Home - Články - Landův život s kouzelníkem Žitem

Landův život s kouzelníkem Žitem

vloženo 23. 3. 2017
čas čtení: 3 minuty

Landův život s kouzelníkem Žitem

Zpěvák Daniel Landa šokoval Česko, když o sobě prohlásil, že už není hudebník, ale kouzelník Žito. Po čtyřech letech překvapil znovu, když řekl, že s kariérou Žita končí. Co má ve skutečnosti společného s touto postavou staré Prahy?

sdílet článek na facebooku

Šokující vystoupení

Na předávání cen Zlatý slavík v roce 2012 překvapil zpěvák svým projevem, při kterém oznámil, že končí s hudební dráhou a hodlá vystupovat jako kouzelník Žito. Chtěl po vzoru mýtického čaroděje bojovat proti nešvarům ve společnosti. Na pódium si sebou symbolicky vzal černého kohouta. Šest kohoutů totiž podle pověstí táhlo vůz bájného čaroděje. Jako kouzelník představil i sedmero věcí, které by chtěl dokázat. Jednou z nich byla například podmořská jízda na tygřích žralocích.

Kdo byl kouzelník Žito?

Žito byl podivuhodný kejklíř, který žil na dvoře krále Václava IV. Dokázal měnit svou podobu a šat. Chvilku byl oděn v hedvábných šatech, chvilku zase v cárech. Zesměšňoval a trestal špatné lidské vlastnosti jako je chamtivost a nepoctivost. Nakonec však nedopadl dobře, údajně si ho odnesl ďábel.



Konec kouzelníka

Po čtyřech letech zpěvák překvapil znovu, když oznámil, že jako kouzelník Žito definitivně končí. O kariéře kouzelníka Žita pak napsal knihu Všeník. V podstatě se jedná o rozšířený deník kontroverzního umělce.

MÁTE STAROSTI? Naučím vás životem procházet šťastně! Disponuji schopnostmi, jež mi umožní vidět za horizont! Tel.: 906 701 701 nebo mi pošlete SMS ve tvaru SMS ANEZKA na 904 30 44! Volejte kartářku Anežku!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.