Home - Články - 5+1 rada, jak na jarní úklid ve vztazích

5+1 rada, jak na jarní úklid ve vztazích

vloženo 21. 3. 2017
čas čtení: 4 minuty

5+1 rada, jak na jarní úklid ve vztazích

Po jarní rovnodennosti je zima definitivně pryč a to znamená, že je čas na starý dobrý jarní úklid! A proč si neudělat malý jarní úklid také ve vztazích? Zde je šest tipů na probuzení stagnující energie ve vašem přístupu k lidem okolo vás:

sdílet článek na facebooku

1. Proveďte selekci

Podobně jako jarní úklid začíná probírkou šatníku, prvním krokem k jarnímu úklidu ve vztazích je posouzení, co si chcete nechat, a co vyhodit. Všichni máme alespoň jednoho kamaráda, který nás jen vysává. Co takhle zaměřit pozornost na přátele, kteří do vašeho života vnesou jarní pohodu?

Pokud jste v dlouhodobém romantickém vztahu, zhodnoťte, zda chcete pokračovat směrem, kterým jste se vydali. Zamyslete se nad důležitými otázkami, které byly v zimě zameteny pod koberec, a rozhodněte se, zda je lze nějak vyřešit, nebo jde o zásadní rozpory.

2. Komunikací k pořádku


Věci ve své skříni můžete milovat, jak chcete, ale dokud budou naházené na hromadu, budou vám k ničemu. Podobně mohou skončit i naše vztahy, když nebudeme správně komunikovat. Je čas, aby se upřímná komunikace stala nejvyšší prioritou! Stejně jako Matka Země vnáší do tohoto období obnovu a znovuzrození, je nyní příležitost vyčistit vzduch. Vyzvěte ostatní lidi ve svém životě, aby učinili totéž, a věřte tomu, že vaše vztahy z toho budou těžit.



3. Vytyčte si zdravé hranice

Stejně jako nedbale uložené oblečení může vylézat z šatníku a zaneřádit zbytek pokoje, i vztahy mohou vnést do života zmar, pokud nemáte vytyčené hranice. Mnozí z nás jsou přirození vychovatelé a pečovatelky, což je mnohdy opravdu krásné. Ale bez zdravých hranic vám nezbyde čas a energie na vás samotné. Přezkoumejte vztahy ve svém životě a zeptejte se sami sebe, jestli jste spokojeni s aktuálními hranicemi. Nerozdáváte se příliš? Jste schopni být sami sebou?

4. Najděte rovnováhu


Přestože by někteří nejradši měli plnou skříň modelů na večírky, pro každodenní život to moc praktické není. Náš šatník by měl mít vyvážený poměr oblečení pro různé příležitosti a stejně tak náš život by měl mít vyvážený poměr vztahů. Pokud zjistíte, že máte kolem sebe jen samé "večírkové typy", možná je na čase hledat i smysluplnější přátelství. A naopak, jestli vedete mnoho hlubokých konverzací, ale neužijete si žádnou zábavu, asi je třeba zakročit. Ať tak či onak, různorodost je kořením života!



5. Projevujte lásku a vděčnost

Když děláte pořádek ve skříních, pravděpodobně hledíte na své oblečení a jste rádi, že ho vlastníte. Podobné je to i se vztahy: buďte šťastní, za lidi kolem sebe. Ať už máte stovky přátel, nebo jen velmi málo, je to požehnání. Udělejte si chvilku a řekněte všem, jak moc je máte rádi! Pro dosažení maximálního efektu to proveďte osobně nebo alespoň po telefonu. Hlavně ne e-mailem nebo textovou zprávou.

6. Nezapomeňte pořádek udržovat!

Můžeme provést jarní úklid a pak nechat chaos vzniknout znovu. Nebo můžeme pořádek udržovat. Psychologie považuje udržování vztahů za jejich nedílnou součást. Pokračujte s přehodnocováním, komunikací, vytyčováním hranic, hledáním rovnováhy a projevováním lásky po celý rok. Odměnou vám budou šťastnější a upřímnější vztahy.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.