Home - Články - Kudy chodí knihy

Kudy chodí knihy

vloženo 17. 5. 2022
čas čtení: 4 minuty

Kudy chodí knihy

V knihovně kouzelné univerzity na slavné Zeměploše Terryho Pratchetta jsou některé knihy přivázané na řetězech. Chtějí totiž utéct a dělat lidem schválnosti! Vypustit do světa příšery ze svých stránek. A tak je to s knihami pořád. Žijí si po svém.

sdílet článek na facebooku

Knihovna v Bradavicích, kde se Harry Potter učí kouzelníkem, má taky své zvláštnosti. Obrázky v ní žijí, běhají ze stránky na stránku a mohou vás vtáhnout dovnitř. Knihy jsou živé!

Záhadné mizení z knihovny

Ve vaší knihovně asi nejsou knihy na řetězech, přesto občas zdrhnou. Jistě jste si všimli, že čas od času hledáte nějakou, o které víte, že byla vlevo ve druhé polici shora, ale není tam a není ani nikde jinde. Ano, jste pořádní. Poučeni životem si píšete seznam, komu jste kterou knihu půjčili. Je přimagnetkovaný na lednici, ale ta kniha v něm není zapsaná. Přesto zmizela! Možná odešla za někým, kdo ji právě moc potřeboval.

Nečekaní návštěvníci

Naopak se vám doma objevují knihy, o nichž jste netušili, že je vůbec máte. Zamyslete se a přijdete na to, že je to tak! Dantovo Peklo se objeví v momentě, kdy potřebujete vy nebo váš potomek rozbor klasiky pro seminární práci. Tak tlustá bichle, že byste s ní mohli porazit vola, a vy nevíte, kde se tu vzala, ani jak dlouho tu je.


Vejce a já od Betty McDonaldové se zjeví v knihovně právě v době, kdy potřebujete rozveselit po zoufalém rozchodu. Vida, Betty měla plno mindráků, zahrabala se na farmě plné slepičinců a opilých Indiánů a přesto se stala literární hvězdou! Možná můžeme zoufalství ještě odložit právě díky tomu, že se v našem životě zjevila tahle rozmarná kniha.

Stane se, že u dveří zaklepe známý, kterého jste pár let neviděli. „To koukáš, viď,“ řekne vesele. „Hele, předělávám byt a našel jsem tvou knihu. Tady je a měj se.“ Po otevření balíčku se v něm najde Pět jazyků lásky. Ta kniha není vaše a v životě jste ji neviděli. Přišla k vám právě ve chvíli, kdy dumáte, proč se s partnerem ne a ne domluvit, i když se máte opravdu rádi. Víkendy začínají být psychothrillerem, společná dovolená trestem. On váš upřímný zájem chápe jako vyzvídání a vy jeho drobné pozornosti vnímáte jako úplatky. Tak jste to přece nechtěli! Ta kniha přišla přesně v pravou chvíli a dává odpovědi na zapeklité otázky. To nemůže být náhoda!


Knihy mají svůj vlastní život

Pokud na počátku bylo Slovo, pak asi slova jednají podle své hlavy (samozřejmě obrazně – slovo nejspíš hlavu nemá. I když… hlavu a patu by každá kniha měla mít!). Naše vlastní knihy zřejmě vycítí, že už je nepotřebujeme, a vytratí se za někým, kdo potřebuje jejich moc. Možná i tou cestou, že je zapomeneme někde ve vlaku, ani o tom nevíme. A pokud jsme v úzkých, pokud máme v hlavě plno otazníků a řešíme nějaký problém, můžeme očekávat, že kniha nejen zaklepe u našich dveří, ale zabydlí se dřív, než si uvědomíme, že ji potřebujeme.

Možná slyší naše volání a přišla na pomoc! A jedna žena, které lékař nakázal zhubnout kvůli operaci, našla na popelnici Dělenou stravu. Její sousedka, za kterou šlo kotě po ulici až domů, vyzvedla na poště balík s knihou Kočky od A do Z. Nikdy si tuhle knihu neobjednala, ale bez ní by si v době, kdy kotě ovládlo její domov, mysl i život, nevěděla rady.

Řešíte něco důležitého? Nebojte se. Vaše kniha už je na cestě k vám!

|<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.