Home - Články - Kouzlo polního čaje

Kouzlo polního čaje

vloženo 18. 8. 2022
čas čtení: 5 minut

Kouzlo polního čaje

Matka země tvoří veškerý život, i když se k ní nechováme jako druh zrovna hezky. Pokud chcete poznat její plodivou sílu a dostat od ní dar, zujte si boty a projděte se polem. Pocítíte sílu země, jak do vás vstupuje a léčí vás. Můžete také slyšet její hlas a dostat dar.

sdílet článek na facebooku

Vstupte s úctou

Pokud hodláte s matkou Zemí komunikovat, vstupte do brázd s úctou s snažte se vyprázdnit mysl. Stačí, když budete vnímat vlhkost hlíny pod svýma nohama, pohyby klasů, naslouchat cvrčkům a ptákům. Pak máte možnost zaslechnout hlas Země. Nedá se předem říci, co vám poví. Je to vždy překvapivé a originální. Trhejte rostliny, tak jak to cítíte. Na kterou vaše ruka padne, ta do čajové směsi patří. Na kterou vaše ruka nepadne, ta tam nepatří. Až pocítíte, že máte bylin dost, utrhněte poslední květ a poděkujte.

Trhejte se znalostí

Kdo se zajímá o bylinné čaje a plody Země, zná jistě byliny a ví, která je která. Tento článek vás nenavádí, abyste sbírali, co neznáte, ale abyste vytvořili bylinnou směs přímo v poli, v dialogu se Zemí. Je samozřejmě, že nesbíráme klasy s černým námelem, který je jedovatý. Klasy jen čisté a zdravé. Tak do práce!

Oves

Výluh z ovsa pomáhá skvělému trávení, léčí chronické záněty jater a slinivky, snižuje tlak, je velmi uklidňující.


Pšenice

Výluh z pšenice obsahuje mnoho vitaminů, zejména B a E, dodává sílu a energii, je skvělý při rekonvalescenci po nemoci či úrazu.

Ječmen

Výluh z ječmene je také velmi posilující, béčka má ještě více než pšenice. Obsahuje mnoho prteinů, proto se hodí pro lidi s velkým fyzickým výkonem. Má hodně zinku a hořčíku, posiluje paměť, je skvělý na vlasy a pleť.

Žito

Výluh ze žita je diuretický, čistí ledviny a močové ústrojí, posiluje imunitu.

Kukuřice

Usušené kukuřičné „vlásky“ jsou hotovým všelékem. Pomáhají čistit močové cesty od kamínků a písku. Jsou protizánětlivé. Zbavují nás otoků jakéhokoliv druhu a ulevují při dně. Popíjení výluhů pomáhá seniorům bránit noční nehodě.


Chrpa

Chrpa modrá je velmi častým „plevelem“ na poli. Snad ji tak ani nemůžeme nazývat, jde o vvynikající léčivou bylinu. Funguje proti rýmě a nachlazení, působí proti infekci, zklidňuje podrážděnou pokožku. Detoxikuje organismus a léčí játra. Urychluje hojení a spolu s kukuřičnými vlásky nás zbavuje otoků.

Čekanka

Výluh z čekanky nás zbaví překyselení žaludku a pálení žáhy. Zklidňuje mysl a je velkým pomocníkem při usínání.

Heřmánek římský

Je stejně léčivý jako heřmánek pravý. Působí protizánětlivě, je účinný na nachlazení i boleti v krku. Je také lehkým laxativem, pokud mám v této oblasti problémy. Čistí trávicí ústrojí a přivolává příjemný spánek.

Máta rolní

Malé zelené listy máty přisedlé k brázdě můžeme snadno přehlédnout, ale byla by to škoda. Mátička roste v celých trsech a dá se jí nasbírat opravdu hodně. Mentolová vůně křísnutá trochou citronu je korunou polního čaje.

S díky matce Zemi užijte svůj čaj, ať už sušený, nebo zelený. Velkým duchovním bonusem čaje je to, že se učíme naslouchat.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.