Home - Články - Kouzelný Dalajlámův test osobnosti

Kouzelný Dalajlámův test osobnosti

sdílet článek na facebooku
vloženo 15. 3. 2016

Kouzelný Dalajlámův test osobnosti

Dalajlámův test osobnosti - k tomuto testu jsem se dostala poprvé zhruba před patnácti lety v jistém humoristicky laděném časopise a od té doby patří mezi mé oblíbené. Ono totiž nejenom, že odpovědi leccos tajemného prozradí ze zákoutí naší duše, ale ještě mohou být opravdu velmi vtipné.



Test jsem si opsala a dávala ho k dobru určitou dobu skoro na potkání. I nyní je možné dohledat ho na internetu na několika odkazech. Ne, vždy se však vyskytuje v kompletní podobě. Někdy je jenom osobnostním, skoro již lidovým, testem, jindy je propojen i s plněním přání a tradičním citátem autora. Připisován je Dalajlámovi.

,,Dalajláma řekl: Přečti si to a vyzkoušej, jestli to funguje. Nepodváděj. Jsou to jen čtyři otázky a odpovědi tě překvapí. Myšlení je jako padák, nejlépe funguje, když se otevře. Dříve, než budeš pokračovat, zopakuj svoje přání. Nedívej se dopředu na výsledky.“

K testu budete potřebovat něco na psaní a cca deset minut času. Dobře si také promyslete své přání, nezapomínejte, že co vydáváme, se vrací, takže nemyslete na nic špatného, co by ubližovalo. Své přání si můžete i zapsat.

První otázka vede pomyslně do říše zvířat – 1) seřaďte následujících pět zvířat podle vlastních preferencí, tedy ke kterému zvířeti chováte největší sympatie - a) kráva b) tygr c) ovce d) kůň e) prase.

Druhá otázka se týká vymýšlení charakterizujících přídavných jmen – například zima – chladná. 2) přiřaďte ke každému následujícímu slovu jedno, které ho vystihuje (nějaký přívlastek) - a) pes, b) kočka, c) krysa, d) káva, e) moře.



Třetí otázka bere do hry též barvy – 3) uveďte někoho (kdo vás zná a je pro vás důležitý), koho můžete přiřadit k následujícím barvám. Neopakujte svou odpověď dvakrát. Uveď pouze jednu osobu pro jednu barvu. Barev je pět - a) žlutá, b) oranžová, c) červená, d) bílá, e) zelená.

A nyní se dostáváme ke čtvrté části – 4) nakonec napište své oblíbené číslo a oblíbený den v týdnu. Odpovědi si ještě jednou projděte a ujistěte se, že jste s odpověďmi spokojení a všechny lahodí vašemu oku.

Nyní přistoupíme k výkladu vašich odpovědí. Pokud ještě nemáte test vyplněný, dále nečtěte, jinak již test nebude mít svou výpovědní sílu. Teprve v momentě, kdy máte zodpovězeny všechny otázky, podívejte se níže na uvedené výsledky testu.

V první části testu symbolizují jednotlivá zvířata položky žebříčku hodnot od lásky až po kariéru. A jak jste na tom aktuálně s vašimi prioritami Vy? Tygr zastupuje hrdost, kůň znamená rodinu, prase reprezentuje peníze, kráva ztělesňuje kariéru a ovce představuje lásku.

Druhá část
poodhalí více o vašich vlastnostech, vlastnostech vašich blízkých i vzdálených, stejně jako o tajích vašeho života. Váš popis psa označuje vaši vlastní osobnost. Váš popis kočky označuje osobnost vašeho partnera. Váš popis krysy označuje osobnost vašich nepřátel. Váš popis kávy vyjadřuje váš přístup k sexu. Váš popis moře označuje váš vlastní život.



Třetí, barevná část, dává nahlédnout do přediva vašich vztahů – žlutá a jméno u ní ukazuje na někoho, na koho nikdy nezapomenete, oranžová – odhaluje někoho, koho považujete za skutečného přítele, červená - zase někoho, koho vskutku milujete, bílá – ztělesňuje vaši druhou (doslova zdvojenou) duši, a zelená – ukazuje k někomu, na koho budete pamatovat po zbytek svého života.

Čtvrtá část
se týká vašeho přání, které by se vám mělo splnit, pokud o tomto testu řeknete minimálně tolika lidem, kolik činí vaše oblíbené číslo. Splnění přání byste potom měli zaznamenat právě ve svůj oblíbený den.

V některých verzích, které můžete dohledat na internetu, právě tato čtvrtá část chybí, protože skrze internet se test nabízel jako ideální řetězová pošta, která není příliš chvalně proslulá. Nicméně dobré věci je dobré šířit, takže se u testu můžete pobavit třeba s rodinou či známými a počkat si, zda se vám právě ve váš oblíbený den vaše přání splní.

Fascinují vás vědecké objevy, nesporný umělecký talent a díla věhlasných autorů? Přečtěte si nás článek: Géniové podle zvěrokruhu a zjistite, kdo měl nejvyšší IQ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.