Home - Články - Cizí jazyk snadno a rychle

Cizí jazyk snadno a rychle

sdílet článek na facebooku
vloženo 8. 3. 2016

Cizí jazyk snadno a rychle

Někdo se cizím jazykům učí snadno, jinému to nejde, ať dělá, co dělá. V několika doložených případech však existuje metoda, jak začít plynně hovořit cizím jazykem, jaksi během chvilky. Vyzkoušet by ji dobrovolně nechtěl asi nikdo. Předpokládá totiž ocitnout se na hraně mezi životem a smrtí, tedy v kómatu.



Před pár roky se něco takového přihodilo dvaadvacetiletému Australanu Benu MacMahomovi. Mladý muž se v Melbourne dostal do ošklivé dopravní nehody. Do nemocnice byl dopraven v bezvědomí, následně tam upadl do kómatu. Lékaři dělali i nemožné, aby ho vrátili do života. Podařilo se.

妹妹,那么也一定危害到了我的一切!

Po dvou týdnech, zrovna ve chvíli, kdy mu upravovala zdravotní sestra lůžko, otevřel náhle oči. Zamrkal, zaregistroval její přítomnost, a protože si všiml, že je Asiatka, bezchybnou čínštinou pronesl: 妹妹,那么也一定危害到了我的一切! (Sestro, bolí mě úplně všechno!) Samozřejmě to vzbudilo poprask a údiv. Ten ostatně trval celé tři dny. V jejich průběhu Ben s okolím komunikoval pouze čínsky. Překvapeným tím byl nejvíce sám a také vystresovaný. Ani za nic si totiž nemohl vzpomenout na svůj rodný jazyk. Do angličtiny přešel až čtvrtého dne ráno po probuzení.



Prakticky dokonalá znalost čínštiny mu ale zůstala. Všem, kteří si žádali vysvětlení, Ben tvrdil, že před lety ten jazyk studoval, ale nechal toho, protože se dál, než k základům nedostal. Poté, co se probral z kómatu, ale mluvil jak rodilý mluvčí. Posléze toho využil, stal se turistickým průvodcem a brzy se také z Melbourne přestěhoval do Šanghaje, kde působí jako zástupce jedné australské obchodní firmy.

Není to jen Ben

Svět však zaznamenal víc případů, kdy se člověku v kómatu v hlavě promíchá mateřština s cizím jazykem, který dotyčný sotva zná. Tak například v roce 2013 dvanáctiletá Chorvatka začala poté, co přišla k sobě, hovořit plynně německy. Přitom se tomuto jazyku učila pouhé dva roky. A loni v létě se stala ještě podivuhodnější věc. V jednom americkém motelu byl v bezvědomí nalezen příslušník Vojenského námořnictva USA. Když nabyl v nemocnici vědomí, začal na všechny mluvit švédsky. Podivné bylo, že, jak tvrdil, neměl s tímto jazykem vůbec žádné zkušenosti. Věděl jen, že jeden z jeho předků ze Švédska pocházel...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.