Home - Články - Karma - Zákon akce a reakce

Karma - Zákon akce a reakce

vloženo 22. 11. 2023
čas čtení: 4 minuty

Karma - Zákon akce a reakce

Život je jako jízda na horské dráze. Jednou jste nahoře, jednou dole. Tuto adrenalinovou atrakci jste si však zaplatili už tak dávno, že na to vzpomínky nestačí. Na každou další zatáčku se ale připravit můžete.

sdílet článek na facebooku

K tomu, abychom pochopili aktuální dění v našem životě, je třeba uvědomit si závazky, které si naše duše přináší z minulosti. Pro současnou společnost může být téma minulých životů v rovině science-fiction. Vždyť se neustále říká, že žijeme pouze jednou. Ale kolikrát už jste se ocitli v situaci, kterou lze nazvat jako deja-vu? Kolikrát jste zabředli v bludném kruhu stále se opakujících událostí a problémů, které neměly racionální vysvětlení?

Podle zákonů karmy je pozemský život jakousi školou pro duši, která se zde má zdokonalit, napravit své chyby a postoupit na další úroveň vývoje. Duše mezi jednotlivým vtělením si v jemnohmotnosti vybírá místo, rodiče i životní podmínky ideální pro tuto vzdělávací misi. Karma je zákonem příčiny a následku. Vše dobré i špatné, co jsme učinili v minulých životech i v životě současném, se nám vrací zpět.

Nic tedy není dílem náhody. Člověk nese osobní zodpovědnost za své činy a tyto činy ho zpětně ovlivňují. Teprve když si uvědomíte své chyby a dokážete se jim postavit čelem, můžete se posunout dál. Řešením náročné situace může být i „pouhé“ smíření, tedy naučíte-li se přijmout věci takové, jaké jsou. Není třeba je hodnotit, odsuzovat nebo se je snažit za každou cenu změnit.


Karma není pomstou a rozhodně se jí nemusíte obávat. To může být pro člověka v náročné situaci poměrně uklidňujícím zjištěním, nemyslíte? Klíč k jejímu řešení totiž držíte ve svých rukách. Přítomností lze odčinit již spáchané křivdy a pokusit se o jejich nápravu. Navíc to, že se soustředíte pouze na přítomnost, vám neumožní trápit se dalšími negativními pocity.

Zákon karmy dává do života mnoho cenných rad - jednou z nich je fakt, že čím víc dáváte, tím více také dostanete. Pokud si připadáte osamocení, málo milovaní nebo nedocenění, měli byste právě vy tyto výsady co nejvíce poskytovat svému okolí. Říká se, že pokud si v životě něčeho nevážíme, karma nám to vezme, abychom si uvědomili skutečnou cenu dané věci/osoby/vlastnosti. Může jít o lásku, rodinu, majetek, ale také zdraví.

Karmický dluh

Snažte se řídit tím, co vám našeptává vaše srdce. To na rozdíl od rozumu nebývá nakaženo špatnými úsmysly. Zákon karmy říká, že ten, kdo páchá zlo, jej nakonec bude sám sklízet. Přesně v duchu starého českého přísloví, kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. Ostatně kolikrát už jste bojovali s vlastním svědomím, kvůli němuž jste nemohli spát, jíst, soustředit se na práci? A co teprve Murphyho zákony? Když se něco kazí, tak pořádně.


Jakmile začneme dělat to, co je pro nás skutečně důležité a co nás naplňuje, začne se proměňovat i svět kolem nás. Nebude třeba pořizovat zbytečné věci a obklopokovat se falešnými lidmi. Zmizí potřeba „něco znamenat a něčeho dosáhnout“. Naopak začnete jednat ve prospěch a blaho druhých na úkor sebe sama. Nebude třeba lží a polopravd, protože se ocitnete ve společnosti upřímných tváří. Život začne dávat smysl a bude vás naplňovat.

Změnit zajeté vzorce chování není pro většinu z nás nic jednoduchého. Pro začátek se snažte zklidnit mysl, meditujte a všímejte si svých myšlenek. Snažte se, aby byly pozitivní a čisté. Jedině tak k sobě můžete přitahovat vše dobré. Pokud si sami nedokážete odpovědět na otázku, proč se vám v životě něco děje, nebo kdy se konečně události zlomí ve váš prospěch, zavolejte...

|<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.