Home - Články - Judah Ben Samuel - Rabín konající zázraky

Judah Ben Samuel - Rabín konající zázraky

sdílet článek na facebooku
vloženo 17. 11. 2015

Judah Ben Samuel - Rabín konající zázraky

Judah Ben Samuel byl legendární německý rabín z 12. století, který byl neuvěřitelně vzdělaným a zcestovalým mužem a ovládal několik jazyků. Údajně také konal zázraky – prý se mu podařilo mladé ženě navrátit plodnost. Nejznámější ale je díky tomu, že se mu podařilo neuvěřitelně přesně předpovědět budoucnost Jeruzaléma a Izraele, a to na 500 let dopředu.



Judah Ben Samuel, také známý jako Judah he-Hasid (Judah Zbožný), žil a pracoval od konce 12. století až do počátku 13. století v bavorském Řezně a napsal řadu knih v němčině. V návaznosti na křesťanské křížové výpravy do Svaté země si začali Židé ve Svaté zemi vyměňovat zprávy se svými soukmenovci ze Západu. Tak se například rabíni v německém Wormsu a Řeznu dozvěděli, že od roku 1187 vládl ve Svaté zemi Saladin Ayyubids.

Biblické výpočty

V této době Judah Ben Samuel zveřejnil výsledky svých biblických výpočtů (gematrií) a astrologických pozorování a shrnul je takto: "Až Turci (kteří v té době již ovládali Bospor) dobydou Jeruzalém, budou nad ním mít moc po 400 let. Poté se Jeruzalém stane na půl století územím nikoho a pak, po 450 letech, se vrátí do rukou židovského národa. - a tím započne počátek mesiášského období před koncem světa. Výpočet Bena Samuela byl pouze teoretický, v jeho době neexistovaly žádné známky toho, že by se mohl vyplnit, ani on sám si takové ambice nedělal. Přesto, když uběhlo 300 let od jeho smrti, vyplnilo se první z jeho proroctví.

Mameluci, kteří v Jeruzalémě panovali od roku 1250, byli v roce 1517 poraženi osmanskými Turky. Ti zde zůstali přesně 400 let, než je v roce 1917 vypudili Britové. Společnost národů svěřila správu Svaté země a Jeruzaléma Spojenému království. Tím pádem se v roce 1917 stal podle mezinárodního práva Jeruzalém územím nikoho. Dokonce i po izraelské válce za nezávislost v letech 1948 a 1949 byl Jeruzalém stále rozdělen pásem země protínajícím přímo srdce města. Jordánsko ovládalo část města na východ a Izrael část západně od tohoto pásu, kterému jak Izraelci, tak Jordánci říkali „území nikoho“.



Poté, co se Izrael během Šestidenní války v roce 1967 zmocnil celého Jeruzaléma, přesně 50 let po roce 1917 se Svaté město opět stalo židovsko-izraelským vlastnictvím. Podle proroctví Judyho Ben Samuela tím začalo odpočítávání 50 let, která předcházejí počátku mesiášského věku. Pokud bude i v tomto ohledu Ben Samuelovo proroctví tak neuvěřitelné přesné, vychází jeho začátek na rok 2017. Existují lidé, kteří tento letopočet považují za rok, kdy se má na náš svět navrátit Ježíš.

Rádce a vzor pro ostatní

Mnoho učenců ve snaze pochopit, jak došel ke svým závěrům, Bena Samuela studovalo a hojně na něj odkazují ve svých spisech. Byl mezi nimi například rabín Izák Ben Šalamoun Luria, mystik zabývající se naukou o spasení, matematik a astronom Josef Šalamoun Delmegido, Galileův žák, který působil i v Praze, kde také zemřel; italský židovský básník Samuel David Luzzato, či známý historik Heinrich Graetz. Tajemství, jak Ben Samuel Zbožný dosáhl tak přesných předpovědí, má méně co do činění s výpočty, než s tím, jak zasvětil svůj život Bohu. Jeho žáci rabín Izák ben Mojžíš (Vídeň), rabín Baruch ben Samuel (Mohuč) a rabín Simcha (Speyer) doložili, že Ben Samuel byl vzorem odříkání a nezištnosti, který toužebně očekával příchod Mesiáše.

Ben Samuel byl často nazýván "Světlo Izraele". Dokonce i němečtí biskupové k němu často chodili pro radu. Pokud se ho někdo zeptal, odkud se vzala jeho moudrost, odpovídal: „Zjevil se mi prorok Eliáš, který bude předzvěstí Mesiáše, mnohé mi odhalil a zdůraznil, že předpokladem pro vyslyšení modlitby je, že je provázena nadšením a radostí z velikosti a svatosti Boha.“
Bohužel nám Ben Samuel nezanechal žádné vodítko, co přesně se má stát v roce 2017…

O KRÁSNÉ BUDOUCNOSTI NEMUSÍTE JEN SNÍT! Pomohu vám ji vytvořit! Zavolejte mi na
tel.: 906 701 701,
Kartářka Eleanor

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.