Home - Články - Jarní očista – jak na to podle Luny a hvězd!

Jarní očista – jak na to podle Luny a hvězd!

vloženo 9. 3. 2022
čas čtení: 4 minuty

Jarní očista – jak na to podle Luny a hvězd!

Zimě už odzvonilo a konečně jsme se dočkali jara. Jste na něj ale připraveni? Nedopusťte, aby vás první teplé jarní dny zastihli nepřipravené! Poradíme vám, co všechno je potřeba s příchodem jara udělat a jak nám při tom může pomoct Luna a hvězdy!

sdílet článek na facebooku

Dostaňte tělo do kondice!

Během dlouhé a chladné zimy dostalo naše tělo zabrat – ale v jiných věcech zas pro změnu mělo trochu pohov. Ruku na srdce, většina z nás asi sportu a pohybu v zimě příliš neholdovala, možná s výjimkou pár lyžařských výletů, a nadbytečná kila se nám postupně hromadí snad ještě od Vánoc. S tím je potřeba zatočit a dostat tělo opět do nejlepší kondice, abychom se nemuseli stydět vyjít si ven v lehkém jarním oblečení!

Vliv Luny

Pokud jsou nadbytečná kila vašim problémem, nejlepší čas zatočit s nimi je právě na jaře. Luna v březnu couvá od 19.3. do 31. března, a to je ideální doba pro hubnutí. Během fáze couvání se nám tuk méně ukládá v těle, a stejně velké porce se na naší postavě odrazí méně, než když Luna dorůstá. Toho lze s úspěchem využít a pokud si naordinujete střídmou stravu, kila půjdou dolů jako po másle a vy z toho budete mít radost.


Couvající Luna však přeje nejen těm, kdo potřebují zhubnout. I když není štíhlá linie vašim problémem, během zimy se i vám v těle nahromadilo množství škodlivin, kterých je potřeba se zbavit. K tomu je ideální jarní detoxikační kúra – a to opět právě v době ubývajícího Měsíce. Pomocníkem nám bude kopřivový čaj, který je mírně močopudný a jeho pravidelné pití vám pomůže zbavit tělo škodlivých látek. Pokud bydlíte v teplejších oblastech, s trochou štěstí si můžete nasbírat zelené výhonky kopřivy na čaj už i čerstvé – jsou ještě lepší! Pro detoxikaci těla se hodí rovněž bezmasá dieta – vezměte si tedy příklad z našich předků, kteří před Velikonocemi dodržovali půst, a zvolte pro tyto týdny odlehčenou stravu.

Následní fáze dorůstajícího Měsíce nám zas může být prospěšná jiným způsobem - měsíc dorůsta v březnu od 3.3. až do 18.3. a následně zase po Novoluní od 1.4.2022. V této době tělo lépe přijímá a ukládá látky, což znamená nejen to, že bychom měli jíst ještě střídměji, ale taky to značí, že můžeme lépe využít vitaminy a minerály z potravy. Jedním z faktorů vzniku jarní únavy je právě nedostatek vitaminů – zatočte s ní a dopřejte si jich do nejvíc! Skutečnou jarní vitaminovou bombou jsou klíčky, vyzkoušejte je! Postup nakličování je velmi jednoduchý a k naklíčení se hodí velké množství druhů luštěnin i některé obiloviny.


Pořádek ve skříni i v mysli

Pozornost si však zaslouží nejen naše tělo, ale i naše prostředí a domov. Chystáte se na jarní úklid? V tom případě je opět nejlepší využít fázi couvajícího Měsíce, který nám pomáhá zbavovat se všeho starého a nepotřebného. Špína a nečistoty se nám zas budou lépe odstraňovat, když bude Měsíc ve vodních znameních Raka, Ryb nebo Štíra. Tato znamení se velmi hodí pro veškeré mytí a praní v domácnosti.

Tak s chutí do toho, ať vás jaro najde připravené!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.