Home - Články - Jaké jsme mámy podle znamení

Jaké jsme mámy podle znamení

vloženo 10. 5. 2023
čas čtení: 4 minuty

Jaké jsme mámy podle znamení

Již v tuto neděli, 14. května, slavíme Den matek. Můžeme se zamyslet, jak to máme se svými maminkami, jaké mámy jsme my samy, ale základem je určitě otevřená náruč a spousta lásky. Osoba mámy však ovlivňuje i vytváření hodnot, sebevědomí, svobody a pravdivosti a každé sluneční znamení má své vlastní dary do kolébky miminka.

sdílet článek na facebooku

Mámy v Beranu
Jaké mámy jsou „beranice“? Zábavné, ohnivé, vášnivé a dobré společnice. Jsou společenské a děti se s nimi pohybují mezi přáteli a lidmi s mnoha zájmy. Od mala se tak děti této maminky velmi rozvíjejí a získávají spoustu podnětů. Máma v Beranu je pro děti hodně inspirativní a je spíše kámoškou než chůvou. Kosa na kámen může padnout v období puberty, pokud jde o názorové neshody. Je-li dítě pevný Býk nebo pravdu nacházející Štír, mohou spolu opravdu bojovat. Máma „beranice“ je totiž někdy s názory rychle hotová a vidí věci černobíle, má také sklony se snadno namíchnout a tyto své názory dítěti vnucovat, a to silní a hloubaví jedinci neodbudou mávnutím. Lepší snad je, když vznikne konflikt, protože dítě se může aspoň vymezit. Mírní jedinci v Rybách nebo Vahách se ohnou a podřídí, a to jim v dospělosti může zkomplikovat sebevědomí.

Mámy v Býku
Zemité znamení se silným vztahem k domovu a k rodině. Pokud ženu – Býka někdo moc předem nepodusil, je to bezvadná máma. K miminku má vztah už v době těhotenství, mluví k němu a pouští mu hudbu. Její těšení dítě v bříšku cítí a dopředu už budují důvěru, kterou si pak budou užívat. Matka býčice dbá na dobré zajištění dítěte po materiální stránce. Protože je sama požitkářka, je možné, že ho učí nadstandardním požitkům v podobě jídla a luxusních dovolených. Dítě by mohlo být překvapené, že život je mnohem těžší, než se zdálo v dětství. Býčice je vytrvalá, věrná a dítě svou pomocí neopouští ani v dospělosti.

Mámy v Blížencích
„Blíženky“ jsou velmi komunikativní a vše je zajímá. Jejich dítě se většinou naučí velmi brzy mluvit, chodit i běhat. Povídání, hry, bojovky, čtení pohádek, tomu všemu se Blíženky věnují s velkou péčí. Žena v Blížencích nesnáší, když ji někdo omezuje, a tak nechává dítěti volnost. Pokud potomek nechce něco dělat, nenutí ho. To je dobře, jen to občas může komplikovat zapadnutí dítěte do kolektivu, když se např. nechce učit psát, nechce dělat domácí úkoly, nechce se denně převlékat atd. Máma navrhne, ale nenutí, takže děti těchto maminek jsou mnohdy svérázné. Jejich okolí na ně může zahlížet, že nejsou „srovnané v řadě“, ale to je malá daň za to, že Blíženkyně vychová osobnost.


Mámy v Raku
Jako všechny vodní znamení jsou račice hodně citové bytosti. Rodina je pro ně vším. Když zjistí, že jim tikají poslední vteřiny biologických hodin, opravdu svědomitě hledají otce k dětem. Není to vypočítané, zamilují se prostě do muže s největšími předpoklady být dobrým tátou. Nikdy nedají přednost kariéře. S dítětem hodně hovoří, dbají na jeho citový vývoj, vše probírají do detailu, jak a proč se jejich potomek cítí a co s tím dělat. To je rozhodně dobré. Pokud ale bude jejich potomek manipulativně nadán, může jejich dobrou vůli zneužívat, aby dosáhl svých cílů. To je potřeba si hlídat. Jinak jsou račice ideální mámy.

Mámy ve Lvu
Lvice jsou zářivé ženy, které chtějí a dostanou od života to nejlepší. Jejich děti mají také vše nejlepší, bez debaty. Pokud je dítětem lvice introvertní jedinec, může to mít těžké. Například dceru v Rybách či v Panně máma ve společnosti lidí úplně válcuje, aniž by chtěla, a dcera žije v jejím stínu. I introvertní syn může mít tento problém. Silnější osobnost se naopak může vymezit vůči rodičovskému životnímu stylu a dávat přednost prostým věcem. Pak se dítě takzvaně „trhne“ a žije úplně jinde a jinak. Pro Lvici je tedy dobré vnímat, jak dítě pociťuje její mateřskou autoritu. A uvědomit si, že co Lvice vidí jako nejlepší, nemusí tak vidět i potomek. Je nutné říct, že máma Lev je dítěti oddaná a vždy mu podá pomocnou ruku.

Mámy v Panně
Žena v Panně je systematická a velmi pracovitá. Pokud se jako osobnost realizuje v domácnosti, mají stále všichni luxus čistého prádla, navařených hrnců a vyžehlených košil. Děti jsou opečované, dobře prospívají ve škole, protože máma se s nimi učí. Naučí se pořádku, protože s pannou to prostě ani jinak není možné. A to se jim v životě velmi hodí! Máma v Panně je i zábavná, mýtus, že jsou Panny suchaři, se nezakládá na pravdě. Hodně se s dětmi nasměje a naučí je smyslu pro humor. Problém může nastat, pokud se máma Panna oddá kariéře. Pak tráví všechen čas v práci a k dětem najímá chůvu, na kterou si samozřejmě v pohodě vydělá. Může se ale stát, že pak děti budou vyhledávat náruč chůvy, nikoli mámy. Na to pozor!


Mámy ve Vahách
Ženy Váhy jsou citlivé, svobodomyslné, vtipné a oblíbené ve společnosti a pro své potomky by udělaly vše. Nemluví o svých zásluhách. Někdy je to, co říkají v rozporu s tím, co dělají, protože jsou nadány sarkasmem, ironií a zlehčováním situací. Může to působit necitelně, ale za mámu mluví spíše činy. Mámy Váhy jsou nezřízeně obětavé. Pokud si trochu dělají „srandu“ z prvních lásek, rodinných konfliktů nebo ega puberťáků, sice to ratolest naštve, ale má to nakonec dobrý dopad. Děti nejsou tak soběstředné a naučí se nadhledu. Pokud ženu ve Vahách v dětství někdo zranil a nese si problém, pokládá svůj vztah za normu a předává problém dál. Na to je třeba dát si pozor!

Mámy ve Štíru
Štírovi bývá v povrchních horoskopech zbytečně ubližováno. Každý si pamatuje jen přebornictví v sexu a talent na pomstu. Je to jinak. Štírky jsou ženy s tajemstvím, nesvěřují se každému. Jen opravdu blízkým lidem. Mívají poker face a vždy drží společenskou formu jednání, ale uvnitř vřou hluboké, přehluboké city. Svému dítěti je Štírka oddaná jako nikomu jinému. Jejich hovory nejsou jen o rozebírání pocitů, jdou hluboce po lidských hodnotách, víře ve spravedlnost, jsou o duši. Pokud jeví dítě lenost, drží ho Štírka u práce, pokud lže, vede ho Štírka k poctivosti. Pokud je sobecké, vede je k pomoci druhým. Syn nebo dcera ji nikdy neoblafnou, prohlédne předem jejich lsti a podvůdky, má kouzelné brýle, které vidí všechno. Proto se zdá hodně přísná, ale její dítě zároveň ví, že se může se vším svěřit a že máma vždy pomůže. Štírka chce dát světu dobrého člověka a přesně to dělá.

Mámy ve Střelci
Mámy Střelkyně jsou hřejivé hravé bytosti, které „rostou s dětmi“. Pokud dítě chrastí chrastítkem, máma chrastí s ním, když staví z lega, máma staví s ním, dělají spolu na hřišti bábovky, pak jezdí na kole a na lyžích a během období prvních lásek probírají kluky a holky. Kamarádi dětí běžně chodí k mámě Střelkyní domů, jsou tu přijímány a krmeny. Prostě pohoda džez. Střelkyně mohou být zbrklé a vrhat se do činností trochu bez rozmyslu, takže děti to nemusí bavit nebo danou činnost nemusejí umět. Máma Střelkyně však nikoho nenutí, jen občas postupuje metodou pokus omyl. Pokud je dítě klidný zrozenec, např. Rak nebo Štír, který si potřebuje vše promyslet, musí střelkyně zvolnit a uvědomit si, že její dítě není její kopií.


Máma v Kozorohu
Kozoroh je praktické znamení, a tak se může zdát tato máma trochu chladná. Mazlí se, pohladí, ale tak akorát, nic nepřehání. Rozhodně se ze svého děcka nehodlá zbláznit. Hledí si domácnosti, kuchyně, finančního zabezpečení, pere, vaří, šije a zašívá. Když má děcko umatlanou pusu a ruce, umyje ho a zase ho pošle ven. Ví, co je pro dítě důležité, ponechává mu pravou míru volnosti. Je to tradiční máma jako z dávných dob, vyhledává pro své dítě i tradičního otce, často také Kozoroha nebo Raka. V ničem se nebabrá, nic moc nevysvětluje, ale její potomek ty správné hodnoty prostě odkouká. Když se má k něčemu vyjádřit, řekne to jednou větou. A to je možná na tom to krásné. Zná tajné sny svých dětí a intuitivně jim je plní.

Mámy ve Vodnáři
Vodnářská máma pokládá svobodu za samozřejmost, tak jako vzduch, který dýcháme. Dítě podporuje v samostatnosti a v poznávání světa. Nechává na jeho vůli, jakou si vybere školu, jaké jídlo chce jíst, jaké kamarády či partnera si zvolí. Od mala mluví se svým dítětem o hlubokých věcech, o hodnotách, na otázky dítěte odpovídá pravdivě, nezjednodušuje odpovědi pro dětské chápání. Vychovává svobodnou bytost jako je ona sama. Je možné, že často dojde v rodině k rozvodu, pokud otec dítěte bude předělávat matku k obrazu svému. To si svobodomyslná vzdušná bytost nenechá líbit. Dítě Vodnářky může mít špinavé triko a nudli u nosu, jeho život není jednoduchý, ale je krásně naplněný a zábavný.

Mámy v Rybách
Citlivá maminka Ryba dítě hodně hýčká, mazlí, věnuje mu spoustu času. Je to introvertní bytost, která se otevírá jen nejbližším - a dítě je jedním z nich. Dotek a objetí dítěti nikdy nechybí, jeho citové potřeby máma naplňuje, a to je podstatné. Je možné, že prepubertě už se chce dítě vůči matce vymezit, protože intuitivně cítí, jak jsou spojeni, sílu této duchovní pupeční šňůry. A když je to ohnivý jedinec, bude se vymezovat. Vše dobré, co mu máma Rybka dala, však v dospělosti vítěz, a tak, ať je puberta, jakkoliv těžká, láska a vztah s mámou Rybkou se nepřeruší.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.