Home - Články - Jaká bude dovolená? Zeptejte se karet!

Jaká bude dovolená? Zeptejte se karet!

vloženo 9. 7. 2020
čas čtení: 6 minut

Jaká bude dovolená? Zeptejte se karet!

Výklad karet je vážná věc, ale to neznamená, že všechny otázky musí být vážné a smrtelně důležité. Zkuste si od karet nechat poradit třeba před odjezdem na dovolenou – bude to pak mnohem větší legrace!

sdílet článek na facebooku

Vyložte si karty – den po dni na celou dovolenou!

Pobalte se na dovolenou s předstihem a udělejte si příjemný večer s kartami, abyste zjistili, co vás čeká. Žádná cestovní horečka a zbrklost, prostě příprava jak má být – i po duchovní stránce. Dovolená je totiž pro většinu z nás jediná doba v roce, kdy můžeme být opravdu sami sebou, kdy se nemusíme přizpůsobovat hektickému pracovnímu tempu a požadavkům, kdy máme dostatek času na své záliby a na odreagování se od starostí všedních dnů. Taková atmosféra mnohem víc přeje postupu na duchovní cestě, právě ve volných chvílích můžeme lépe nahlédnout do tajemství své duše.
Ale aby se nám něco takového skutečně povedlo, je potřeba se na to nejprve hezky naladit! Zkuste to!

Najděte si po posledním pracovním dnu, nebo večer před odjezdem na dovolenou, aspoň půl hodinky pro sebe. Že to nejde? Zkuste se třeba vykašlat na dlouhé přemýšlení o tom, co ze svého šatníku a kosmetického kufříku si vezmete na letní cesty, raději hoďte do kufru pár oblíbených triček, které se hodí ke všemu, a místo zevnějšku věnujte ušetřený čas svému nitru!

Zapalte si bílou svíčku, případně i vonné tyčinky nebo aromalampu s relaxační vůní, které vám pomohou naladit se na nadcházející příjemné dny. Vezměte si svůj oblíbený balíček karet, ať už jste zvyklé na tarot, cikánské karty, andělské karty nebo jakékoliv jiné – funguje to se všemi.


Můžete začít. Soustřeďte se na cestu a program, který vás čeká, pěkně den po dni. Přitom si vytáhněte vždy jednu kartu pro každý den. Karty nechejte zatím obrácené, podíváte se na ně později.

Největší ponaučení a největší varování

Nakonec si vytáhněte ještě poslední dvě karty.
První bude symbolizovat ten nejdůležitější přínos, který do vašeho života letošní dovolená přinese. Může to být například duchovní posun díky poznání cizích kultur a náboženství, může to být nové důležité přátelství v zahraničí nebo dokonce nová láska, mohou to být estetické zážitky z umění a přírody, může to být zlepšení zdraví a kondice... všechno záleží na kartě, která vám vyjde a jejím významu.

Druhá z těchto karet vás varuje, na co si máte dát na dovolené největší pozor. Například na zloděje a ztráty, na potíže s dopravou, na zdravotní komplikace, na falešného ctitele nebo třeba na hádky se spolucestujícími... Když to budete vědět předem, budete opatrnější a vyhnete se zbytečnému riskování. Vaše dovolená pak bude pohodová a krásná!

Nyní se postupně podívejte na všechny karty, které vám vyšly. Pokud chcete, můžete si je zapsat do deníčku a pak na konci každého volného dne srovnat danou kartu s událostmi uplynulého dne. Je to zajímavé a poučné – a navíc vám to pomůže lépe se sžít se svými kartami, takže zabijete dvě mouchy jednou ránou!


Můj příběh z Itálie

Velmi zajímavá byla pro mě třeba loňská dovolená. Jela jsem na poznávací zájezd do Itálie a karty mi řekly, že největší přínos, který mě čeká, souvisí s kartou jménem Věž. To ovšem není nikterak příjemná ani snadná karta, protože znamená, že člověk se musí rozloučit se zažitými zvyklostmi a představami o světě, často dosti bolestně. Díky tomu může do jeho života vstoupit něco nového, ale to je spíš dlouhodobá záležitost. Na krátkodobé úrovni přináší Věž spíš trápení a starosti.
Byla jsem tedy velmi zvědavá, co mě čeká.

Druhá karta, která mě varovala, na co si dát pozor, byly Čtyři mince. Tato karta znamená materiální jistoty a lpění na nich. Bylo mi tedy jasné, že si mám dávat pozor na zloděje. Ale člověk někdy může dělat co chce a chmatákům se prostě nevyhne. Samozřejmě, karty měly pravdu, ta tak jsem najednou na nečekaném místě, zrovna v jedné z nejhezčích galerií zjistila, že peněženka je pryč. Hlídala jsem si ji, varována kartami, jako oko v hlavě všude uprostřed davů – ale mezi milovníky umění, kde jsem se ničeho nebála a v klidu se kochala (konec konců, vstupné taky nebylo vůbec levné!), někdo využil příležitost. Moje smůla.


Na všem špatném je něco dobrého – i na krádeži!

Nepříjemné na tom bylo, že se mi to stalo hned na druhý den dovolené. Poučena radami jsem si sice rozdělila peníze na dvě místa, takže jsem naštěstí nepřišla o všechno, ale musela jsem si vystačit s velmi omezeným rozpočtem.

Ještě vám však dlužím prozradit, jaké bylo poselství karty Věž. Představovala jsem si, že rodině a přátelům přivezu krásné suvenýry a hlavně spoustu italských specialit. Na to jsem mohla rovnou zapomenout, stejně jako na místní stylové restaurace a kavárny. Zpočátku mě to dost mrzelo, hlavně když si mé známé vyrazily posedět beze mě a s výmluvou na omezený rozpočet mě pozvaly pouze jednou, pak už ně. Bloumala jsem ulicemi a pak pláží, ukusovala chleba a nejlevnější sýr ze supermarketu a uvažovala jsem, co mi to všechno chce říct. Pak jsem na to přišla, a nebyla to jen jedna věc. Bylo to o falešných hodnotách a o tom, co má skutečně cenu, a to jsou zážitky. Tak jsem vytáhla foťák, který mi naštěstí nikdo neukradl, a fotila jsem večerní vlny na moři. Ti, z mých přátel, kteří za to opravdu stojí, přece budou mít mnohem větší radost se sdílených zážitků než z přivezeného vína a mozzarelly! A ti ostatní – co mi po nich je!

Krásnou dovolenou přeje vaše Helga

Autor článku

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.