Home - Články - Jak tvořit budoucnost

Jak tvořit budoucnost

vloženo 2. 5. 2024
čas čtení: 4 minuty

Jak tvořit budoucnost

Až příště budete zase nadávat na sudičky, co že vám to vlastně daly do vínku nebo neblahý osud, jak vám to tam zase točí, tak namísto toho zapátrejte po knihách o afirmacích a tvoření vlastní budoucnosti. Není to všelék – ale už v průběhu čtení se začnou dít věci.

sdílet článek na facebooku

Budoucnost je neměnná a v cizích rukách

Nejtěžší krok je paradoxně se vůbec odhodlat začít něco podobného číst, brání nám v tom totiž hned dvě negativní pravdy, které jsme se od malička mohli naučit přijímat za své. Jednou z nich je, že budoucnost je neměnná. To je oblíbená podoba budoucnosti z příběhů, jež jsme četli v knihách a vídali v televizi – podle nichž má každý hrdina svůj osud, se kterým se toho moc dělat nedá.

Častými tvrzením jsou též taková, že naši budoucnost má v rukách někdo jiný – nějaké vyšší síly (ať již si pod tímto pojmem představíme kohokoliv či cokoliv). Každopádně nás mnohdy svazuje pocit, že by se veškerá snaha míjela účinkem nebo byla dokonce nevhodná. Zvláště v souvislosti s různými náboženstvími můžeme mít v této oblasti blok. S naší vírou se to však nijak rozcházet nemusí, dostali jsme moc myslet, samostatně cítit i mít svá přání a sny – pokud bychom měli být jenom loutkami, nepochybně by naše výbava vypadala jinak.

Vzít budoucnost do vlastních rukou

Ti, kteří začínají s afirmacemi, pomocí kterých chtějí tvořit budoucnost, často naráží na několik základních problémů. Ten první je, že všechny afirmace musejí být pronášeny v přítomném čase – tedy nikoliv v budoucím či přacím tvaru.

Pokud si budeme říkat, až vyhraju – budu cestovat kolem světa, kéž bych byl jednou bohatý – může se to všechno stát, ale až vyhrajete, nebo až jednou budete bohatí. Zatím však tato afirmace říká o přítomnosti, že teď cestovat nemůžete a že příliš penězi neoplýváte. Tím tedy jen posilujete současný negativní nebo ne příliš uspokojivý stav.

Pokud se ale rozhodneme pro afirmaci – chystám se na cestu kolem světa, daří se mi čím dál lépe, každý den vydělávám více – měním se. Věci se začnou dávat do pochybu. V tomto naladění na životodárné proudění začnete i jinak přemýšlet a reagovat. Nebudete už smutně hodnotit, co vše nemůžete, ale začnete rozpoznávat možnosti kolem sebe, které byste dříve přehlídli.

Život také stále proudí, proto je nejlepší nechat věci, aby se daly do pohybu. Výsledek nebude hned, ale samotné vědomí, že je vše již na správné cestě, dovede váš život obohatit a pozvolna vytváří přesně tu budoucnost, kterou chcete.

Cizí budoucnost tvořit nemůžete

I když se může zdát, že vaše afirmace ovlivňují i budoucnost lidí ve vašem okolí, není tomu tak. Každý má moc psát si jen vlastní příběh. Tam, kde se naše příběhy střetávají, dochází mnohdy ke vzájemnému krytí vzorců – například vy nahlas prozradíte čísla, které chcete vsadit, sami na to zapomenete, ale někdo, kdo vás uslyší a vsadí, vyhraje.

Je patrné, že na vás již nikdy nezapomene, ale kdyby jeho vlastní afirmace (či podvědomí) podobnou budoucnost (tím je míněno jeho část příběhu, nikoliv vaše) nevytvořila, tato příležitost by ho minula, a právě tak, pokud již jeho vědomí hojnosti bylo na dané úrovni, i bez vás by se výhra dostavila, jenom jiným způsobem.

Vyvarujte se proto afirmací typu – má tchýně se stěhuje na druhý konec republiky a podobně. Buď by se to nestalo a vy ztratili k afirmacím důvěru, nebo stalo a vy byste si to později mohli z nějakého důvodu vyčítat, přestože by se jen vaše afirmace, kryla s budoucností vaší tchýně, nikoliv ji tvořila.

Zapomeňte na negaci

A co je snad nejdůležitější, zapomeňte na negativní afirmace. Věty typu – od zítřka nepracuji, nemám žádné starosti – jsou pro nás sice běžné pozitivní konstrukce, ale pro tvorbu budoucnosti mnohem lépe poslouží – dělám, co mě baví, všechno se mi daří. Nesoustředíte se totiž svými myšlenkami na to, co nechcete, ale plnou moc svých sil dáváte do toho, co si naopak ve svém životě přejete. Ať už je to láska, peníze, kariéra nebo spokojené vztahy.

Teď už jen stačí vzít papír a napsat na něj vaši vlastní afirmaci, kterou si několikrát nahlas přečtěte. Čtení pravidelně opakujte, napsané afirmace také můžete nosit u sebe a dívat se na ně a číst je pro sebe třeba v průběhu dne. Jaká bude vaše první?

|<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.