Home - Články - Jak správně vykládat karty?

Jak správně vykládat karty?

vloženo 9. 2. 2022
čas čtení: 6 minut

Jak správně vykládat karty?

Od doby, kdy člověk zvedl hlavu k nebesům, začal se ptát vesmíru na svůj osud. Od těch dob existují techniky věštění. Karty jsou jednou z cest, jak se spojit s vyšším vědomím a zjistit, čemu se vyhnout a kudy kráčet.

sdílet článek na facebooku

Pokora

Pokud chceme začít studovat výklad karet, bude dobré, když si ujasníme, jaké jsou naše důvody. Jako zábava na večírek plný alkoholu a nezávazných vtípků se výklad karet nehodí. Je nutné mít pokoru a brát tuto věc vážně a s respektem. Výsledkem totiž není náhodný sled symbolů, ale spojujeme se s vyšší silou, a záleží jen na nás, koho oslovíme a kdo nám odpoví. Je nutné vidět rizika a ptát se dobrých sil podporujících život, nikoli lovit v jiných světech jako rybář začátečník, který nemá ponětí, co ho za jeho udici čapne.

Očista

Než začneme vykládat, je třeba očistit sebe jako osobu, skrze níž má být proroctví sděleno, a také prostor, na důkaz úcty k tomuto dialogu mezi světy. Je lépe nepřijímat v den výkladu žádné omamné látky, které by mohly otupit naši intuici, a pokud možno nevykládat s nacpaným břichem po večeři. Je dobré se očistit modlitbou a prosbou k dobré síle vesmíru, aby odvrátila všechny zlé vlivy od procesu věštby. Stůl má být uklizený a často se používá bílá svíce, která čistí prostor. Někdo v jejím dýmu též okouří karty, aby očistil i je. Jiným vykladačům vyhovuje držet po dobu výkladu krystal křišťálu nebo jiný osvědčený kámen.


Intimita

Výklad z karet je věc důvěrná a měl by u ní být přítomen jen vykladač, ten, komu je vykládáno – a duch, který byl požádán, aby nad výkladem bděl. Jak již bylo řečeno, chechtající se partička není to pravé. Ba ani rozjívené děti, na které musíte dávat pozor. Na výklad musí být klid a plné soustředění obou osob. Intimita by měla být i mezi vykladačem a kartami. Znamená to, že byste neměli vykládat s pomocí lecjakých karet, které vám na návštěvě strčí do ruky. Měla by to být vaše sada karet, s kterou máte vztah. Na tyto karty nemá sahat nikdo jiný než jejich majitel. Ať už se jedná o sadu vykládacích karet, mariášky nebo taroty, mělo by jít o vaši osobní sadu karet, s kterou jste již spojeni.

Rituál

Vašemu soustředění a celému procesu napomůže ustálený rituál. Ať už pracujete s jakoukoli sadou karet, je třeba důkladně míchat. Je jedno jak, zda postupně nebo s pomocí vějíře či na plocho na stole, ale měl by to být „váš“ osvědčený způsob. Během míchání a monotónního pohybu se vykladač může spojit s vyšší silou a dostat se do určitého oproštění od reality, které je podobné meditaci, takzvaného transu. Neznamená to, že jste mimo, ale že jste ve spojení s duchovním světem. Před výkladem je vhodné prostřít na stůl nějaký ubrus, který užíváte pouze k výkladu, tedy na němž se nejí. Po míchání se octnou karty na jedné hromádce, osoba, které se věští, sejme levou rukou od srdce na tři hromádky a poté je vykladač opět složí na jednu hromádku. Pak se již karty rozloží do obrazce, na který je zvyklý vykládat, a karty se postupně otáčejí lícem nahoru a jednotlivě vykládají.


Světové strany

Energie Země putuje od severu k jihu a zpět po polednících, proto je vhodné jí využít a sednout si tak, aby vykladač byl na severu, který je korunou duchovních procesů, a osoba, které je vykládáno, byla na jihu. Pokud vykládáte sami sobě, pak funguje dobře usednout čelem k východu, abyste čerpali sílu a naději vycházejícího Slunce. Každý vykladač se takto nasedí mnoho hodin, protože než vůbec přistoupíte k výkladu pro někoho druhého, musíte si stokrát či tisíckrát trénovat své dovednosti a intuici sami na sobě. Výklad karet je velká odpovědnost. To souvisí s prvním bodem, který jsme nazvali Pokora.

Čím začít?

Pokud začínáte toto umění studovat, je dobré začít sadou vykládacích karet, např. sadou Lenormandových karet od slavné věštkyně, která vykládala karty i Napoleonovi a císařovně Josefíně. Těchto karet je 36 a pro začátek je snadnější proniknout do tohoto umění s méně kartami, protože v tarotu už se pracuje se všemi 78 kartami a s jejich složitými kombinacemi. Aby člověk ovládl umění výkladu tarotu, musí se tomu věnovat mnoho let. Výhodou vykládacích karet je, že můžete postupovat podle přiložené brožury, která se s nimi prodává. Sžijte se s nimi výkladem sami sobě a třeba i tím, že budete karty nosit u sebe a meditovat na jednotlivé symboly.

Neposlušné karty

Pokud během výkladu některá karta vypadne, buďte si jisti, že má speciální význam. Také karty, které se v sestavě nacházejí vzhůru nohama, mají opačný význam, než je obvyklé. Je třeba takové věci nastudovat a vyzkoušet.

Poděkování

Po skončení výkladu poděkujte nejvyšší dobré síle, kterou jste na počátku žádali o požehnání, že s vámi byla a umožnila duchovní spojení se zdrojem vesmíru. Karty i vy sami jste pouze nástroj. Zdroj věštby se nachází mimo vás i mimo karty. Na to je třeba nezapomínat.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.