Home - Články - Jahodový úplněk nás vezme na cesty

Jahodový úplněk nás vezme na cesty

vloženo 13. 6. 2019
čas čtení: 6 minut

Jahodový úplněk nás vezme na cesty

17. června v 10.30 se Luna zakulatí a už pár dní před tímto termínem nás přinutí prohlížet bedekry a balit kufry. Kromě tohoto divokého úplňku zde hrají roli i opozice dvou významných planetárních obrů: Jupitera a Saturna.

sdílet článek na facebooku

I pro ty, kdo raději sedávají doma za pecí, bude červnový úplněk ve Střelci výzvou, aby vytáhli paty z domu, a to skutečně hodně daleko. Vesmírných vlivů, jež na nás budou působit, bude víc – a jejich součtu neodoláme.

Střelec nepřemýšlí a jde

Jak se stane, že se ocitne na cestách i ten, kdo má raději klid domova? Prvním z vlivů je Střelec, jehož pozici podtrhne samo Slunce. Jde o veselé a neposedné znamení. Je také velice činorodý. Velmi výstižnou alegorií pro toto znamení je příměr se střelcovým šípem: Střelec prostě vystřelí kamkoliv do světa a pudově jde za svým šípem. Tento šíp může být nyní povahy rekreační a turistické, pracovní nebo i milostné. Do světa se totiž můžeme vydat i za láskou. Úplněk ve Střelci nebude ovlivňovat jen toto konkrétní znamení, ale i všechny ostatní zrozence. Prostě se od Střelců jejich neposedností nakazíme. Červen, krásné počasí a bující příroda jsou pro cestování dobrou motivací. V kurzu bude jak naše domovina, kterou rádi projdeme třeba s batohem či projedeme na kole, tak i všemožné končiny světa. Ale pozor, cestovatelské touhy budou souviset i s pracovními ambicemi. Mnohým z nás se vyskytnou příležitosti odjet na stáž nebo nabídky nové práce v cizině. Je správná doba se nezaleknout a zvednout tuto hozenou rukavici. Možná se také na chvíli setkáme s úžasným cizincem či cizinkou, jehož či jejíž kvality nás okouzlí natolik, že se za touto osobou vydáme do světa. V tom případě věřte svému srdci, že je pro vás dobrým kompasem. Luna ve Střelci nám bude pomáhat a je šance, že rozhodně pro svůj život více získáme, než bychom mohli ztratit.



Ve hře jsou planetární obři

I kdyby na nás působil jen vliv střeleckého úplňku, mnoho z nás by vyrazilo za hranice svého všedního světa. Vliv však mají i dvě obří planety z naší Sluneční soustavy, které jako by se se Střelcem domluvily.

Opozice Jupitera na Slunce (10. června), která se v době před úplňkem také vyskytne, bude našim vzletům napomáhat, ale má i svá rizika. Vybudí nás totiž k velkému furiantství a požitkářství. Jupiter nás bude svádět k novým zážitkům a zkušenostem, ochutnávání nových jídel, poznávání nových končin a lidí. Naše peněženka bude stále otevřená, a tak je zde nebezpečí, že když si nebudeme finance hlídat, můžeme se octnout na suchu. A také si můžeme přeplácat žaludek jídly, které nám způsobí pěknou gastritidu, nebo se dokonce opít do pořádné kocoviny. Pokud tedy chcete toto období zvládnout se ctí a mít na něj hezké vzpomínky, aspoň trochu se kontrolujte. Nebo si na cesty vezměte parťáka, který to bude dělat za vás.

Také opozice Saturna ke Slunci (9. června) napovídá, že dařit se vám bude dál od domova i od pomáhající rodiny. Je prostě čas na zkušenou. Je zajímavé, jak obě obří planety z našeho domácího vesmírného okolí hrají stejnou hru jako úplněk ve Střelci a táhnou nás z domova do světa. Saturn v opozici vám také pomůže kompenzovat rozhazovačné tendence, ke kterým navádí Jupiter. Saturn umí počítat, svět je pro něj otevřená kniha a ví, z čeho může co nejlépe získat. Pokud se jím necháte ovládnout, může u některých jedinců způsobit dočasnou vypočítavost a aroganci. Jinými slovy tendenci myslet si, že jsem nejchytřejší a že na mě nikdo nemá. To by vám, obzvlášť v cizině, mohlo způsobit vztahové komplikace. Pokud se budete vytahovat na nové známé nebo je využívat, mohou se od vás odvrátit – a v cizině se bez přítele nikdo neobejde. Proto se vezte na vlně chytrého Saturna, ale nebuďte v jeho vleku. Vaše morální síla a zdravé city k lidem, ke světu i k sobě musejí zůstat ve vašich rukou.



Tajemná záře NLC

Ještě jedna velezajímavá věc se odehraje na červnové obloze. I ta má svůj vliv na naše dobrodružné cesty. Na obloze budou v noci po celý červen i červenec také viditelná „Noční svítící oblaka“ (tzv. NLC). Do jisté míry jsou vidět každé léto, ale nyní bude období na tento úkaz obzvlášť bohaté. Souvisejí s meteorickým prachem a kolísáním sluneční aktivity. Budou tvořit úžasnou romantickou kulisu pro noční schůzky v přírodě či pro táboření. Jejich vliv na lidskou mysl a city se bude projevovat vzrušením a touhou po dobrodružství.

Jahodový úplněk

Jaký význam má indiánský název Jahodový úplněk? Vyznačoval totiž krátké období první sklizně, nejen jahůdek, ale různých dalších časných plodů. Přeneseně jej můžeme vztáhnout také na první letošní sklizeň plodů naší práce, kterou jsme v tomto roce odvedli sami na sobě. Pokud budete cestovat v rámci dovolené, můžete si v klidu provést první bilanci, pokud budete na cestách pracovně, dá se očekávat, že odezva na vaši profesionalitu přijde právě tam. Milostné spády se dají také přirovnat k pěstování jahod: Kolik péče jste vložili do svého záhonku, tolik sladkého ovoce se vám vrátí.

Něco o zdraví

Co se zdraví týče, je vidět, jak je i zde vesmír vzájemně v souladu. Střelec nás nabádá, abychom si dali pozor na kosti, kyčle, stehna, kříž a spodní část páteře a také na játra. Proto dejte během cestování pozor na to, jak se hýbete, buďte opatrní při horských výstupech či sportu a také šetřete s alkoholem. Pak budou vaše cesty bezpečné a ovoce vašich aktivit dobré.

|<< < 6 | 7 | 8 | 9 | 10 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.