Home - Články - Dětská duše a minulé životy

Dětská duše a minulé životy

vloženo 7. 4. 2020
čas čtení: 5 minut

Dětská duše a minulé životy

Děti jsou náš poklad, jistě i vy byste svým potomkům rádi dopřáli jen to nejlepší. Narození dítěte je obrovský zázrak, obestřený tajuplnými otázkami. Jak je možné, že z ničeho nic se zde najednou objeví nový člověk? Odkud přicházejí dětské duše? Mohou si děti pamatovat své předchozí pozemské životy?

sdílet článek na facebooku

Předurčenost nebo nepopsaná tabule?

Filosofové, psychologové i učitelé se dodnes neshodli na tom, zda je dětská duše takzvaná „tabula rasa“, čili čistá nepopsaná tabule, nebo zda má určité vrozené vlastnosti, které nelze výchovou nijak ovlivnit. Každý, kdo zkusil vychovávat víc než jedno dítě, ví, že jejich povahy se již od nejútlejšího mládí radikálně liší, jedno je klidné, jiné zvídavé a další zas ustrašené. Zatímco v západním světě jsme přesvědčeni o tom, že za všechny odlišnosti mezi dětmi může genetika, v dalekém a duchovně velmi vyspělém Tibetu je naprostou samozřejmosti, že po smrti Dalajlámy a dalších duchovních mistrů chodí mniši po krajině a hledají mezi miminky to pravé, do jehož těla se opětovně vtělila duše starého mudrce. Jak to tedy vlastně je?

Tajemství minulých životů

K naší vlastní smůle si jen málokdo z nás pamatuje na jakékoliv zážitky dřív, než ve věku kolem tří let. V hypnóze si ovšem naopak většina lidí je schopna vzpomenout i na svůj vlastní porod a dokonce jít ještě dál, do minulých životů. Nepříliš často, ale přesto opakovaně, se však objevují i případy dětí, které si svůj minulý život přímo pamatují a mluví o zážitcích, které ve svém věku ještě nemohou znát ani z knih, ani z vyprávění. Mnoho z nich si dokonce pamatuje okolnosti své vlastní smrti, což je nanejvýš pozoruhodné, zvláště když zvážíme, že předškolní děti podle psychologů ještě nejsou schopny plně chápat význam smrti a vnímají ji spíš jako odloučení.


Příběhy dětí, které si pamatují své minulé životy, upoutaly pozornost odborníků. Bylo zjištěno, že čím je dítě mladší, tím větší je šance, že si tyto zážitky pamatuje, největší byla tato schopnost do tří let a pak klesala, děti na své minulé životy zapomínaly. Analýza vyprávění prokázala, že obvykle jde o lidi, kteří ve svém předchozím životě zemřeli náhlou, násilnou či krutou smrtí, se kterou se zřejmě v době mezi životy neměla jejich duše šanci vypořádat, a proto nezapomněla. V mnoha případech se ověřilo, že daný člověk skutečně existoval, potvrdila se pravdivost vyprávění, přesnost popsaných okolností, a velmi zajímavé je i zjištění, že takové děti měly často mateřská znamínka přesně na místech, kde ve svém minulém životě utrpěly zranění.

Proč zapomínáme?

Je vám líto, že si na své minulé životy nepamatujete? Zvažte, kolik se v historii událo krutostí a možná budete naopak rádi, že je k nám osud takto milosrdný. Všechno má svůj smysl a zapomínání taky. Sice si nevzpomínáme na radosti a potěšení z minulých životů, ale stejně tak zapomínáme i na strasti, traumata a bolest, a to je důležitější.


Dítě nebo babička?

Duše dětí, které k nám přicházejí, nám obvykle nejsou cizí. Zákony reinkarnace zařídily, že se napříč svými životy opětovně setkávají lidé, kteří si někdy byli blízcí. Pokud vám tedy váš potomek něčím připomíná třeba vaši prababičku, nemusí to být pouhá náhoda! Na pouti svými různými životy dostáváme pořád nové a nové šance na setkání, a to mnohdy nečekaně...

Jak vychovávat

A co z toho všeho vyplývá? Dětská duše si zaslouží, abychom ji nepodceňovali. Nese si totiž sebou možná mnohem víc zkušeností, než si vůbec dokážeme představit. Buďme tedy při výchově dětí chápaví a věnujme dětské duši úctu a porozumění, které si zaslouží!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.