Home - Články - Den matek

Den matek

vloženo 6. 5. 2021
čas čtení: 5 minut

Den matek

Den matek se slaví 2. květnou neděli a letos tento svátek připadl na neděli 9. května. MDŽ, které se slavilo 8. března a bylo určeno všem matkám, manželkám i milenkám, už není in. Boj za ženská práva dávno vybledl, když právo volební a právo na práci se stalo samozřejmostí, někdy i nechtěným. A tak slavíme zpátky Den matek, těch šťastných i těch zhrzených.

sdílet článek na facebooku

Máme pro vás návod jak tento den přežít, jste-li matka nebo nejste-li. Někdy to totiž vyjde nastejno.

1. Jste-li svobodná matka, která ještě k tomu pracuje a studuje, máte právo na obdiv

Den matek je určen hlavně vám, které padáte za bílého dne únavou při třech pracovních úvazcích. Máte sice, co jste chtěla, krásné dítě, ale je to jen na vás jak ho zaopatříte a zda to ustojíte. Vaše riziko je, abyste si ze syna neudělala do budoucna partnera, neomezovala jeho citový život a nevyžadovala nekonečnou vděčnost na úkor jeho vlastního života. A abyste dceru nevychovávala ve stylu, že všichni mužští jsou hajzlové, co nestojí za nic. To je vaše výzva i vaše poselství Dne matek.

2. Jste vdaná nebo partnerem dobře finančně zaopatřená matka, dosáhla jste ideálu.

I vám patří Den matek. Zahraniční partner se dobře stará o přísun financí, nebo je to váš český muž, který má tři pracovní úvazky a vy máte čas sedět v parku a kochat se pohledem na své tři ratolesti jak rostou. Trochu vám sice hlodá v mysli, zda si vás partner jednou vezme nebo se vypaří, ale alimenty by vás zabezpečily tak jako tak. Hleďte pozitivně vstříc novým zítřkům. Konvence vás nesvazují, nežijeme v 19. století. A právo na stávku či právo volební je vám šumák. Jste matka


3. Jste žena jistého věku, které se nepodařilo mít děti a partner s vámi přesto zůstal

Nevysvětlujte profesorovi na gynekologii, že nemáte děti, protože nejste vdaná a ve vaší rodině se považovalo za jaksi nepatřičné a společensky nepřijatelné být nejdříve těhotná a pak teprve vdaná. Nepodléhejte apelům jak bezvadný a bezpečný je život bez dělohy. Chcete totiž za všech okolností zůstat ženou. Možná právě proto s vámi váš partner zůstal navzdory faktu, že své geny nemohl poslat po větru dál. Den matek vnímáte sice jako krok zpátky, MDŽ by vám vyhovovalo více, ale s tím je konec. Popřejte kolegyni i mamince a dejte si hodně záležet, aby si nemyslely, že jim závidíte.

4. Jste žena na prahu stáří a děti na vás zapomínají

Pak musíte dokázat prostě žít! Vážit si své existence a vychutnávat si každý den. Své poslání jste splnila. Den matek oslavte v přímořských lázních s novým milencem, od sousedního stolu v jídelně místo toho, abyste poslala další apanáž nevděčnému synovi. Nevzpomněl si už na Velikonoce a Den matek jde naprosto mimo něj. A mimo vás jdou zase jeho nezaplacené nájmy, koneckonců je mu čtyřicet, a že nedokončil vysokou, je jen jeho vina.

5. Jste bezdětná „stará panna“ s potřebou „vysejpat se“ do příbuzných

Pokud se Vám z jakéhokoli důvodu nepodařilo „snést vejce“ a zajistit pokračování rodu ať vás ani nenapadne adoptovat cizí děti nebo se finančně vysýpat do neteří, praneteří a vůbec do dětí, jejichž rodiče nedokázali nanosit do hnízda dost žížal. Až vyrostou a postaví se na vlastní nohy, ani si na vás nevzdechnou. Budou se pídit jen po tom, kde jsou a kdo jsou jejich biologičtí rodiče. Pokud je najdou v léčebně pro závisláky na čemkoli nebo v nápravném zařízení, budou jim tam posílat buchty a na vás nebudou mít čas ani v neděli. Na Den matek adoptujte domácího mazlíčka, který jen zázrakem přežil pád z jedoucího auta původních páníčků, kteří se ho chtěli zbavit. Až do své nebo vaší smrti bude ležet na předložce u vašich nohou a zbožně vám hledět do očí a nikdy nepřestane věřit v zázrak, který ho potkal, že ve vás našel nový domov.

Tak krásný Den matek Vám všem!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.