Home - Články - Siener-van-Rensburg - Nostradamus z Jižní Afriky

Siener-van-Rensburg - Nostradamus z Jižní Afriky

vloženo 5. 5. 2021
čas čtení: 6 minut

Siener-van-Rensburg - Nostradamus z Jižní Afriky

„Vidím, jak v Evropě vybuchuje kotel. Vidím, jak z jeho vrchu šlehají plameny. Vidím stojící ženu, jak se dívá na sever. Její šaty jsou bílé, ale najednou zčernají. Padne temnota. Vidím lidi, kteří kráčejí pustinou, vidím město, které se stává ničím.“

sdílet článek na facebooku

Búrský prorok a vize jaderné katastrofy

V roce 1986 se v Černobylu skutečně událo to, že jaderný reaktor (kotel) odmrštil své víko, oděvy hasičů zčernaly a desítky tisíc lidí byly evakuaovány z města, kde už nikdy nikdo nebude žít. Toto bylo jedno z více než 700 proroctví, která učinil Nicolaas Pieter Johannes "Siener" van Rensburg (30. 8. 1862 - 11. 3. 1926). Van Rensburg byl potomek nizozemských osadníků z jižní Afriky (tzv. Búrů), z oblasti tehdy známé jako Republika Transvaal - a později občan Jižní Afriky. Brzy získal přezdívku Siener, což v afrikánštině znamená "prorok" nebo "věštec”. Jeho neuvěřitelně přesné předpovědi budoucích událostí byly obvykle doprovázeny náboženským a vlasteneckým podtextem.

Vize

Povaha jeho vizí se vždy týkala blaha Búrů a Němců a projevovala se jako obrazy, jež bylo třeba posléze interpretovat. Například, když se v jeho vizích objevil stvol sisalu, vykládal ho jako znamení významného setkání, shromáždění nebo zasedání. Je známo, že učinil mnoho přesných předpovědí událostí místního významu, například předpověděl smrt Koose de la Reye, generála ve druhé búrské válce a také politické změny v Jižní Africe, které se po odehrály po jeho smrti. Občas se jeho vize týkaly také mezinárodních událostí, mimo jiné začátku první světové války a vzestupu komunismu. Některé ze svých vlastních vidění nebyl schopen interpretovat. Tyto jsou zaznamenané a stále otevřené výkladu, aby snad odhalily běh budoucích událostí.


Raná léta

Narodil se v okrese Potchefstroom a bylo mu dopřáno pouhých 20 dní školní docházky, většinu svého mládí strávil jako honák dobytka. Podle slov jeho matky van Rensburga již od útlého dětství rozptylovala všemožná vidění. Ve věku 16 let se zúčastnil vládní výpravy proti odbojnému kmenovému vůdci Mapogovi. Usadil se u Wolmaranstadu v tehdejším západním Transvaalu a v roce 1884 se oženil s Annou Sophií Krugerovou.

Válečník a prorok

Nicolaas van Rensburg se účastnil druhé anglo-búrské války pod velením generála du Toita. Když to čas dovolil, vykládal lidem kolem sebe o svých vizích. Na svou farmu se vrátil před koncem války. Když se svaz jižní Afriky připojil k podpoře spojeneckých sil v první světové válce, Nicolaas van Rensburg se přidal k rebelům. Povstání dostalo smrtelnou ránu ještě před tím, než začalo, když vlivný generál Koos de la Rey 15. září 1914 zemřel při nešťastné nehodě. Povstání se rozpadlo a většina rebelů, včetně van Rensburga, byla nakonec zajata a na dva roky uvězněna.

Po svém propuštění se Nicolaas van Rensburg vrátil na svou farmu. Jeho dcera zaznamenávala jeho vize až do jeho skonu ve věku 64 let. Výčet událostí, u nichž se van Rensburg ve svých proroctvích z let 1899 až 1926 zcela přesně trefil je dech beroucí. Předpověděl mimo jiné, že Anglie ztratí své kolonie a Irsko získá nezávislost, že v Jugoslávii vypukne válka. Pravdivá byla i vize propuštění černošského vůdce, který bude řídit Jižní Afriku (Nelson Mandela). Van Rensburg dále předpověděl již v úvodu zmíněnou katastrofu v Černobylu, zemětřesení v Japonsku i propuknutí etnického a náboženského násilí v Evropě.


Lady Diana

Neobyčejně detailně van Rensburg ve svých vizích prorokoval rozvod prince Charlese i princezny Diany i její smrt. „Nad hlavami dvou urozených visí rozvod a až uvidíme zralou pšenici, začne příprava na velké volby.“ A skutečně, pár dní po smrti lady Diany 29. srpna 1997 (tedy v době sklizně) začaly některé strany vysílat první předvolební šoty. Van Rensburg dále předpověděl, že „až krásná anglická dáma tragicky zemře, celý svět pro ni bude truchlit."

AIDS a kafr v ženských šatech

„V Evropě sedí mladý černý chlapec oblečený v ženských šatech. Z jeho těla odpadávají zárodky a valí se na západ“ Černoch v ženských šatech není rasistický vtip, ale celkem jasná symbolika. Jak víme, AIDS se nejdříve rozšířilo v Africe a na Západě se nejvíce rozbujelo v komunitách gayů. V roce 1917, kdy van měl van Rensburg tuto vizi, nemohl o viru HIV pochopitelně nikdo vědět.

Co nás čeká?

„Vidím válku, prudkou a ničivou, jež probíhá hlavně na nebi. Vidím zbraně, o nichž nemáme ani potuchy.“
Podle van Rensburga nečekají Evropu světlé zítřky. Přestože vznikne jednotná evropská vláda, nebude to nic platné, protože Rusko se vrátí zpět ke komunismu, spojí se s Čínou a za pomoci strašlivých zbraní provede invazi do Evropy. Při ní bude totálně zničena Británie, ale Němcům se ve spojení s USA podaří invazi zastavit. Kdy se toto stane? Siener van Rensburg sám říká: „Místo a čas má ve svých rukou Bůh.“

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.