Home - Články - Čínský nový rok Opice 2016

Čínský nový rok Opice 2016

sdílet článek na facebooku
vloženo 12. 1. 2016

Čínský nový rok Opice 2016

Dnes začíná čínský nový rok, který bude zasvěcen znamení Opice a živlu Ohně. Prozradíme vám, jaký bude rok Opice a co toto znamení dává do vínku lidem, kteří se v něm narodili!



Jak se slaví čínský Nový rok?

Čínský nový rok začíná později než ten náš – letos připadají jeho oslavy na 8. únor. Ptáte se proč zrovna toto datum? Tradiční kalendář zemí Dálného Východu se totiž řídí nejen ročním koloběhem Slunce, ale také fázemi Měsíce. Nový rok se začíná vždy na novoluní, společně se začátkem nového lunárního měsíce. A když se podíváte do kalendáře, snadno zjistíte, že příští novoluní vychází právě na datum 8. února!
Oslava čínského nového roku – to je velký den nejen v samotné Číně, ale také ve spoustě dalších zemí Dálného Východu, jako jsou třeba Thajsko, Indonésie nebo Kambodža. Je to snad ještě větší slavnost,než náš Silvestr a Nový rok dohromady – na některých místech totiž trvají oslavy až patnáct dnů! Při příležitosti novoročních oslav se setkávají rodiny u společné večeře, lidé si posílají přáníčka a všechno je vyzdobeno v barvách štěstí a radosti, kterým vévodí červená. A samozřejmě, nesmí chybět všudepřítomná vyobrazení zvířete, kterému je počínající rok zasvěcen – letos tedy budou všude obrázky roztomilých a chytrých opiček!

Zvěrokruh Dálného Východu


Podobně jako my, mají i obyvatelé zemí Dálného Východu svůj zvěrokruh, a stejně jako ten náš má dvanáct znamení. Každé znamení nese jméno jednoho ze dvanácti zvířat, které podle pověsti spěchaly na oslav Buddhových narozenin – jejich pořadí ve zvěrokruhu je určeno podle toho, v jakém pořadí prý za svatým mužem dorazily.
Čínský horoskop se však navzdory stejnému počtu znamení od toho našeho v mnohém liší. Především: Vláda každého znamení netrvá jeden měsíc, ale celý jeden rok. Pro určení vašeho čínského znamení tedy nesejde na tom, jestli jste přišli na svět na jaře nebo na podzim – důležitější pro vaši povahu je to, ve kterém roce jste spatřili světlo světa!
Kromě toho, že se střídá dvanáct znamení má navíc v čínském horoskopu své pevné místo pět živlů – Oheň, Voda, Země, Dřevo a Kov. Když se zkombinuje dvanáct znamení s pěti živly, vzniká z toho šedesátiletý cyklus, ve kterém je každý rok jiný – přesně stejnou povahu jako vy tedy může mít buď váš vrstevník, nebo lidé z generace vašich prarodičů či vnoučat (o šedesát let starší nebo o stejný počet let mladší).



Pod vládou znamení Opice


Nadcházející čínský rok 2016 je zasvěcen Ohnivé Opici – stejná kombinace zvířete a živlu nám naposled vládla v roce 1956 a příště se zopakuje až v roce 2076. Ve znamení Opice (ovšem pod vlivem jiného živlu) se však narodili také lidé, kteří mají v datu narození rok 1932, 1944, 1968, 1980, 1992 nebo 2004. Ale pozor, trochu složitější je to, pokud jste se narodili v lednu nebo v únoru, v tom případě se musíte podívat do tabulek, abyste zjistili, kdy přesně se čínský nový rok v roce vašeho narození začal. Například lidé narozeni v lednu 1981 budou ještě ve znamení Opice, zatímco na zrozence v lednu 1980 působí ještě předchozí znamení Kozy!

Opice – chytrá a veselá, ale v lásce má smůlu!

Jakou povahu mají lidé narozeni v roce Opice? Jejich vládnoucí zvíře – nejbližší příbuzný nás lidí – jim propůjčilo hodně ze svých dobrých vlastností! Lidé ve znamení Opice jsou stejně jako jejich protějšky v říši zvířat bystří, inteligentní a veselí. Jsou družní, plní nápadů a obratní v myšlenkách i v činech. Oplývají fantazii a nechybí jim šikovnost a přizpůsobivost. Baví je zkoušet nové věci, umí pohotově a originálně řešit problémy a na své okolí vždy zapůsobí svým přirozeným šarmem.
Ale jako žádné znamení, ani Opice nejsou bez chybičky. Mezi jejich slabší stránky patří sklon k vychytralosti, pomlouvání a nepoctivému jednání. Láska patří mezi další citlivá místa Opic – lidé narozeni v tomto znamení mají často problém udržet si dlouhodobější vztah a obvykle jim trvá poměrně dlouho, než naleznou opravdové milostné štěstí!

Co nám Ohnivá Opice přinese v roce 2016?

Rok Opice nám všem přináší období úspěchů, nových šancí a skvělých příležitostí. Bude to vzrušující a zábavná doba, a snadno se nám povedou i velmi odvážné podniky, které by jindy byly téměř nemožné! V roce Ohnivé Opice nám nuda rozhodně nehrozí! Inteligentní a hbitá Opice nám přinese skvělé nápady a Oheň, živel mužského elementu Jang, tuto aktivitu a činorodost ještě více umocní!
V roce Opice bude mít v našich životech své důležité místo improvizace a originální myšlení, ale pozor – neznamená to pouštět se do riskantních podniků, i když vás to k nim může svádět! Opice nám naopak radí použít hlavu a všechno si pořádně promyslet a hezky vykalkulovat. To je zaručená cesta k úspěchu! Nejlépe se bude v tomto roce dařit lidem, kteří pracují spíš duševně než rukama. Mimořádně příznivé vyhlídky nám Opice přináší v oblasti financí, většina znamení má vyhlídky na výjimečné výdělky, ale pozor – podmínkou je jednat rozvážně a investovat moudře!
A na co bychom si v roce Ohnivé Opice měli dát pozor? Především na nečekané změny a náhlé události, jako jsou třeba různé živelné pohromy. Buďte na to připraveni a nepodceňujte bezpečnost a jistoty! Jen ten, kdo má vždy v záloze dobře promyšlený plán B, bude v nadcházejícím roce patřit mezi vítěze!

Zajímáte se o Feng-Shui, taoismus nebo o čínskou medicínu? Nechte si vyložit karty dle čínské astrologie. Obraťte se na naši astroložku Karmen! Jednu z největších profesionálek v ČR. Zavolejte mi hned na tel. 906 701 701!

Nevíte, jaké jste znamení v čínském zvěrokruhu? Zjistěte to!

Volba znamení

Vaše datum narození:
|<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >>|

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.