Home - Články - Bouřková magie

Bouřková magie

vloženo 10. 7. 2019
čas čtení: 5 minut

Bouřková magie

Bouřka patří k létu stejně jako slunce nebo rtuť teploměru sunoucí se k závratným výšinám. Přestože, proč bouřka vzniká a jak kumulování a vybíjení energie v oblacích probíhá, už vědci dávno popsali, jsou s bouřkou spojeny různé pověry i v dnešních dobách. Některé z nich jsou už jenom dozvukem starých časů, ovšem když se začnou na obloze všichni čerti ženit, možná nám na mysli vytanou napřed právě ony.

sdílet článek na facebooku

Bohové se zlobí

Naši předkové vykládali magicky už samotný původ bouřky. Obecně se věřilo, že když nebe bouří, tak se na lidstvo bohové zlobí. Vzhledem k převládnutí křesťanství se v pozdějších dobách množné číslo změnilo na jednotné, nicméně bouřka stále zůstala vyjádřením božího hněvu. Aby od sebe lidé odvrátili nebezpečí, zapalovali tzv. hromničné svíce a modlili se. V mnoha kulturách se ještě dnes věří, že když sjede blesk z oblohy a do někoho uhodí, tak se jedná o ztělesnění božího trestu. A stejné to bylo s místem, do kterého blesk uhodí.

Příčinou jsou geopatogenní zóny

I v dnešní době je ovšem úder blesku v souvislosti s geopatogenními zónami vykládán jako určité poznávací znamení. Geopatogenní zóny jsou místa s neblahým vyzařováním, které působí na zdraví a psychiku živočichů, ale i rostliny. V různé literatuře se na toto téma můžeme dočíst, že v místech kam uhodil blesk, se nacházejí silné gopatogenní zóny. Zda blesk způsobil zónu nebo zóna blesk, to ovšem zůstává otevřené.

Pověry, souvislosti, rituály

Bouřku ale měly moc vyvolat i další síly. Moc nad bouřkou se často přičítala různým kouzelníkům a čarodějkám, stejně jako určitým rituálům. V lidových pověrách tuto moc má i malá bouřkově modrá kytička, zvaná Bouřka, která roste zhruba od jara do podzimu, a když ji někdo, jak se tradovalo, utrhne, brzy přijdou hromy a blesky.


PROŽÍVÁTE TĚŽKOU ŽIVOTNÍ SITUACI? Nevíte, jak dál? Společně najdeme řešení, mé karty nám napoví! Zavolejte na 906 701 701! Vaše Klára

Bouřce se přičítala souvislost i s dalšími jevy. Například i dnes se věří, že před bouřkou je nejteplejší voda. I když bychom si měli dát pozor, abychom z ní v případě, že si tuto teorii budeme chtít ověřit, včas odešli, protože, přestože může obraz blesků na vodní hladině vypadat efektně, voda je výborný vodič, takže se nacházíme v podstatě na stejně rizikovém místě jako pod vzrostlým stromem.

Také se říkává, že za bouřky zkysne mléko, proto pokud si chceme pochutnat na dobrém mléčném koktejlu, měli bychom si ho dopřát ještě před bouřkou. Pověstný klid před bouří, nebo ono vyčištění vzduchu po bouřce vešlo samo o sobě do okřídlených rčení a přeneseně označuje i jiné skutečnosti. Stejné je to se známým, že blesk do stejného místa dvakrát neuhodí.

Pranostiky


K bouřkám se váží i různé pranostiky, kterými naši předkové předvídali počasí. Například - Kolik mlh v březnu, tolik bouří v červnu. Bouřky před sv. Jiřím (24. dubna) věští rok studený, po sv. Jiří teplý. Jak dlouho před sv. Jiřím bouří, tak dlouho po něm bude ještě zima. Bouřky v dubnu zvěstují mokré léto.


Jak se chovat při bouřce


I v moderní době ale vznikají také různé pověry, například, že kovové předměty přitahují blesky a ideálně bychom ze sebe zvláště ve volné přírodě měli vše kovové sundat. Vědci v tomto tématu jednotní nejsou. Ale kovové předměty mohou podle nich zhoršit riziko následků při zasažení bleskem, především v podobě popálenin.

Stane-li se, že už vás bouře zastihne venku, rozhodně se nedoporučuje lehat si na zem, už z toho důvodu, že když uhodí někde blízko vás, zasáhnou vás výboje ve větší míře. Na rovince ovšem také není dobré se příliš vypínat do kraje, takže jako ideální poloha se doporučuje mírné přikrčení a nejlépe s co nejméně rozkročenýma nohama.

O teplotě vody již byla řeč výše, ale pozor bychom si měli dát tentokrát již bez pověr na mokré ošacení. Voda je vodivá a skrz mokré prochází tedy snáze a napáchá více škody. Podaří-li se nám proto před bouřkou někam schovat do přístřešku, měli bychom se v první řadě pokusit usušit a sundat mokré oblečení.

To, s jakými vrozenými dispozicemi přicházíme na svět, je ovlivněno naším předchozím životem. Díky karmickému tarotu se dozvíte, čím jste se provinili v minulých životech a jaká je vaše karmická energie. Jasněji budete mít i o svých karmických kořenech a o tom, co vás z minulých životů zatěžuje aktuálně. Nečekejte a vytáhněte si svých 5 karet teď!

Hromosvod není spolehlivý

Historek o kulovém blesku, který vnikl do bytu přes rozvody elektřiny nebo elektrické přístroje zapnuté v zásuvkách je celá řada. Bohužel bývají většinou pravdivé, takže ani hromosvod není stoprocentní ochrannou v domácnostech. Nejlepší je proto ze zásuvek vše za bouřky odpojit a pořídit si speciální zabezpečení do zásuvek. V autě se pak doporučuje mít vše dobře zavřené a nedotýkat se okýnek.

S bouřkou roste energie

I když je s bouřkou spojeno nejedno nebezpečí, někteří umělci a senzibilové naopak mají bouřky rádi, právě pro jejich energii, kterou s každým úderem blesku a hromu doslova sytí vzduch. Ideální je tedy doma preventivně odpojit proud, zapálit pár svící a jenom tak se kochat mocnou energií.

A závěrem. Jak je bouřka daleko, můžeme zjistit, pokud změříte dobu mezi bleskem a úderem hromu, čím je doba kratší, tím je bouřka blíže.

|<< < 10 | 11 | 12 | 13 | 14 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.