Home - Články - Barvy, které řeší naše zdravotní problémy

Barvy, které řeší naše zdravotní problémy

vloženo 20. 5. 2020
čas čtení: 3 minuty

Barvy, které řeší naše zdravotní problémy

Barvy jsou součástí našeho každodenního života. Působí na nás neustále. Málokdo by však řekl, že mají vliv i na naše vnitřní orgány, ale skutečně tomu tak je. Jak mohou barvy působit na náš zdravotní stav?

sdílet článek na facebooku

Jednotlivé čakry a jejich barvy jsou velmi úzce spojeny s orgány v našem těle. Proto nám barvy kolem nás mohou pomoci, abychom se vyrovnali s disharmonií v našem těle a obnovili tok energií. Pomáhají nám stimulovat krevní oběh, podporují obranné schopnosti organismu a celkově podporují veškeré chemické procesy v našem těle.

První čakra: pevné části těla
Tato čakra ovlivňuje všechny pevné části těla. Můžeme sem zařadit kosti, zuby, nehty. Stejně tak má vliv na tlusté střevo a celý imunitní systém. Harmonizovat tuto čakru můžete pomocí barev. Barvou této čakry je červená. Je to skoro až neuvěřitelné, ale stačí pokud si oblečete alespoň kousek červeného oblečení. Tato čakra se aktivuje zejména jasně červenou barvou.

Druhá čakra: lymfatický systém
Pokud je tato čakra zablokovaná, přináší to problémy související zejména s tělesnými tekutinami. Souvisí tedy s orgány jako je močový měchýř, ledviny či lymfatické žlázy. Tuto čakru můžete také posílit pomocí barvy, a to oranžové. Zkuste najít kolem sebe právě tuto barvu a nechte se jí obklopit. Může se jednat o obraz, který se vám líbí, ale také například o květiny této barvy.


Třetí čakra: zažívací ústrojí
Blokace této čakry se odráží na bolestech žaludku, slinivky či na problémech s játry. Často se může jednat o závažná onemocnění. Jejich léčbu je dobré podpořit i působením barev. Třetí čakra se vyznačuje barvou žlutou. Jedná se o velmi radostnou barvu, proto vám může pozvednout i vaši náladu. Zkuste si například pořídit jasně žluté povlečení či ručníky. Uvidíte, jak vás tato barva může obohatit.

Čtvrtá čakra: cévní systém
Ovlivňuje zejména srdeční oblast, ale také plíce. Souvisí s poruchy krevního oběhu. Lidé, kteří mají zablokovanou čtvrtou čakru, mají velmi časté problémy s cévním systémem. I tuto čakru můžete posílit účinkem barvy. Přináleží ji barva zelená. Tu najdete všude kolem vás. Stačí se vydat na procházku do lesa a nasávat všechnu krásu mechového království kolem vás. Uvidíte, že se vám po čase stráveným v lese uleví.


Pátá čakra: krk
Má vliv na hrdlo, hltan, plíce a průdušky. Pokud máte tuto čakru zablokovanou, poznáte to právě v úrovni krku. Může se jednat o časté záněty mandlí i bolesti dásní. Svou pátou čakru můžete harmonizovat také pomocí barev, které naleznete v přírodě. Lehněte si do trávy a pozorujte modrou oblohu. Nebo si najděte klidné místo u vody a sledujte hladinu. Osvobodí vás to od mnoha strastí.

Šestí čakra: oči
Jedná se o poslední čakru, kterou si zde zmíníme. Sedmá čakra totiž není dávána do spojitostí se žádnými orgány. Blokace šesté čakry může způsobit špatné vidění, jako je krátkozrakost či dalekozrakost. Také může způsobovat bolesti hlavy. Její barva je tmavě modrá. Zkuste najít tuto barvu v přírodě, nebo si pořiďte nějaké oblečení právě v této barvě.

|<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.