Home - Články - Automatickým psaním ke klidné duši

Automatickým psaním ke klidné duši

vloženo 3. 3. 2021
čas čtení: 3 minuty

Automatickým psaním ke klidné duši

Svá nejniternější přání málokdy známe. Neodvážíme se na ně pomyslet a neumíme pojmenovat. I když by nám změnila život k lepšímu. Automatické psaní je jednou z metod, jak se na podvědomí napojit. I když já tomu zpočátku nevěřila.

sdílet článek na facebooku

Co to je?

Automatické psaní se nejčastěji bere jako metoda pro sondu do vlastní duše. Necháte za sebe mluvit své podvědomí, zatímco děláte jinou činnost, povětšinou nevyžadující výrazné soustředění. Sledování televize, relaxační poslech oblíbené hudby apod.
Musím se přiznat, že já automatickému psaní nikdy moc nevěřila. Člověk přeci jen čmárá, z toho nemůže vzejít nic užitečného. Tedy až do dne, kdy se mi rozlétla ruka po papíře.

Stres, nedostatek času a únik v nedohlednu

Jedno období jsem se nikdy nedostala z kanceláře včas. Ten den jsem neměla hotovou ještě ani polovinu věcí, když hodiny odbily jedenáct a já zjistila, že jsem zase zůstala až do noci.

Podobně jsem se domů vracela už skoro půl roku a nevypadalo to, že bych tohle tempo měla někdy změnit. Byla jsem nešťastná, ale nevěděla jsem, jak z toho ven. Z náhlého popudu jsem cestou domů vytáhla diář a propisovačku, nic pěkného mě ale v nejbližších týdnech nečekalo. Dívala jsem se z okna, přemýšlela o svém současném životě a dumala, jak jsem se do téhle situace vůbec dostala.


Na své zastávce jsem vše hodila zpět do kabelky a vydala se domů do postele.

Nečekané rozuzlení

Když jsem ráno diářem listovala, nestačila jsem se divit. Na několika stránkách bylo popsáno všechno to, co mi momentálně dělalo starosti, a co jsem dosud nepřiznala ani sama sobě. Včetně toho, že jsem sama sebe zahrabala v nekonečné práci, abych nemusela myslet na těžký rozchod s přítelem a další krizi v rodině.

Pod tím vším byly ale i rady, jak problémy vyřešit. S čím začít, co nechat plavat a co přenechat kolegům. Ještě ten den jsem si vzala poprvé za celou dobu volno, vypnula služební telefon a šla si s bývalým vyříkat jeho chování vůči mně, což mě v ten čas pálilo nejvíc.


Pryč se stresem

Od té doby používám automatické psaní pravidelně. Pomáhá mi zbavovat se stresu, který je v mé profesi běžnou součástí života. Papír snese všechno a po takové terapii se cítím lehká, klidná a odpočatá. Často se dozvím i něco o sobě, co jsem nedokázala vědomě uchopit, natož pojmenovat.
A na druhou stranu, už se mi téměř nestává, že bych našla rady, jak se zbavit nepříjemné situace. Není důvod, už se do nich už prakticky nedostávám.

Zkusili jste někdy podobnou metodu, jak zjistit, co vás pálí?

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.