Home - Články - Animus a anima – tajuplní partneři z vašich snů

Animus a anima – tajuplní partneři z vašich snů

vloženo 5. 8. 2019
čas čtení: 6 minut

Animus a anima – tajuplní partneři z vašich snů

Taky toužíte potkat toho magického ideálního muže nebo ženu, co se vám zjevuje ve snech? Prozradíme vám, jak se zkontaktovat a co vám to může přinést!

sdílet článek na facebooku

Ten člověk z vašich zamilovaných snů

Každý z nás má nějakého svého vysněného partnera nebo partnerku – a to obrazně i doslova. Jistě máte představu, jak by měl váš ideální protějšek vypadat, jaké mít vlastnosti, ať už více nebo méně přesně, ale všichni tak nějak tušíme, do jakého typu člověka jsme schopni se zamilovat.

A znáte ten pocit, když se k vám přesně tento vysněný protějšek přiblíží v noci ve snu? To je pak opravdu škoda se vzbudit! Se svým ideálním partnerem se ve snu aspoň občas setká snad každý z nás, a vsadili bychom se, že i vy si na takové setkání vzpomenete, když trochu zalovíte v paměti. A nejspíš nebude ani tak erotické, jako spíš romantické a láskyplné! Takové sny pak ještě zvyšují naši už i tak přirozeně silnou touhu najít tohoto člověka i v reálném životě a prožít spolu vysněnou velkou lásku. Někde na světě přece musí existovat!



Váš vnitřní partner nebo partnerka

Slyšeli jste někdy slova animus a anima? Právě tato jména dal našim vysněným partnerům, jejichž podobu si neseme někde uvnitř v naší duši, známý psychoanalytik Carl Gustav Jung, ale jedná se o jev, který je starý jak lidstvo samo. Anima, to je vnitřní vysněná partnerka muže, zatímco animus je tím vysněným princem, který žije někde v duši každé ženy. Jakkoliv však toužíte potkat tohoto prince nebo princeznu i v reálném životě, asi vás musíme zklamat – nic takového není bohužel možné! Animus a anima jsou totiž nehmotné a neviditelné postavy, které žijí jen v našem vlastním nitru. Často se nám ukazují ve snech, ale potkat je v reálném světě je nemožné. Neexistuje protějšek, které by sdílel přesně všechny vlastnosti, které má váš animus či anima. Pokud to budete čekat, přivodíte si jen zklamání – a to by byla škoda. Jak se mu ovšem vyhnout a jak pochopit skutečné poselství vašeho anima nebo animy?

Pozor na nebezpečí jménem projekce

Jev zvaný projekce, tedy promítání, je zdrojem zklamání, které je bohužel v příbězích lásky na denním pořádku. Když se totiž zamilujete, začnete si zcela automaticky a nevědomě promítat na objekt svého zájmu vlastnosti, které má vaše anima nebo animus. Tak nějak předpokládáte, že je zkrátka má všechny, a věříte, že jste konečně našli svého vysněného partnera. V něčem se tento skutečný člověk vašemu ideálnímu protějšku doopravdy velmi podobá, a tak vás to svádí věřit tomu, že bude odpovídat vašim snům úplně ve všem. Zkrátka jste v tom až po uši a vždy znovu věříte, že jste našli přesně toho, o kom sníte. A bohužel se vždy znovu přesvědčíte, že to tak nebylo. Jinak to ani nejde, máte totiž vedle sebe člověka z masa a kostí a ne svůj vysněný ideál!



Na cestě od zamilovanosti ke skutečné lásce tedy budete muset přijmout fakt, že váš partner má možná něco společného s vašim animem nebo partnerka s animou, ale rozhodně se nejedná o tutéž bytost. Jedině tak předejdete zklamání způsobenému projekcí, tedy promítáním si svého obrazu ideálního protějšku na skutečného člověka.

Vnitřní muž a vnitřní žena – pořád jste to vy sami!

Kdo nebo co jsou tedy tajemní animus a anima, když na nás působí tak živě, ale v hmotném světě je nelze potkat? Pravda je taková, že se jedná o součást vaší vlastní duše – je to váš vnitřní muž (animus u ženy) nebo vnitřní žena (anima u muže). Naše duše totiž nemá pevně určené pohlaví, to získáváme teprve vtělením se do svého fyzického těla. Duše má v sobě ženské i mužské vlastnosti, ale v tomto pozemském životě většinou může rozvíjet pouze jednu z těchto dvou stránek – podle toho, do jakého těla se rozhodla vstoupit. Zbylé vlastnosti pak utváří neviditelného „vnitřního partnera“, vnitřního muže nebo vnitřní ženu. Působí na vás, jako kdyby to měl být váš milostný partner, vzniká zde energie zamilovanosti, ale největším tajemstvím a nejhlubší pravdou je, že se jedná o skrytou součást vás samotných a vaší vlastní duše!

Skutečným úkolem, který vám ukazuje vaše anima nebo animus je rozvíjení vaší vlastní tvořivosti a skrytého potenciálu. K těm se můžete dopracovat díky tomu, že se dostanete do kontaktu a navážete silnější spojení s vaším vnitřním protějškem. K tomu je potřeba uvědomit si, že ho nebo ji nemáte hledat někde venku, tedy aspoň ne v této podobě, ale že je uvnitř vás. A to i v případě, že se tak velmi podobá vašemu sympatickému sousedovi nebo sexy kolegyni! Naše psychika je totiž taková, že má sklon tuto vnitřní postavu snového partnera připodobňovat k někomu z reálného života. Ale nenechejte se zmást – je to někdo úplně jiný!


Vaše osobní múza a inspirace

Náš vnitřní neviditelný partner je něco jako naše osobní múza – vždyť právě zamilovanost dala vzniknout největším uměleckým a mistrovským dílům světa, a zamilovanost je přesně ta energie, o kterou se tady jedná! Jen je potřeba přetvořit ji na něco mnohem lepšího, než je očekávání, že najdete svůj vysněný ideál v reálném muži nebo ženě.

Vnitřní muž a žena, animus a anima, obohacují naši kreativitu nejen inspirací, ale taky vlastnostmi opačného pohlaví. Kdybyste jako žena byla mužem, nejspíš byste byla přesně taková jako je váš animus – a podobně to mají muži s animou. Anima má za úkol pomoct muži rozvíjet citlivost a vnímavost. Ženě pak animus pomáhá k větší rozhodnosti a cílevědomosti. Zkrátka váš vnitřní partner z vašich snů žije někde uvnitř vás samotných – nehledejte ho tedy nikde venku, ale ve vaší vlastní duši!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.