Home - Články - Tajemství Guy Warrena Ballarda

Tajemství Guy Warrena Ballarda

vloženo 27. 7. 2016

Tajemství Guy Warrena Ballarda

Mystik vyjde na vysokou horu, setká se s božskou bytostí a obdrží od ní vyšší moudrost. Připomíná vám to něco? Jistě, Mojžíš na hoře Sinaj, jeho setkání s Hospodinem a obdržené Desatero. Možná také Ježíš na hoře Tábor, a protože on sám, poutník na vrchol, byl synem Božím, následovalo jeho proměnění ve světelnou bytost. Apoštolové tehdy prý skutečně koukali. No a pak ještě Guy Warren Ballard, dnes slaví někde ve sférách své 138. narozeniny.

sdílet článek na facebooku

Prorok na hoře

Ballard byl muž velmi vzdělaný a pro svou životní pouť zvolil stejně vzdělanou manželku. Oba studovali teosofii (ve své době velmi cool boží moudrost) a okultismus. Kromě toho byl Ballard také důlním inženýrem. Svou ženu pojal – doufejme před stejným Bohem, před jehož tváří žijeme své životy i my – za choť v roce 1916. A pak se do toho společně dali. Při výletu na kalifornskou čtyřtisícovku Mount Shasta potkal muže, jenž se mu představil jako hrabě Saint Germain.

To je skutečná historická postava alchymisty hraběte Sanit Germaina. Na historickém jevišti byl zaregistrován na dvoře Ludvíka XV. V roce 1710, ale stará hraběnka Gergy si vzpomněla, že ho vídala už za svého mládí a vypadal a stále vypadá pořád stejně. Hrabě to při dotazování nepopřel. V dějinách se objevil bez rodného listu a bez úmrtního také zmizel. Byl prý pokračovatelem nebo snad vtělením Paracelsovým – inkarnací slavného alchymisty, který pracoval i na našem území. Tohoto VIP mudrce tedy potkal Ballard na hoře.



Hnutí „Já jsem“

Setkání s Germainem proběhlo mnohokrát - údajně na tři tisíce – a za tu dobu Ballard a jeho žena zapsali všechnu předanou moudrost. Germain už v té době nebyl alchymistou, ale jedním z tajemných mistrů, kteří se pobytem na Zemi a poznáním zdokonalili natolik, že se stali bytostí kosmu. Svoje tělo mohli Mistři měnit do několika „skupenství“ – jemnohmotných podob, takže mohli kdykoli uniknout zrakům pronásledovatelů a rozptýlit se do vesmíru.

Toto umění ovládali i tibetští, budhističtí a hinduističtí mistři a také, podle Bible, i Ježíš. Na teorii duchovních mistrů tedy nejspíš něco bude, protože to netvrdí jen Ballard sám, ale mnoho učenců v dějinách. Ballard se ženou vyškolili také svého syna pro setkávání s Germainem a jen oni tři měli otevřený přístup k této duchovní bytosti.

Marketingový zázrak

Hnutí, které roku 1930 založili pod názvem „Já jsem“, měla ve Spojených státech přes milion členů, což byl nevídaný marketingový počin. I dnešní manažeři by se měli co učit. Bohužel po Ballardově smrti roku 1939 začaly tahanice po soudech kvůli údajnému poštovnímu podvodu. Jak víte, nikdo není doma prorokem a každý velký muž má své nepřátele. Ballardova žena se po čase odebrala za mužem a syn, jako poslední akreditovaný Germainův tlumočník, vystoupil ze sekty – nyní už církve – a odešel do ústraní. Ballard po sobě zanechal několik významných knih a dodnes je někteří mystici pilně studují. Nejvýznamnější z nich je titul Magická přítomnost.


Otazníky pro Mistra

Otazníky zůstávají. Byli Ballard a jeho rodina skutečně tlumočníky nějakého mistra, nebo podvodníky? Pokud byl hrabě Sanit Germain mistrem, proč své poznání šifroval do alchymistických knih a proč si vybral jen tři prostředníky, aby jeho moudrost tlumočili lidstvu? Vzpomeňme si na Ježíše nebo Buddhu – ti hovořili ke všem, kdo byli ochotni naslouchat, a srozumitelně. Pokud je Germainovo poznání jen pro „duchovní elity“, jedná se skutečně o pravé poznání pro člověka? Na tuto otázku nám už nikdo neodpoví. Leda nějaký opravdový Mistr.

V našem vědomí bydlí JÁ. Naproti tomu naše podvědomí je tak hustě obydlené, že byste žasli. Žije tu spousta bytostí, o kterých nevíme nebo je nechceme pustit ven. Ty bytosti se jmenují archetypy. Více a podvědomí ZDE...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.