Home - Články - Světový den polibku: když partner „líbá jako bůh“…

Světový den polibku: když partner „líbá jako bůh“…

vloženo 5. 7. 2017
čas čtení: 3 minuty

Světový den polibku: když partner „líbá jako bůh“…

Nejen svátek svatého Valentýna dává zamilovaným párům příležitost oslavit svou lásku. Dalším dnem v roce, který je k tomu přímo vybízí, je Světový den polibku. Slaví se 6. července a má za úkol připomenout, jak významný je polibek v mezilidských vztazích.

sdílet článek na facebooku

Polibek není jen projevem přemíry citů a láskyplné náklonnosti, ale také zdraví prospěšnou činností. Při líbání dochází k vyplavování tzv. hormonů štěstí, odbourává se stres a psychické napětí. Kromě toho se dává do pohybu přes 30 různých svalů, které se takto posilují a obličej si déle udrží mladistvé rysy. Zvyšuje se rovněž krevní tlak i tepová frekvence, a to až na hodnoty, které se dají naměřit při provozování adrenalinových sportů.

Líbání posiluje imunitu

Líbání je rovněž příjemným způsobem, jak posílit imunitu. Tělo na nové bakterie, získané ze slin partnera reaguje tvorbou protilátek. Dalo by se proto říct, že vášnivý polibek je svým způsobem přírodní očkování. Opatrnosti přesto nikdy není dost. Líbáním se mohou přenášet i takové nemoci, kterým se tělo neubrání. Pokud však máme partnera, kterému můžeme důvěřovat, je polibek jednoznačně nenahraditelným vyjádřením intimity a lásky.



Polibky bez předsudků

Ve vztazích, které nejsou partnerské, pak vyjadřuje úctu, přátelské úmysly a přízeň. I když různé národy přistupují k líbání odlišně, v zemích, které k němu nechovají předsudky, jsou velmi oblíbené soutěže v této činnosti. Mimochodem, věděli jste, že existuje nauka o líbání? Nese název filematologie.

Líbejte pro zdraví

Nejlepší způsob, jak strávit Světový den polibku, je tedy jasný: líbejte se. A vědci radí tuto aktivitu v partnerském vztahu nepodceňovat, neměli byste tedy v tento den na svého milého či milou zapomenout! Podle odborných studií se až polovina lidí, kteří nejsou spokojeni s technikou líbání svého protějšku, rozhodne vztah ukončit.

Ke Světovému dni polibku pro vás máme navíc dárek - Magický tarot lásky, který vám ukáže možnosti ve vašem milostném životě, si nyní můžete nechat vyložit za pouhých 49 Kč!

Tato nabídka platí od 6. do 13. července 2017.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.