Home - Články - Proč se přitahují partneři rozdílného věku

Proč se přitahují partneři rozdílného věku

vloženo 11. 8. 2016

Proč se přitahují partneři rozdílného věku

Páry, u kterých ženu a muže dělí od sebe mnoho let, potkáváme čím dál tím častěji a už to dávno není jen záležitost showbyznysu. Mělo by se na partnery výrazně rozdílného věku koukat skrz prsty?

sdílet článek na facebooku

Rozhodně už neplatí, že jen starší muži mají po boku výrazně mladší ženu. Funguje to i naopak. Starší ženy mají o dost mladší partnery a spokojenost je v obou případech vzájemná.

Je věk překážkou v lásce?

Trvanlivost vašeho vztahu bude dána především tím, na jakých hodnotách ho založíte - stejné zájmy, sexuální potřeby, typy přátel a množství energie. To s partnery řešíme, ať jsou mladší nebo starší a to nás k sobě přitahuje. Někdy nám ani rozdíly nevadí, protože se milujeme a basta!

Podle sexuoložky Laury Janáčkové je to samozřejmě velmi individuální záležitost. Věkové rozdíly mezi partnery bývaly naprosto běžné. Manželství uzavírané stejně starou dvojicí se objevilo až ve druhé polovině minulého století.

Iva Šípová je o třicet let mladší, než její partner, moderátor a textař Karel Šíp. Je toho názoru, že věkový rozdíl mezi nimi má na jejich vztah ten nejlepší vliv. Manžel je vybouřený, vyrovnaný a moudrý muž se smyslem pro humor a jí to vyhovuje.



Jde přece o sex a peníze, to dá rozum

Mladá žena chodí se starším mužem jenom kvůli penězům. V lepším případě proto, že si potřebuje nahradit vztah s otcem, který nebyl dobrý nebo kterého neměla. Starší muž chodí s mladší ženou kvůli sexu, nebo alespoň proto, aby se dobře prezentoval před světem. Starší žena chodí s mladším mužem kvůli sexu, nebo se snaží udržet své „věčné mládí“, zajíček je zajíček. Mladší muž chodí se starší ženou kvůli sexu, roli tu hraje její zkušenost a sexuální vyzrálost. Nebo jsou v tom také peníze. V úvahu připadá i potřeba nahradit si matku, která nějak nefungovala nebo chyběla. Že by se třeba měli rádi, nikoho nenapadne.

Ženy po boku mladších mužů krásní a mládnou, pánové po boku mladších partnerek chytají druhou mízu. Vzrušující je, že něco je jinak, než obvykle. Přiměřeně starou partnerku nebo partnera má každý. Rozdíl věku vás na tom právě přitahuje.

Peníze jsou také sexy. Pokud je tohle váš důvod, můžete je užívat nebo vydávat a obojí se stejným vzrušením nebo uspokojením. Ne všechny vztahy jsou ale založeny na sexu a penězích. V některých je prioritou to, že si můžete skvěle popovídat nebo že vás baví dělat stejné věci a děláte je spolu.

Jak si vztah ustát před světem

Výrazný věkový rozdíl dvojice vadí většinou hlavně těm druhým. Rozhodnutí je na vás. Když budete chtít znát něčí názor, zeptáte se na něj. Jinak vás nevyžádané rady nezajímají. Stejně vždy vyjadřují jen cizí obavy nebo závist. Váš problém to není, tak ho neřešte.

Můžete ale počítat s tím, že spousta lidí na vás bude koukat jako na blázna. Druzí lidé vždycky řeší, jestli ten váš nebo ta vaše je pro vás vhodný protějšek. Milujte bez předsudků, jak by to mělo správně být. Správně je láska. A kdo posoudí, která je dobře a která špatně?



Číslo pro ideální stáří partnerů neexistuje, protože každý máme hodnoty nastaveny jinak. Věkový rozdíl nemá na kvalitu vašeho vztahu žádný vliv, pokud jste potkali toho pravého. Jestli se narodil o dvacet let dříve nebo později je úplně jedno.

Pokud se zamilujete, je to stejné ve dvaceti jako v padesáti či sedmdesáti letech. Láska je láska! Poručit si nemůžete. Mezi rovnocennými partnery není přece důležitý věk, ale to, jak si spolu rozumějí.

Partnerská chemie aneb rozdíl věku jako afrodiziakum


Možná právě vy najdete druhou půlku své duše u někoho o hodně staršího nebo mladšího. Pokud se ta polovička vtělila do opačného pohlaví a ještě ve stejných zeměpisných šířkách, věkový rozdíl bude to poslední, co budete řešit, až se potkáte. Patříte k sobě a jinak jednat nemůžete.

Psycholožka PhDr. Jitka Douchová říká v rozhlasovém rozhovoru, že vztahy s výraznějším rozdílem věku partnerů bývají často opředeny mýty. Být svědkem schopností a úspěchů svého staršího partnera je pro mnoho žen psychické afrodiziakum a ovlivňuje i touhu sexuální. Zralejší ženy jsou zase sexuálně zkušenější, zajímavější, atraktivnější.

Některé věci se nedají v životě logicky vysvětlit. Potřeba žít s někým, kdo je zdánlivě věkem jinde, existuje a je věcí partnerské chemie. Na lásku je rozum zkrátka krátký.

Žhavé slunce, mazlení u vody a flirtování na diskotékách. Tohle všechno vybízí k sexu na jednu noc a prázdninovým pletichám. Jak jste na tom vy? Více o letních románcích ZDE...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.