Home - Články - Magická a tajemná místa

Magická a tajemná místa

vloženo 25. 8. 2022
čas čtení: 5 minut

Magická a tajemná místa

Naše krajina je plná míst, které mají svou tajemnou historii a magickou sílu – a je jich mnohem víc, než si myslíte. Závěr léta je k jejich poznávání přímo ideální – dovolenou už máme za sebou, ale sluníčko nás ještě pořád vybízí k výletům. Prozradíme vám, jak taková místa poznat a pocítit jejich energií na vlastní kůži!

sdílet článek na facebooku

Krajina kolem nás je nabitá magickou sílou, kterou může každý z nás pocítit, pokud naladíme své vnímání na jemnější energie a na chvíli odhodíme starosti všedního dne. Proč si tedy nedopřát ve volném čase něco opravdu výjimečného? Vydejte se s námi na výpravu po zajímavých místech, ze kterých číší tajuplná energie!

Existují místa s pohnutou historii, o nichž se říká, že tam straší. Jinde je to zas samotná Země a zvláštní přírodní poměry, které dávají vzniknout silovým místům, ať už pozitivním nebo negativním. Míst s tajemnou energií je celá řada a objevovat je dobrodružství, které se mohou stát celoživotní vášní, proto rozhodně stojí za vyzkoušení!


Magické vrcholy

Mezi nejzajímavější místa patří vrcholky některých kopců a skalní útvary. Lidé to věděli již od dávných dob, proto tato silová místa často poznáme podle přítomnosti kříže, kapličky nebo dokonce kostela. Tajemná energie, kterou zde můžeme pocítit, bývá většinou příjemná a povznášející, ale lze najít i výjimky. Existují vrchy, jejichž energie je velmi divoká a magická a o nichž se často říkávalo, že sem chodí tančit čarodějky.

Posvátná voda

V dávných dobách měli lidé ve velké úctě prameny a studánky. Věřili, že v nich přebývají víly, které je chrání. Na pozoru se naopak měli před bažinami, kde prý žijí vodníci a je snadné se tam ztratit nebo zapadnout. I když na víly ani vodníky nevěříme, pravdou i dnes zůstává, že na podobných místech je velmi silná tajemná energie, kterou lze cítit, když se jí otevřeme. Platí to zejména pro místa opředené pověstmi.


Stavby dávnověku

Duchařské příběhy se zas nejčastěji vážou ke hradním zříceninám. Máte ve svém okolí nějakou? Nemusí se k ní ani vázat žádná dochovaná legenda – hrady jsou obecně velmi častá silová místa. Ale pozor, jelikož to bývaly často místa bojů a tragických událostí, je možné, že zdejší energie nebudou právě uklidňující! Při návštěvě za denního světla se jich nemusíte obávat, jejich náznaky ovšem pocítit můžete. Zajímavá silová místa najdeme rovněž v opuštěných vesnicích v pohraničí, zde ovšem platí podobné varování.

Za místa, hodná zvláštní pozornosti, platí též rozcestí. Zde často nacházíme křižovatky energií a věřilo se, že se zde s oblibou zdržují temné síly, proto se na důležitá rozcestí stavěly kříže nebo kapličky jako ochrana před nimi.

Ptáte se, jak lze magickou energii tajemných míst pocítit? Dejte na svoji intuici. Zkuste na daném místě na chvíli zavřít oči a na nic nemyslet. Do vaší mysli se nejspíš hned začnou vkrádat pocity a představy, které vám napoví, jak to s tímto místem je a jaké energie zde přebývají. Jako ochranu před případnými negativními vlivy sebou noste magický kamínek křišťál. A velmi důležité je rozloučit se při odchodu s místem, abyste si jeho energii nechtěně neodnesli sebou!


 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.