Home - Články - Legendární návrat Enckeovy komety po 3 letech!

Legendární návrat Enckeovy komety po 3 letech!

vloženo 8. 3. 2017
čas čtení: 3 minuty

Legendární návrat Enckeovy komety po 3 letech!

Vrací se k nám jedinečná Enckeova kometa, na kterou nemusíme čekat 70 let, jako u většiny ostatních komet. Pouhým okem ji zahlédneme už v pátek 10. března, tak nepromeškejte svou šanci na krásnou podívanou. Padající hvězda vždy plní přání! A tato je plní každé 3 roky!

sdílet článek na facebooku

Enckeova kometa drží rekord nejvíce pozorovaných průletů kolem Slunce v historii. Vrací se po své oběžné dráze k Zemi každých 3,3 roku. Tato dráha se neustále zkracuje, a tak se za posledních 100 let čas jejího návratu zkrátil o 3 dny. Průlet kosmem jí vždy ruší gravitace Merkura a díky této rušivé síle byli lidé schopni vypočítat hmotnost planety Merkur.

Velká věštba astronoma


Zajímavostí je, že Enckeova kometa patří s Halleyovou kometou k jediným dvěma, které nejsou pojmenovány po svém objeviteli. 17. ledna 1786 odhalil kometu astronom Pierre François André Méchain a po něm potvrdilo tento objev mnoho dalších vědců. Dostala oficiální název 2P/Encke na počest německého astronoma Johanna Franze Enckeho, který v roce 1821 zveřejnil svůj odhad, že kometa přiletí za rok dne 23. května 1822. Kometa se vrátila pouze s jednodenním předstihem oproti jeho věštbě.



Magický ocas nad námi prosviští až na podzim

Enckeova vlasatice nechává za svým ohonem proud ledo-prachových částic, který při sblížení s atmosférou naší planetou způsobuje meteorický roj Tauridy. Tento roj je známý velkým množstvím bolidů, což jsou velmi jasné meteory, jejichž záře je větší než jasnost Venuše! Pozorovat Tauridy můžeme v období od 20. října do 17. listopadu s jejich maximem 8. listopadu. Spatříme tak přilétat další zlatý déšť, při kterém je velmi moudré vyslovit své největší přání! Padající hvězdy posilují naši víru ve splněné sny a tím k nám i mnohem mocnější energií přitahují ty správné události.

Autor článku

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.