Home - Články - Jednorožci, bytosti světla

Jednorožci, bytosti světla

vloženo 23. 3. 2022
čas čtení: 4 minuty

Jednorožci, bytosti světla

Přichází ze tmy v odlescích stříbra a záblescích světla. Blíží se. Má schopnost navštěvovat náš svět a slyší, pokud ho voláme. Vše zlé ho ale zabíjí, i něčí zlá mysl či jen jediná myšlenka. Je totiž naprosto čistý a dobrý. Jednorožec. Bájná bytost nebo živý tvor z jiné dimenze?

sdílet článek na facebooku

Motiv jednorožce používají s oblibou autoři fantasy příběhů, nikdo ho však nepostihne v jeho celistvosti. Můžeme si položit dvě zásadní otázky a hned si na ně odpovědět: Co o jednorožci víme? Nic. - Co říkají legendy? Vše.

Středověké báchorky

Zvíře s jedním rohem v pravěku skutečně žilo, a dokonce mnohem déle, než předpokládali archeologové a biologové. Tak zvaný jednorožec sibiřský vymřel teprve před dva a půl tisíci lety. Nedávno byl nalezen ve zmrzlé půdě obrovský několikatunový samec a poskytl vědcům „čerstvý materiál“ k výzkumu. Jisté je, že se bájnému jednorožci nepodobal ani málo, podobou má nejblíže k dnešnímu nosorožci. I když nosorožec indický se nejspíš stal předlohu pro popisy mnoha cestovatelů, kteří přísahali, že ses ním setkali, přesto to nebude on.

Mnoho renomovaných poutníků středověku popsali indického „jednorožce“ jako tvor s tělem býka, nohama prasete a hlavou člověka, z jejíhož čela trčí obrovský roh. Ten byl využíván v léčitelství jako protijed, dokonce se z něho vyráběly poháry pro panovníky, protož pohár z rohu jednorožce odhalí jedy včas, tím, že pění anebo pukne. Byl pokládán za nesilnější prostředek léčení. Mnoho lékáren se dodnes nazývá „U jednorožce“. Ve skutečnosti vždy šlo o narvalí nebo nosorožčí rohy.


Atlantida jako brána

Jednorožci jsou nádherné bytosti, které přicházejí v proudu světla, které povzbudí lidské srdce, ale neoslepí nás. Většinou jsou bílí a mají podobu koně. Ten má však rozštěpená kopyta jako sudokopytník a na nose jediný spirálovitě zatočený roh. Pokud je přitahován vnitřní silou člověka, bývá to člověk čistý, většinou dítě, panna nebo panic.

Jednorožci žili v Atlantidě, v dobách, kdy celý svět měl mnohem vyšší duchovní vibrace a vyšší bytosti tudíž mohly volně procházet mezi svým a naším světem. Atlantida byla tou branou do vyšších světů a Atlanťané byli prvním předvojem „vyšších“ lidí v duchovním smyslu. Tehdy jednorožci komunikovali s lidmi a předali jim mnoho vědomostí. Poté svět „zhrubnul“ – začal vibrovat na nižších frekvencích a převážily hmotné a nedobré tendence. Atlantida se „propadla“ – prostě zmizela z našeho světa, a s ní také jednorožci. Náš svět je ale stále středem jejich zájmu.


Po roce 2012 se postupně chystá obrození planety i jejích živých bytostí k vyšší vibraci a jednorožci začínají pronikat do našeho světa. Pokud by se chtěl člověk duchovně povznést, může tyto vznešené bytosti volat na pomoc. Někteří proroci dneška tvrdí, že dostali od jednorožců poselství: „Nikdo z lidí nezůstane nevyslyšen. Každý, kdo zavolá, se setká se svým průvodcem.“ Přitom je však nutné zachovat si zdravý rozum a nepokládat se za vyvoleného – nevpustit do svého srdce pýchu. To oni jsou laskaví, že se skloní k nám. My ještě nejsme dost dobří. Pyšnému člověku by se mohlo stát, že bude věřit, že je veden čistým jednorožcem, na jeho místě však může být klamná nižší bytost.

Co symbolizuje roh?

Jediný roh, tak dlouhý a mocný na jednorožcově čele, ve spojitosti s pannou, to je jasný falický symbol. Doktor Freud by se asi vyřádil. Už však existují rozbory jednorožce jako archetypu a Freud se nemusí namáhat. Roh je skutečně falickým symbolem, ale posunutým na hlavu - centrum myšlení, poblíž očí, které vidí víc, než tušíme. Je to symbol obrovské síly a touhy povýšený na vyšší úroveň. Proto vzniká tolik obrazů zrozených z inspirovaných vizí, jsou na nich dívky s jednorožcem, panenská stvoření, která se o svou čistotu nemusí bát. Jednorožec je ochránce. Jeho roh je pramen čisté bílé magie, životní síly a moudrosti. Vše, co je ve vás samotných dobré, touží chránit. Pokud cítíte, že by vám s tím mohl pomoci, neváhejte ho požádat o pomoc.



1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.