Home - Články - Léčivá, ale i zrádná

Léčivá, ale i zrádná

vloženo 21. 3. 2022
čas čtení: 4 minuty

Léčivá, ale i zrádná

Voda patří ke čtyřem základním živlům – ohni, zemi a vzduchu a dnes má svůj svátek - MEZINÁRODNÍ DEN VODY. Přestože, se nám může zdát, že je pořád stejná, existuje spousta jejích druhů a některým je přisuzována dokonce zázračná léčivá moc. Které typy jsou a co o vodě možná nevíme obecně?

sdílet článek na facebooku

Nad původem i významy termínu živel by se daly vést četné rozpravy, ale nepřehlédnutelné je spojení se životem. Za tvůrce teorie živlů jsou považování oficiálně až staří Řekové, jmenovitě pak svérázný mudrc Empedoklés z Akragantu, podle kterého je svět složen ze čtyř božských kořenů (rhizómata), které lze ztotožnit se živly a které se spolu mísí vlivem Lásky (Filié) a rozlučují se vlivem Sváru (Neikos).

Zázračná i obávaná

Řeč je o živé a mrtvé vodě, ovšem pozor, nejedná se jenom o termín nadpřirozených vod z legend nebo pohádek. I v současnosti někteří léčitelé pracují s termínem živá a mrtvá voda a rozdělují podle nich jednotlivé pramenité studánky. Rozdíl je nejčastěji dán energií místa a platí, že tam, kde je nám dobře, roste zde příjemná vegace a tryská z pramene čistá voda, jedná se o vodu živou, která má léčivé účinky. Naproti tomu mrtvá voda vyhledává nejstinnější podmínky, na místě můžeme mít nepříjemné pocity a voda je často kalná.


Univerzální čistič

V současné době se setkáme s radami různých přírodních léčitelů ohledně pití destilované vody, která má prospívat čištění organismu. Oproti tomu ale existují i kritici, kteří naopak tvrdí, že voda, jež prošla úpravami jako destilovaná, není pro lidský organismus vůbec vhodná, může poškodit střeva a také zavinit nedostatek hořčíku a vápníku v těle.

Voda s hudebním sluchem

Další typ takřka zázračné vody, která však tentokrát byla upravena pomocí zvláštních vibrací hudby a energií je voda diamantová. Tato voda má mít samozřejmě takřka zázračné účinky, nicméně i v tomto případě existují opačné studie, které dokazují její závadnost. Logicky se nezdá, že by onu závadnost způsobila hudba a například by se zkazila kvůli metalu, ale spíše to bude tím, že voda se dodává od výrobce na velké vzdálenosti a není zřejmě nijak ošetřena proti kazivosti.


Přidejte magnet a zamíchejte

Typem léčivé vody, který nám zní možná již povědoměji, protože reklamu na ni často můžeme najít i v seriózních časopisech, je voda magnetizovaná. Voda není závadná, nicméně ohledně jejích účinků jsou někteří vědci opět skeptičtí. Je ošetřena pomocí magnetického působení silných magnetů, které mění do jisté míry její složení a u tvrdé vody dojde pak k jejímu výraznému změkčení. Což je samozřejmě pro pití plusem, nicméně studie ohledně léčivých účinků ještě studie tak přesvědčivé nejsou.

Pršící všelék

Velké klubko pověr se váže i k dešťové vodě, tu jedni totiž doporučují pít každé ráno místo kávy, s tím, že nabudí organismus, zatímco jiní se děsí. Déšť funguje totiž laicky zjednodušeno jako omytí naší planety, takže spolu s vodou déšť obsahuje chemikálie z ovzduší, výfukové plyny, prostě všechno, co je do ovzduší z civilizace vyprodukováno. O účinky takového koktejlu je tedy lepší v dnešní době přijít, nicméně naši předci mohli léčivé účinky dešťové vody prověřovat v mnohem lepších podmínkách.

Posvěcená voda

Voda, která prošla posvěcením od určitého církevního hodnostáře, se nazývá svěcená voda. Svěcení probíhá pomocí latinských formulí, setkáme se proto i s termínem požehnaná voda. Voda je užívána věřícími při vstupu do kostela, pro smočení prstů a následné pokřižování se. Svěcená voda se užívá též při křtech nebo jiných obřadech.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.