Home - Články - Zimní úplněk ve znamení Blíženců

Zimní úplněk ve znamení Blíženců

vloženo 10. 12. 2019
čas čtení: 9 minut

Zimní úplněk ve znamení Blíženců

Magické datum 12. 12. nám přinese významný úplněk v Blížencích. Podle indiánské moudrosti se jedná o Úplněk dlouhých nocí, kdy je velká příležitost nechat zrát svou moudrost a dopracovat se ke skutečnému vnitřnímu probuzení a setkání s Velkým duchem.

sdílet článek na facebooku

Totéž nám však říká i naše evropská pohanská tradice, a dokonce i ta křesťanská. Jedná se o očekávání Slunovratu a zrod duchovního světla. Právě na to nás tento významný úplněk připraví.

Význam šestek a jejich násobků

V datu plné Luny, která nás čeká, tedy 12. 12. v 6: 12, jistě vidíte společný jmenovatel. Jsou jím násobky šestek. Jedná se o jedno z nejharmoničtějších čísel v numerologii. Šestka s sebou přináší soucit, pochopení, laskavou a starostlivou péči o druhé. Také opakování čísel 12, které můžete zpozorovat, je velmi významné. Podle Bible je to právě počat Ježíšových následovníků – apoštolů. Také se jedná o počet původních izraelských kmenů. Jde o číslo životaschopnosti a vitality, které má velkou sílu a je v Bibli užito již pro svůj předchozí význam v tajemném židovském učení – kabale. Vidíme, že samotné datum úplňku nám přináší velké šance k vnitřnímu pokroku. Pojďme se seznámit také s jeho dalšími aspekty.

Betlémská konjunkce

Koncem listopadu a začátkem prosince dojde k požehnání shora. Na nebi bude pozorovatelný zvláštní úkaz Betlémské dvojhvězdy. Bude se jednat o konjunkci Jupitera a Venuše, což je jedna z variant teorie, jak vznikla před dvěma tisíciletími betlémská hvězda, která vedla tři mudrce do Betléma k malému Jezulátku. (Jedna z teorií praví, že šlo o konjunkci Jupitera a Saturnu v roce 7, další, že šlo právě o Jupitera a Venuši). Jupter je planetárním obrem, který v sobě astrologicky přináší štěstí a požehnání, Venuše je planetou lásky. Jejich konjunkce pozorovatelná už od 24. listopadu, tedy přesně měsíc před Vánocemi, dodává úplňku, Slunovratu i vánočním svátkům předem auru požehnání a blaženosti.



Blíženci – věční hledači

Pro sluneční znamení Blíženců je typické věčné hledání nového. Blíženec je stále na cestě, ať už doslova – v běhu po světě, anebo duchovně, kdy hledá nové cesty osvícení a dosažení setkání s nejvyšším principem. Cest je mnoho, a tak Blíženec nikdy nepřestává hledat. Jeho energie stále proudí a osvěžuje okolní svět a ostatní zrozence. Blíženecká energie nám bude přispívat k té naší už několik dní před úplňkem. Zmocní se nás chuť poznávat vše nové, ochutnávat nová jídla, poznávat nové lidi či zájmové skupiny, jít na koncert hudby, kterou jsme doposud neposlouchali, vyhledávat nové knihy a autory a také ptát se po smyslu našeho bytí a snažit se jej alespoň v nějakých podobách a vzorcích objevit. Luna v Blížencích nám propůjčí dar řeči a argumentace, budeme neobyčejně přesvědčiví. Naše myšlení se zrychlí a souvislosti věcí v mysli se ukážou zcela jasně. Z těchto důvodů se bude dařit právníkům, obchodníkům, ale i přednášejícím pedagogům. Ale nejen v těchto oborech se nám argumentace dobře vyplatí. Jasné myšlení se hodí v jakémkoli profesním oboru.

Duchovní aspekt Luny v blížencích

Když odhlédneme od profesní roviny, hledačství se v tuto dobu před slavnosti zimního Slunovratu a Vánoci hodí nám všem. Máme se duchovně očistit a připravit se na přivítání nového světla, které se promítne v lidské mysli i v srdci. Ti z nás, kteří duchovní nauky nezavrhují a chtějí si tento svátek navrácení božství k člověku užít, budou mít značnou výhodu. Budou správně očištěni a znovuzrozeni v duchu starých tradic, které najdete snad v jakékoli rozumné kultuře na všech kontinentech. Obrozený člověk je nový. Čistý, nepředpojatý, v myšlení neomezený a svobodný. Není zatížen zlobou, ale je posílen vědomím jednoty mezi lidmi a láskou.



Indiánský úplněk

Staré indiánské kultury dobře věděly, oč se za prosincového úplňku jedná. Když nastala Luna dlouhých nocí, přebývali Indiáni ve svých zimovištích. Zásoby na zimu byly dávno pod střechou a šamani i jejich lidé se v tuto dobu také věnovali vítání světla. Probíhaly rituální tance v maskách, kdy se jednotliví tanečníci prostřednictvím těchto zvířecích či démonických masek snažili poznat různé stránky lidské bytosti, které v nás přebývají. Hodně to připomíná naši evropskou tradici masopustních rejů. Nemusíte si vyrábět masku, ani křepčit kolem ohně, ale můžete si zameditovat na příchod světla, které se se Slunovratem blíží. Toto světlo se zrodí vně i uvnitř, což značí, že Slunce se přestane vzdalovat a zamíří nazpět k nám, ale také, že božské světlo, v němž se spojujeme s nejvyšším zdrojem, se uvnitř nás obnoví.

Něco o zdraví

Co se týče zdraví, věnujte svou pozornost všemu, co souvisí s dechem a také pažemi. I to vše dává smysl, protože modlící se a meditující člověk používá plynulý a hluboký dech pro spojení se Zdrojem a své paže, které buď vztahuje gestu přijetí k nebi, nebo je složí v klíně a zakončí smyčkou prstů, aby energie mohla obíhat celým tělem. Proto velmi vědomě vnímejte své plíce, průdušky, průdušnici, svůj dech, také paže, dlaně a prsty. Popíjejte čaje z lipového květu. Pro dvojice milenců bude velmi ozdravujícím zážitkem společné dýchání, kdy se vleže zaklesnou do sebe jako lžičky a hluboce dýchají ve stejném rytmu tak, aby vzájemně svůj dech cítili a sladili. Tato meditace posiluje vzájemnou blízkost, intimitu i citový vztah.

|<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.