Home - Články - Zelený čtvrtek

Zelený čtvrtek

vloženo 18. 4. 2019
čas čtení: 3 minuty

Zelený čtvrtek

Zelený čtvrtek – den, kdy Ježíš naposledy večeřel se svými učedníky, si lidé připomínají od nepaměti. V našich končinách se ke němu váže řada lidových zvyků a kouzel. Většina z nich neztratila nic ze své aktuálnosti a můžete si je letos vyzkoušet i vy sami.

sdílet článek na facebooku

Omývání vodou

V tento den se doporučuje důkladně umýt svoje tělo a tvář jemně pokropit kapkami rosy. Díky tomu by se měl člověk zbavit všech kožních nemocí a neduhy jako lupénka, lišeje nebo akné by se mu měly po celý rok vyhnout. Pro ochranu domu před zlými silami se zas doporučuje nalít do úplně nového hrnečku trochu svěcené vody (seženete v nejbližším kostele) a jemně s ní vykropit celý byt či stavení.

Kouzelné cinkání

Jelikož tohoto dne umlkají kostelní zvony, věří se, že kdo při jejich posledním zazvonění zacinká penězi, toho se budou peníze držet a nikam se nerozkutálejí. Proti domácím škůdcům jako je hmyz a myši zase naši předci doporučují zvonit paličkou o hmoždíř. Tento zvuk škůdci nesnesou a utečou, co jim budou nohy stačit.

TAROT ROZHODNUTÍ. Nechte tarotové karty, aby vám pomohly při zvažování zásadních životních kroků. Vaše problémy za vás sice nikdo nevyřeší a rozhodnutí máte vždy pouze ve svých rukách vy, právě teď ale dostáváte k dispozici nestranného pomocníka, jakým Tarot. Vytáhněte si své 3 karty hned teď.

Pro zdraví

Pro pevné zdraví by měl člověk v tento den sníst zeleninu zelené barvy, jako je například špenát nebo zelí. Z domácnosti by se měl také vymést všechen prach, který ovšem nestačí jen tak vyhodit do popelnice. Měl by se odnést v nějaké nádobce a vysypat až za humny. Tak od sebe člověk odvrátí nemoci a zlé síly až do příštích Velikonoc.

Vidíte, že možností, jak si na Zelený čtvrtek zajistit zdraví, krásu a spokojenost je celá řada. Stačí si jen vybrat nějaké to kouzlíčko prověřené našimi předky a pak se těšit z výsledků.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.