Home - Články - Zatmění Měsíce a magická moc Luny

Zatmění Měsíce a magická moc Luny

sdílet článek na facebooku
vloženo 24. 4. 2013
Zatmění Měsíce a magická moc Luny

Dnes 25. dubna se můžete těšit na částečné zatmění Měsíce. Víte, jak ho nejlépe sledovat a co vám jeho energie přinese? Prozradíme vám vše, co potřebujete o tomto krásném nebeském úkazu vědět!




Jak vzniká zatmění Měsíce a jaké typy existují?

Zatmění Měsíce je poměrně vzácný jev, který se opakuje přibližně jednou až dvakrát ročně, ale ne vždy ho lze pozorovat z našeho území, protože může nastat v době, kdy je Měsíc ukrytý pod obzorem. Zatmění nastává vždy pouze o úplňku, protože jenom tehdy jsou Slunce, Luna a Země ve vzájemném postavení, které umožňuje, aby tento úkaz vznikl. Tato tři tělesa se musí nacházet v jedné linii za sebou, přičemž Země je uprostřed a díky tomu vrhá na Měsíc v úplňku svůj stín.

Existují tři různé typy zatmění Měsíce – úplné, částečné a polostínové. Ve vrcholné fázi úplného zatmění se Měsíc na pár desítek minut zcela ponoří do zemského stínu. Na obloze sice vidíme jeho obrys, ale je zakrytý stínem, což vytváří neopakovatelnou mystickou atmosféru. Při částečném zatmění, jaké nás nyní čeká, se Měsíc neponoří do stínu Země úplně, ale začerní se pouze některý jeho výsek. Poslední typ zatmění, tedy zatmění polostínové, má ze všech typů nejmenší rozsah. Měsíc není zakrytý zcela černým stínem, ale pouze okrajovou částí stínu, a vypadá, jako kdyby byl zahalen kouřem.

Zatmění Měsíce 25. dubna 2013 – jak ho nejlépe pozorovat?

Částečné zatmění Měsíce ve čtvrtek 25. dubna 2013 bude trvat od 21:51 do 22:23 a své vrcholné fáze dosáhne ve 22:07. Do úplného stínu však tentokrát vstoupí pouze malá část viditelného povrchu Měsíce – jen něco mezi jedním a dvěma procenty, takže „vykousnutá“ černá část Měsíce nebude příliš nápadná. Pozorné oko ji však jistě nepřehlédne!
Většina úkazu bude připomínat spíš polostínové zatmění. Do polostínu, připomínajícího kouř, se Luna začne ponořovat již ve 20:02 a úplný konec úkazu nastane třináct minut po půlnoci.

Čím je toto zatmění Měsíce výjimečné? Nebude sice tak spektakulární, jako některá jiná zatmění, ale bohatě to vyvažují skvělé podmínky pro pozorování, které na našem území máme. Zatmění nastane přesně v té večerní době, která je jako stvořená pro romantické procházky při měsíčním svitu. Bude už dost tma na to, aby bylo úkaz dobře vidět, ale zároveň ne příliš pozdě pro ty z nás, kdo musí ráno vstávat do práce.

Pozorování Luny přeje i roční doba. Nezapomeňte, že všudypřítomné pouliční osvětlení ubírá na kráse všemu, co můžeme na obloze pozorovat, a vyrazte si do přírody, naprosto ideální bude louka s výhledem na jihovýchodní stranu. Tak neváhejte, sbalte si deku a vytáhněte partnera nebo rodinu na romantický a trochu dobrodružný večerní výlet.

Zatmění Měsíce znásobuje sílu úplňku – připravte se na něj!

Zatmění Měsíce je vázáno na úplněk, a ten je už i sám o sobě velmi intenzivně působící fází, kdy je spousta věcí jinak než obvykle.
Specifické vzájemné postavení Země, Luny a Slunce během zatmění toto magické působení úplňku ještě víc znásobuje.
Úplňkové síly jsou tak mocné, že jsou dvousečnou zbraní. Úplněk posilňuje vášně a zintenzivňuje prožívání pocitů, a to nejen těch hezkých, ale i těch méně příjemných. O úplňku můžete zažít skvělou zábavu třeba s přáteli nebo u muziky, můžete si užít nádherný vášnivý večer ve dvojici, ale zároveň se o vás může pokoušet nervozita, roztržitost, podrážděnost nebo nespavost, o které asi nikdo nestojí. Jak se tedy s úplňkovými sílami vypořádat, abyste si užili jen to dobré a vyhnuli se tomu špatnému?

Klíčem k úspěchu je naplánovat si na úplňkový den a večer takový program, při kterém vám budou síly této měsíční fáze pomáhat a nikoliv škodit. Pokud můžete, zasvěťte tento den příjemným stránkám života, jděte se bavit do společnosti nebo se věnujte svému protějšku. V práci si neplánujte žádné příliš odpovědné nebo stresující činnosti, protože úplněk by snížil vaši výkonnost, mohli byste snáz zazmatkovat a udělat zbytečné chyby. Úplněk totiž vyvolává v lidské duši neklid a vzrušení, a čeho je moc, toho je příliš. V tento den je potřeba si svůj vnitřní neklid nějak vybít, a ne ho ještě víc posilovat stresem.
Když už se stresujícím činnostem nemůžete zcela vyhnout, dopřejte si alespoň dostatek odpočinku, který vám pomůže načerpat nové síly. Pro uvolnění přetlaku energie je ideální meditace a relaxační cvičení, pomohou vám i uklidňující bylinkové čaje, například meduňkový, který se skvěle hodí, když večer nemůžete usnout. Užitečná může také aromaterapie levandulí.

clanky_zbozi_privesky_s_mesicem.jpgZískejte sílu Luny
Čeká Vás zásadní změna nebo se Vám nedaří? Využijte síly Měsíce ke svému štěstí! Z naší nabídky tématických přívěsků si jistě vyberete. Nejen, že pomohou, ale budou Vám i slušet!


Úplněk ve Štíru dle lunárního kalendáře

Chcete využívat síly Luny co nejvíc ke svému prospěchu? V tom případě se neobejdete bez lunárního kalendáře! Stačí jeden pohled a zjištění, ve kterém znamení se Luna právě nachází, a budete si umět naplánovat perfektní a úspěšný den s těmi správnými činnostmi. Lunární kalendář je neocenitelným pomocníkem v péči o zdraví, krásu i o domácnost.

Nyní o úplňku 25. dubna se bude Luna nacházet ve znamení Štíra. Co to znamená?
Každé znamení nám ovlivňuje určité části těla, které jsou v daných dnech citlivější na všechno dobré i špatné. V oblasti zdraví je ve dnech Štíra důležité věnovat pozornost pohlavním orgánům. Je vhodné vyhýbat se všemu, co by jim mohlo škodit, například si nesedat na studenou zem a dát si pozor na situace, kdy by mohly hrozit infekce. A co dobrého můžete pro své intimní partie udělat?
Úplněk posilňuje vášeň, znamení Štíra taky – tak hádejte!

A co dělat ve dnech Štíra v domácnosti? Popravdě, o úplňku raději nic – běžte se místo toho ven bavit! Jinak jsou dny Štíra ideální pro praní, úklid a zalévání rostlin, protože Štír je znamení živlu vody a přeje všem činnostem, které s vodou souvisí.

Fotolia_zvyky_Zatmeni_Mesice_a_magicka_moc_luny.jpg.jpgKdo pocítí sílu úplňku nejvíc? Štíři a těhotné ženy!

Narodili jste se ve znamení Štíra?
V tom případě je tento úplněk a s ním spojené zatmění výjimečným časem pro váš duchovní růst!
Dopřejte si meditaci a pár hodin jen pro sebe, rozjímejte o svém životě, o svých pocitech a přáních. Nyní je pro vás snazší napojit se na neviditelné energie, proto je tato doba skvělá i pro věštění.
Jestliže vás, milí Štíři, něco v životě trápí, vyložte si na to karty právě dnes!

Zvláště opatrné by měly být o dubnovém úplňku těhotné ženy. Podle statistik je úplněk dobou, kdy se rodí nejvíc dětí, takže pokud se vám blíží termín, buďte připravené na všechno! Pokud však vaše doba ještě nenastala, pak si rozhodně naplánujte odpočinkový program. Šetřete se, protože citlivější pohlavní orgány ve Štíru znamenají zvýšené riziko vzniku případných komplikací.

Zatmění Měsíce – špatné nebo dobré znamení?

V dávných dobách se věřilo, že zatmění Měsíce je špatné znamení, které věští neštěstí. Možná to pramení právě z poznání, že mocné měsíční síly mohou vyvolat neklid, a tím pádem i spory, které kdysi nezřídka končili prolitím krve.
Dnes už víme, že zatmění se obávat nemusíme,ale naopak si ho můžeme skvěle užít. Je to přece nádherná podívaná, která se neopakuje každý měsíc! Pokud znáte působení lunárních sil a naplánujete si na tento večer ten správný program, bude to pro vás nezapomenutelný zážitek!

JAKÝ OSUD VÁM PŘICHYSTALY HVĚZDY? Prozradím vám to na tel.: 906 701 701! Astroložka Eva

Další Astročlánky

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.