Home - Články - Žárlivost nebo tajný obdiv? Váš Stín je zrcadlem vaší duše!

Žárlivost nebo tajný obdiv? Váš Stín je zrcadlem vaší duše!

sdílet článek na facebooku
vloženo 24. 11. 2013

Žárlivost nebo tajný obdiv? Váš Stín je zrcadlem vaší duše!

Vlastnosti, které nás na druhých lidech zlobí, o nás prozrazují víc, než bychom chtěli! A to hlavně tehdy, když do hry vstoupí žárlivost!




Tajná láska a skrytý problém

Nedávno jsem pomáhala jedné mojí známé řešit problém s láskou. Dlouho byla tajně zamilovaná do svého kolegy a byli přátelé, ale nevěděla, jestli z toho bude něco víc. Moc si to přála, ale vzhledem k tomu, že se denně setkávali v práci, měla strach dát mu cokoliv najevo. Nechtěla si přece zadělat na problém!

Rovnou vám řeknu, že všechno dopadlo víc než skvěle, i když to chvilku trvalo. Náhoda jim pomohla a na jednom firemním večírku si konečně projevili své vzájemné sympatie. Zároveň však karty prozradily, že bylo opravdu potřeba čekat tak dlouho, protože předtím si ještě každý z nich potřeboval uvnitř sebe dořešit záležitosti z předcházejících vztahů. Trpělivost se vyplatila, jsou spolu a jsou moc šťastní.

Na celém tomto příběhu mě však nejvíc zaujala jedna věc, o které jsem se dosud nezmínila. Navenek by se mohlo zdát, že se týkala především jeho. Když jsem se však pomocí karet podívala na věc blíž, zjistila jsem, že ve skutečnosti se skrytým způsobem odhalil jeden důležitý problém, který se nacházel uvnitř její duše a s ním neměl v podstatě nic společného!

Žárlivost na kolegyni – byla oprávněná?

Na pracovišti této dvojice (která tehdy ještě nebyla párem), byla zaměstnaná ještě jedna žena, se kterou si dotyčný muž dobře rozuměl. Byla to svobodná maminka dvou dětí, ale podle jejího vzhledu by jí to nikdo netipoval. Krásná, štíhlá blondýna, která se vždy dovedla stylově obléct a perfektně upravit. Na každého ve svém okolí byla milá a příjemná, nebyl snad nikdo, s kým by měla špatné vztahy. A u toho všeho si ještě zvládala dálkově dodělávat školu!

Když se tato dokonalá blonďatá krasavice až podezřele často točila kolem tajného idola mojí známé, ona se sžírala žárlivostí a podezíravými myšlenkami. Světlovlasá kolegyně byla sice milá i na ostatní mužské spolupracovníky, ale moje známá viděla pouze to, jak flirtuje s mužem, do kterého byla ona tajně zamilovaná. A měla pocit, že proti takové konkurenci nemá šanci. Její kariéra se sice vyvíjela slibně, to ano, ale ve společnosti byla spíš zakřiknutá a pár kilo navíc jí taky nepřidávalo na sebevědomí.
Jak to ta blonďatá kolegyně dělá, že jí všechno vychází? Vypadá skvěle, je oblíbená, chytrá a u toho všeho je ještě skvělou matkou! Moje známá se utěšovala alespoň tím, že po tom ona vůbec netouží. Tak vyzývavé oblečení! Takové falešné úsměvy! A první dítě již v osmnácti! Něco takového by přece ona nikdy neudělala, je to pod její úroveň!



Váš Stín – ztělesnění všeho, co na lidech nesnášíte!


Víte, co tato žárlivost ve skutečnosti znamenala? Moje známá se později zeptala svého teď již partnera, jestli ho tato blonďatá dáma někdy přitahovala. Můžete si tipnout, co jí řekl. Prý ho to ani nenapadlo, že není jeho typ a že se mu její vyzývavost nelíbí. A já vím, že mu lze věřit – je totiž Střelec, a ti nelžou, spíš naopak, někdy bývají až netaktně upřímní.

To, na co moje známá ve skutečnosti žárlila, nebyla tato kolegyně. Ona byla pouze ztělesněním jednoho vnitřního obrazu, který žil uvnitř mé známé. Tomuto obrazu se říká Stín. Každý z nás má nějaký. Váš Stín, to je obraz osoby s vlastnostmi, které na vědomé úrovni odsuzujete a nesnášíte. Podvědomě byste si však přáli přesně touto osobou se stát, i když vám to rozum nedovolí. A jak se to projeví navenek? Velice jednoduše! Lidé, kteří se vašemu Stínu podobají, vás umí vytočit doběla už jen svojí vlastní existencí. Nesnášíte je, žárlíte na ně, závidíte jim, odsuzujete je. A přesto byste si v koutku duše přáli moct být na chvíli na jejich místě.

Tajně toužíme po tom, co nemáme – ať si rozum říká, co chce!


Stín každého z nás vypadá trochu jinak, má jiné vlastnosti. Může jich být dokonce i několik různých, které žijí ve vaší duši vedle sebe. Jejich podoba může být stejně rozmanitá jako jsme my lidé.
Například úspěšný podnikatel, jehož diář je zaplněn na dlouhé měsíce dopředu, bude odsuzovat bezstarostného bezdomovce, který sedí na náměstí a brnká na kytaru. Ve skutečnosti by si však tajně přál mít něco z jeho svobody a volnosti. Nechce to doopravdy a vědomě, ale jistá část jeho osobnosti po tom touží.
Nebo si představte matku rodiny, která vychovává čtyři děti a málem jí nezbývá čas ani na to, aby si zašla do kadeřnictví, natož s kamarádkou na kávu. Na své mateřské poslání je hrdá a odsuzuje bývalou spolužačku, které s blížící se čtyřicítkou zůstává pořád bezdětná, věnuje se svojí kariéře, cestuje a sportuje. „Co jí z tak sobeckého života zbude, až zestárne?“ ptá se obětavá matka. Ve skutečnosti tím však zastírá, že její srdce občas taky zatouží po kariéře. Neštve ji její spolužačka, ale stín uvnitř její vlastní duše.
Někdy je těžké připustit si, že naše špatné pocity vůči druhému člověku mají kořeny v nás samotných. Vyplatí se však být k sobě upřímní. Chce to trochu času a práce sám na sobě, ale dobrý pocit, který vám to přinese, za to rozhodně stojí!

Vaše kartářka Martina

"Kartářka Martina se s vámi dělí o vaše názory i na Doma.cz"

ZKRAT VE VZTAHU! Zalíbil se vám někdo jiný? Co dělat? Poradím vám! Paní Martina na tel.: 906 701 701

Autor článku:

Další Astročlánky

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.