Home - Články - Začínáte s výkladem karet? Dobré rady a časté chyby

Začínáte s výkladem karet? Dobré rady a časté chyby

vloženo 21. 2. 2019
čas čtení: 5 minut

Začínáte s výkladem karet? Dobré rady a časté chyby

aučte se vykládat karty – je to úžasné! Poradím vám, na co si dát pozor a jak se vyhnout nejčastějším začátečnickým chybám!

sdílet článek na facebooku

Začínáte s výkladem tarotových, nebo jiných věšteckých karet? Blahopřeji vám ke skvělému rozhodnutí – může změnit váš život k lepšímu! O tom, jak vybrat ty pravé karty, jsem vám již před nějakou dobou psala. Teď je máte před sebou a děláte své první krůčky k tomu, abyste porozuměli jejich tajuplnému poselství. Ptáte se, jestli je to složité? Může být, ale nemusí!

Lidé, kteří s výkladem karet začínají, mají často sklon dělat ty samé chyby, které jim znesnadňují porozumění kartám. Jaké chyby to jsou? Například spousta začátečníků se nechá svést k tomu, že se rovnou pustí do komplikovaného výkladu s mnoha kartami. To však patří do rukou zkušenějších! Jindy zas mají karetní začátečníci pocit, že se při výkladu musí otrocky držet vysvětlení a významů, které si přečtou v příručkách – ani to není pravda, protože to byste pak rovnou mohli věštit z příručky a žádné karty byste nepotřebovali! Jak se tedy vyhnout začátečnickým chybám? Dám vám několik doporučení, kterých je dobré se držet – velmi vám usnadní nejen vaše první krůčky při seznamování s kartami, ale hodí se i pro mírně pokročilé kartáře!

V jednoduchosti je síla

Láká vás složitý výklad na deset karet, který vám prozradí úplně všechno o vaší životní situaci? Skvělé, ale ne pro vaše první pokusy s kartami! Komplikované výklady, jako například oblíbený výklad jménem Keltský kříž, patří do rukou lidem, kteří své karty již nějaký ten pátek znají a stihli se s nimi sžít. Pro začátečníky jsou přehlednější jednodušší výklady, ve kterých se používají třeba jen tři karty, nebo klidně pouze jedna jediná! Když se budete snažit hned na začátku skloubit významy příliš mnoha karet najednou, může se stát, že vám unikne to nejdůležitější, co vám karty chtěly sdělit! Raději se seznamujte se svými kartami postupně a po jedné.



Skvělým způsobem, jak se seznámit s tarotem, je Karta dne. Jednou za den, nejlépe ráno, si vytáhněte jednu kartu, jejíž význam vás bude provázet celý den. Během dne se pak snažte všímat si události, které vás budou potkávat, a dávat je do souvislosti se symbolikou dané karty.

Používejte intuici, dívejte se na obrázky a symboly!

Výklad karet je velmi osobní záležitost, proto je potřeba, abyste se svými kartami navázali osobní vztah. Seznamte se s každou jednou z nich, například prostřednictvím meditace. Při výkladu karet se nespoléhejte pouze na příručky a na to, co si v nich přečtete. Důvěřujte především svým pocitům, které ve vás daná karta nebo karty vyvolávají. Nechejte intuici, ať vám pomůže z několika významů vybrat ten správný.

Karty jsou kartami právě proto, že jejich poselství je zakódováno v obrázcích a symbolech. Slova k popisu jejich významů zdaleka nestačí! Když vykládáte karty, vždy se pozorně podívejte na obrázky a všímejte si každý detail – například barevnost karty, všechny přítomné postavy, zvířata a předměty, nezapomeňte ani to, co se děje v pozadí hlavního výjevu. K tomu, abyste se naučili správně interpretovat to, co vidíte, je dobré nastudovat si něco o významech symbolů, například o symbolice čísel, barev, zvířat, roslin, magických předmětů... a spoustu dalšího. Že je toho mnoho? Věřte nebo ne, i zkušený uživatel tarotových karet po dlouhých letech praxe objevuje stále nové a nové úrovně významu jednotlivých karet. A právě to je na tarotu skvělé a vzrušující!



Mluvte s kartami často – ale neptejte se pořád na to samé!

Aby se vykládací karty staly součástí vašeho života, je dobré věnovat se jim pravidelně. Nejlépe každý den, třeba prostřednictvím výkladu karty dne, nebo když na to nemáte čas, tak alespoň jednou-dvakrát týdně. Karty by se měly stát vašim přítelem a každodenním společníkem, kterému důvěřujete a dobře ho znáte. Ptejte se na cokoliv, co je pro vás důležité, a srovnávejte odpovědi v kartách s událostmi, které budou následovat. Ale pozor! Snažte se odolat pokušení ptát se karet pořád na ty samé otázky. Spousta lidí má například sklon ptát se pořád na jeden a ten samý vztah – dnes, zítra, pozítří, za týden, klidně i několikrát denně. Pak není divu, že karty začnou říkat věci, které nedávají smysl – je to jejich způsob, jak říct, že to už zkrátka přeháníte a že odpověď jste již dostali! Pokud vám odpověď pořád není jasná, raději než vytahovat si nové a nové karty se zkuste vrátit k těm, které vám vyšly v prvním výkladu na dané téma – ponořte se hlouběji do jejich významu a hledejte skryté souvislosti, které vám na první pohled mohly uniknout! Dobrý nápad je najít si mezi svými dobrými přáteli nebo rodinou někoho, kdo se bude studiu výkladu karet věnovat spolu s vámi. Nejenže to bude větší zábava, ale bude vás to i motivovat a získáte cennou zpětnou vazbu k vašim prvním výkladům!

Přeji vám hodně úspěchů a hezkých chvil s vykládacími kartami! Vaše Helga

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.