Home - Články - Vyplatí se pověrčivost?

Vyplatí se pověrčivost?

sdílet článek na facebooku
vloženo 16. 10. 2012
Vyplatí se pověrčivost?

Černá kočka, rozbité zrcadlo, pátek třináctého... taky cítíte obavy? Potěší vás, když potkáte kominíka nebo najdete čtyřlístek? Pověrčivost má své místo i v 21. století. Vyplatí se věřit pověrám nebo ne? Čtěte dál!



Pověry kdysi a dnes

Pověry o třináctce, kominíkovi, žebříku nebo svatbě v květnu se tradují po dlouhá staletí – odkdy přesně, to je těžké odhadnout, ale v zásadě na tom ani příliš nesejde. Proč? Naši předkové žili po dlouhé generace vcelku neměnným a stabilním způsobem života, takže životní zkušenosti vaší prababičky by v té době perfektně fungovaly i pro vás.

Dnes je vše jinak. Svět se mění rychle, život je úplně jiný než byl před třiceti, padesáti nebo třeba sto lety. A to ve všech ohledech! Nejsou to jen počítače, mobily a auta – dokonce i náš milostný život se od dob našich prarodičů naprosto změnil. Možná i vaše babička vypadala pohoršeně, když jste jí vysvětlili, že s partnerem či partnerkou prostě jenom bydlíte (a spíte) a zatím se nechcete brát. A to je jen jeden z mnoha příkladů!

Léty prověřeno?

Každá z pověr ve své době fungovala, byla osvědčená, ukrývala v sobě hlubší význam a poselství o fungování světa. Proto se vyplatilo jim věřit! Vyplatí se to dodnes? Vezmeme si třeba svatbu v květnu, která prý měla přivolávat mladému páru neštěstí a smrt. Kdysi bylo zvykem, že pár spolu začal intimně žít až po svatbě – no a jelikož neexistovala účinná antikoncepce, děti obvykle přišly velmi rychle. Dnes už neplatí ani jedno ani druhé. Svatba v květnu kdysi znamenala narození potomka v únoru nebo v březnu – a to byly měsíce, kdy se zásoby loňské úrody tenčily, a přitom zima byla ještě krutá. V únoru a březnu umíralo nejvíc lidí z celého roku. Přidejte si k tomu ještě někdejší vysokou úmrtnost prvorodiček i novorozenců a máte jasno – svatba v květnu prostě musela být špatným znamením!

VYJDE VÁM DRUHÉ MANŽELSTVÍ? Povím vám to! Zavolejte mi na tel.: 906 701 701! Astroložka Helga


Podobné kořeny má i pověra, že rozsypaná sůl přináší neštěstí. Jak vznikla? Sůl byla kdysi drahocenným obchodním artiklem, byla to vzácnost, o které mohli chudí lidé často jen snít – vzpomeňte si na pohádku „Sůl nad zlato“! Rozsypat obsah slánky tedy bylo něco podobného, jako kdyby se vám dnes vysypal na ulici celý obsah peněženky. No řeknete, není to smůla?

A co šťastná znamení? Čtyřlístek nebo padající hvězda mají punc výjimečnosti. Když se podíváte na dění kolem sebe nebo i na vlastní život, možná si všimnete, že úspěchy a neúspěchy většinou přichází dá se říct „po vlnách“. U velké části lidí se v životě střídají delší období, kdy se jim ve všem daří, v lásce jim to klape, v práci jsou úspěšní, plní se jim přání, s dobami smůly, kdy jsou třeba dlouhodobě nezaměstnaní, k tomu se přidají potíže v osobním životě a podobně, vše najednou. Jak to souvisí s čtyřlístkem nebo padající hvězdou? Oba tyto jevy jsou tak neobvyklé a přitom krásné, že spatřit je znamená štěstí už i samo o sobě. Nejspíš vám tedy začíná vaše šťastná doba!

NÁŠ TIP: Talisman štěstí – tento amulet nosí nejen štěstí, podporuje i rozvoj naší kariéry! Posiluje naši naději, stejně jako naši dobrou náladu! Objednávejte ZDE!

Fotolia_zvyky_Vyplati_se_povercivost.jpg.jpgTajemné esoterické symboly v pověrách

Ne všechny pověry ovšem stojí na prozaických zkušenostech z každodenního života. Některé mají hlubší základ v esoterickém poznání a v řeči symbolů! Patří sem hlavně pověry o zvířatech, číslech, dnech v týdnu a podobně.

Třeba taková černá kočka: Černá je barvou temnoty a bývala přisuzována zlu a ďáblu. Kočka se svojí pověstnou nevyzpytatelností a nezávislostí byla zvířetem, které se spojovalo s čarodějnictvím. No řekněte, umíte si představit zlou čarodějku bez černé kočky? Navíc je kočka zvířetem ženského principu, a ten byl kdysi dávno před emancipací považován za podřadný a nebezpečný. Aby bylo dílo zla dokonané, musela kočka přeběhnout směrem zleva doprava – levá strana totiž byla přisuzována ďáblu.

Obávaní byli i někteří ptáci – havran nebo sýček byli považováni za posly neštěstí a smrti. Opět za to může jejich vzhled, barva, způsob života (aktivita v noci, v zimě) nebo hlas, což v řeči symbolů znamenalo špatné poselství.
Naproti tomu hrdlička nebo bílý kůň přinášejí v řeči symbolů štěstí.

Ještě o něco složitější je to s čísly nebo dny v týdnu. Šťastná trojka byla číslem Svaté Trojice, sedmička je duchovním číslem, které navíc vyjadřuje počet barev duhy, dalšího šťastného symbolu, počet dnů v týdnu a počet čaker v lidském těle. Posvátná byla i dvanáctka, číslo počtu Ježíšových učedníků, počet měsíců v roce a tak dále. Naproti tomu zlověstná třináctka byla číslem čarodějnic, prý se jich v magickém kruhu scházelo vždy třináct, a také číslem zrádce Jidáše. Dny v týdnu zas byly zasvěceny planetám – obávaný pátek patřil Venuši, planetě vášně, zatímco šťastná neděle je dnem Slunce, světla a tedy i dobra.

Jak poznat znamení od pověry?

Zneklidnilo vás rozbité zrcadlo, zlověstné volání sýčka nebo jste se potěšili nalezenému čtyřlístku?
Chcete rozlišit, co je pověra a co je opravdové znamení z jiných světů?
Důvěřujte své intuici a pocitům!
Právě ony vám pomohou rozlišit opravdové znamení, skrze které k vám promlouvají neviditelné síly, od prázdné pověry, jež lety už ztratila svůj smysl!

Máte nevysvětlitelný vnitřní pocit, že něco není v pořádku, že vám třeba zlověstný havran chtěl něco naznačit? Nejspíš máte pravdu – buďte tedy opatrní!
Řekli jste si: Jé, černá kočka, to abych se bál? V tom případě je vše v pořádku, jestliže nemáte žádné nepříjemné pocity, znamená to, že je to jen pověra!
Nešťastná a šťastná znamení mohou nabývat i jiných podob, než je obvyklé, vyplatí se proto věřit tomu, co cítíte.
A co čtyřlístek? Ten si vezměte sebou a noste ho jako talisman – pomůže vám udržet si štěstí, které vás potkalo! A to stojí za to!

MÁTE TRÉMU Z PRVNÍ SCHŮZKY? Pomůžeme vám ji překonat! Tel.: 906 701 701!

Další Astročlánky

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.