Home - Články - Víno a magie

Víno a magie

sdílet článek na facebooku
vloženo 13. 9. 2010
Fotolia_zvyky_vino_a_magie.jpgVe víně je pravda,“ říká se. Víno patřilo mezi oblíbené nápoje již v nejstarších civilizacích – najdeme ho v Bibli a velké popularitě se těšilo i ve starém Řecku a Římě. Je doba vinobraní, tak proč si nepřipomenout některé zvyky, které se k tomuto lahodnému moku vážou?

Víno bývalo pro své opojné účinky, ale zároveň také ušlechtilost a posvátnost, odedávna důležitou součástí magických rituálů. Paleta jeho použití je opravdu pestrá! Pro přípravu obřadných a čarodějných nápojů se používá kombinace bylinek a vína. Konkrétní bylinky vybíráme podle toho, čeho potřebujeme dosáhnout. Alkohol umocní účinek látek obsažených v bylinkách a jeho opojné účinky navíc napomáhají povznést se nad každodenní rozumově chápanou skutečnost a lépe vnímat nehmotné síly kolem nás. Víno je také důležitou součástí většiny receptů na nápoje lásky – a díky jeho afrodiziakálním účinkům to není vůbec překvapující! Nápoje lásky je nejlepší připravovat za přibývajícího Měsíce a v pátek, protože je to den zasvěcený planetě Venuši.

V magické symbolice se víno často přirovnává ke krvi – což nám určitě připomene svaté přijímání v kostele! Toto pojetí vína se však nevztahuje jenom na křesťanskou víru a víno jako posvátná tekutina se objevuje v mnoha kulturách.

Kromě toho se víno často používá v závěru rituálů, ať už jsou zaměřeny na čarování, věštění nebo něco jiného. Ptáte se proč? Magická práce totiž i zkušenou čarodějku zanechá ve zvláštním stavu vědomí a je potřeba vrátit se zpátky do běžné reality. Říká se tomu uzemňování a právě konzumace vína v kombinaci s jídlem patří mezi osvědčené prostředky, jak tohoto cíle dosáhnout.

Na závěr máme pro vás jeden tip na čarování s vínem, které se hodí pro chladné podzimní dny. Pokud se cítíte unaveně a chcete v sobě probudit ohnivou energii, zkuste si zapálit červenou svíci a nasypat do sklenky červeného vína trochu skořice. Víno zamíchejte prstem a vypijte, soustředíce se na oheň. Pak nechte sklenku na stole vedle svíčky, až dokud celá svíčka neshoří.

Další Astročlánky

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

VYBERTE SI SVÉHO OSOBNÍHO PORADCE a zavolejte na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.