Home - Články - Vánoční čarování a magie

Vánoční čarování a magie

vloženo 21. 12. 2018
čas čtení: 5 minut

Vánoční čarování a magie

Vánoční svátky byly od pradávna prodchnuty tajemnými zvyky a magií. Jedná se o ozvěny dávných předkřesťanských dob, kdy o životě, smrti i lásce rozhodovala prastará kouzla. Jejich ozvěny cítíme ještě dnes, i když mívají spíše charakter společenské zábavy.

sdílet článek na facebooku

Vdám se letos?

Všechny vdavek chtivé dívky by si měly o Štědrém dnu ráno v pokoji hodit střevícem. Když jeho špička bude směřovat ke vchodovým dveřím, mají vyhráno. Znamená to totiž, že se do roka vdají! Když ale bude špička směřovat do místnosti, budou si na svatbu muset ještě minimálně jeden rok počkat.

Pokud se chcete dozvědět jméno a povolání člověka, kterého si jednou vezmete. Ano, toto kouzlo mohou vyzkoušet i pánové! Stačí si na Hod boží přivstat a stoupnout si ještě v pyžamu nebo noční košili před dům a vyčkat na prvního kolemjdoucího opačného pohlaví. Toho se pak musíte zeptat na křestní jméno a povolání. Tímto způsobem se dozvíte jméno a povolání svého či své nastávající.

Jestli o vás váš idol nejeví zájem a vy se s tím nehodláte smířit, stačí, abyste mu o Štědrém večeru dali pod polštář hřeben se svými vlasy a zlatý prstýnek. Když usne, máte vyhráno, protože o vás už brzy projeví zájem!



Magie štědrovečerního stolu

Pro udržení soudržnosti v rodině omotejte nohy stolu řetězem, který zároveň ochrání váš domov před zloději. Pod stůl zas položte mince a rybí šupiny, aby vám po celý příští rok nechyběly peníze. Samozřejmě také nezapomeňte dát z hostiny ochutnat domácím zvířatům, zajistí to jejich zdraví.

U štědrovečerního stolu by vás měl být sudý počet. Lichého by si totiž odvedla smrt! Nezoufejte, smrtka se dá i přelstít, proto jednoduše prostřete jeden talíř navíc a bude rázem sudý počet.

Oblíbené lodičky

Snad nejoblíbenější věštbou je pouštění lodiček ze skořápek ořechů. Důležité je, abyste si svou lodičku vyrobili sami, protože pak ponese vaši osobní energii! Z lodiček se toho dá mnoho vyčíst. Pokud vaše lodička zůstane u břehu, nečekají vás žádné změny. V případě že se potopí, buďte opatrní, protože hrozí ztráta. Když bude plout po boku s jinou lodičkou, můžete se být jisti, že s jejím majitelem půjdete ruku v ruce.



Tajemná vodní hladina

O půlnoci Štědrého můžete poodhrnout roušku tajemství a nahlédnout do budoucnosti. Stačí, abyste vysekali díru do ledu v rybníce a čekali na údery půlnočních zvonů. Pak se na hladině objeví pár obrazů z vaší budoucnosti. Nezapomínejte při tom ale na báseň Karla Jaromíra Erbena Štědrý večer!

Ať už se letos rozhodnete o Vánocích věštit jakýmkoli způsobem, přejeme vás samé pozitivní věštby, které se vyplní!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.