Home - Články - Úplné zatmění měsíce - 21. ledna 2019

Úplné zatmění měsíce - 21. ledna 2019

vloženo 18. 1. 2019
čas čtení: 5 minut

Úplné zatmění měsíce - 21. ledna 2019

V noci z 20. na 21. ledna v ranních hodinách bude dobře viditelné úplné zatmění měsíce. Měsíc v úplňku se bude nacházet blíže zemskému povrchu než obvykle. Síla jeho magnetismu bude proto obrovská. Před zatměním budeme moc pozorovat rudou barvu úplňku – tzv. krvavý vlčí měsíc.

sdílet článek na facebooku

Krvavý vlčí Měsíc

Úplné zatmění uzavírá řadu těchto jevů pro toto desetiletí. Zároveň je posledním viditelným úplným zatměním měsíce až do roku 2025. Jde tedy o skutečně výjimečný úkaz. Krvavý vlčí Měsíc je podle lidových pranostik předzvěstí něčeho zlého, ovšem nemusí to tak být. Svou energií budí v každém člověku jiné reakce, někdo sílu zatmění využije k osobní transformaci, což je jednoznačný zisk, jiní nezvládnou citovou labilitu a nadělají si škodu ve vztazích.

Integrujte svůj stín

Měsíc ve Lvu působí na city a vztahy. Jeho obrovská energie působí na citový život jako střela. Proto je dobré s tím předem počítat a zachovat si jistý nadhled. Pokud se cítíte zranění, jste vztahovační či lítostiví či se chystáte udělat spontánně nějaké rozhodnutí, počkejte si dva dny po úplňku a tím pádem i po zatmění. Mohli byste se unáhlit. Zatmění v člověku probouzí schopnost vidět vlastní duchovní stín – všechny potlačené nebo nepřiznané vlastnosti, touhy a pudy, které odmítáme vidět. Právě teď je ta chvíle, kdy máme přestat strkat hlavu do písku a pohlédnout svému stínu do tváře. Stín, to nejsme my celí, ale je to kus nás, který je nutné vzít na vědomí. Zkuste ho spatřit bez iluzí a přibrat ho do rodiny složek vaší osobnosti jako vlastního příbuzného. Energii, kterou tím získáte, můžete právě během zatmění použít pro svůj rozvoj a transformaci.



Indiánské legendy

Indiáni věřili, že během zatmění měsíce dochází k boji mezi Sluncem a Lunou. Modlili se tancem a zpěvy, aby se tyto dvě důležité hvězdy smířily. Konec zatmění pak byl smířením i pro všechny lidi kmene. Není špatné vzít si z nich příklad. Tančete – a smiřte se. Indiánské kultury měly také pověst o jaguárovi, který sežral měsíc. Tím vysvětlovali zatmění. Také proto tančili, aby zahnali všechny šelmy, které by chtěly úplněk spolknout. V den zatmění nepoužívejte ostré předměty, protože rány získané tento den se špatně hojí. Těhotné ženy by neměly pozorovat zatmění, protože to prý rozrušuje plod – miminko. Podle starých pověr se nemá během zatmění věšet prádlo. Temnota se na něj prý nachytá a nosí do domu neštěstí.

Magie bylin

Bylinky nasbírané během zatmění mají ale největší léčivou sílu. V lednu moc bylinek venku nenajdete, ale něco přece – můžete zkusit čaj z borového a smrkového jehličí, z přemrzlých šípků nebo si můžete vykopat kořen křenu, který bude nejen pěkně ostrý, ale placky z něho budou mimořádně silně léčit bolavé klouby a podlitiny. Také jablíčka dosud visící na jabloni a utržená během zatmění vám pomohou k duchovní transformaci.



Pozor!

A na co si musíte dát pozor? Na umělecké povahy působí úplněk vždy euforicky a zatmění o to víc. Navíc je slunce ve Vodnáři a ten bláznivost situace posiluje. Mohou se vyskytnout bláznivé stavy podobné opilosti nebo drogovému rauši. Rozhodně nepřikrmujte tuto euforii alkoholem. Dejte pozor na sebe i na své blízké. Buďte spolu. Pokud je to možné, nejezděte tuto noc autem a nikam daleko neputujte. Nikam nelezte, neskákejte, nechoďte potmě špatným terénem. Nenechte se strhnout ostatními k riskování nebo konfliktům. Raději mlčte a jděte domů do postele. Pijte hodně vody a bylinné čaje, poslouchejte hudbu a meditujte. Informační pole Slunce i Měsíce jsou otevřená a při meditaci a zklidnění můžete získat důležité duchovní vědomosti, které přijdou z vesmíru.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.