Home - Články - Umíte komunikovat?

Umíte komunikovat?

vloženo 7. 3. 2024
čas čtení: 5 minut

Umíte komunikovat?

Někteří lidé umí jednat s lidmi srozumitelně a jasně, jiní se jen stěží vyjadřují. Za jakého vyjednavače a mistra slova se považujete? Znamení zvěrokruhu má na tuto dovednost velký vliv.

sdílet článek na facebooku

Beran
Berani nejsou zrovna sebevědomí vyjednavači. Raději se pustí do práce bez předchozích pokynů, což se jim stává osudným. Vyjadřují se ovšem rázně a efektivně. Většinou jsou v rozmluvách nedočkaví, a proto jim z úst vypadne i to, co nechtěli. Jejich přímočarost může zranit, ale aspoň víte, na čem jste.

Býk
Jednání s Býkem je nekompromisní, tvrdé a jasné. Vyjadřuje se k věci, nechodí okolo horké kaše a rozhovory jsou krátké a cílené. Věřte, že si Býk předem promyslí každičké slovo a má pádné argumenty. Rovněž se pyšní skvělým pozorovacím talentem a odhadne tak vývoj situace.

Blíženci
V případě Blíženců jsou rozmluvy dlouhé až několik hodin. Pořád mají pocit, že na něco klíčového zapomněli. Mluví spíše oni, ale druhého však pečlivě naslouchají. Dokážou hovořit o několika problematikách najednou a vyznají se v nich. Druzí v tom mají ovšem trochu zmatek.

Rak
Zrozenci Raka nepatří mezi mistry slova a raději naslouchají. Těší se z poslechu dlouhé hodiny a nikdy nepřerušují. Vše si pamatují a prožívají vyprávění všemi emocemi. Není divu, že patří Raci k vrbám, které vyhledávají nešťastné duše. Pokud mají něco sjednat, musí se pořádně připravit.


Lev
Pro Lvy je komunikace přirozená, ale ještě raději poslouchají slova chvály na svou osobu. Přátelé a rodina je obdivují za jejich úderné, jasné a logické uvažování. Když Lev něco řekne, tak to platí. Ale pozor, jakmile se nechá unést, promění se rozhovor v dramatickou debatu s nejasným koncem.

Panna
Rozhovor s Pannou má jediný účel. Dostat se k jádru věci a najít tak jeho podstatu. Panny mluví srozumitelně, jasně a není jim nemilé pokládat až provokativní otázky. Zrozenci Panny milují debaty s vyšším smyslem, proto jsou nejen kritické, ale také zábavné a dozvíte se od nich mnoho nového.

Váhy
Váhy dbají na svůj vzhled i na každé slovo, co jim vyjde z úst. Nelze jim upřít přímočarost a pochopení. Jejich přátelská povaha je zárukou smysluplné debaty. Informace jsou praktické a strategické. Nečekaná jednání jim však dělají problémy, proto se zdržují záplavy argumentů.

Štír
Zrozenci Štíra mluví rádi a často. Pro většinu lidí jsou však jejich témata nezajímavá a zbytečná. Štír vede hloubavé diskuse, kde vládnou intenzita a emoce. Hovoří o věcech, které jsou pro jiné nepodstatné. Pokud není s jedincem na stejné lodi, komunikace je povrchní a vedena jen ze slušnosti.


Střelci
Pro Střelce je komunikace základem spokojenosti. Musí být však upřímná, zábavná a poučná. Tlachání o ničem nenávidí. Konverzace se Střelcem může být zajímavá, ale pro někoho také nudná a bez argumentů. Střelci nepatří mezi ideální vyjednavače, dlouho jim trvá, než se vyjádří.

Kozoroh
Kozoroh si moc dobře rozmyslí to, co vypustí z úst. Není zrovna chytré pouštět se s ním do slovního souboje. Argumenty jsou jasné a nezviklatelné. Dalo by se říci, že chce mít vždy pravdu. Z toho může druhý vyvodit manipulativní sklony. Kozoroh by měl více naslouchat a nestát jen za svým názorem.

Vodnář
Vodnářům nelze upřít komunikativní vlastnosti. Jsou rádi ve společnosti, kde vedou vášnivé debaty. Z jejich slov vychází upřímnost, rada a pochopení. Je skvělé, že jsou objektivní, a to v případě rozhovoru s přáteli i neznámým člověkem. Pevně se rozhodnou až po vyslechnutí všech argumentů.

Ryby
Rybám nelze upřít smysl pro dobrou komunikaci s úřady. Jejich argumenty mají cíl. V rozhovorech s přáteli jsou upřímní, ale také nepředvídatelní. Někdy z nich vyletí pěkná blbost. Bývají dobrými vrbami, ale na druhou stranu potřebují někoho, kdo vyslechne jejich trápení bez přerušování.

|<< < 588 | 589 | 590 | 591 | 592 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.