Home - Články - Totemové zvíře pro týden 9.-16.12.: PUMA

Totemové zvíře pro týden 9.-16.12.: PUMA

vloženo 8. 12. 2019
čas čtení: 5 minut

Totemové zvíře pro týden 9.-16.12.: PUMA

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím PUMA.

sdílet článek na facebooku

Medicína pumy je náročnou lekcí, ke které v životě dříve či později dospějeme. Puma je královské zvíře, obdoba lva. Je to rozený vůdce, který je svou silou, rychlostí a mrštností předurčen, aby vedl ostatní. Každý, kdo je v čele, se stává snadným terčem pro frustrace ostatních, kteří se cítí být slabší, méně schopní a také se neradi podřizují přirozenému vedení autorit. Na vůdce smečky je vidět, je pod palbou názorů a pohledů, může být kritizován, zesměšňován, a zatímco on vede své druhy vpřed, může být zezadu zákeřně napadán.

PUMU nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.



Na to vše se musí připravit ten, kdo na sebe bere své přirozené vůdcovství. A pozor, tato role není o poroučení ostatním, o uplatňování nadvlády formou výhružek nebo teroru. Tak jedná pseudovůdce, ale ne přirozený vůdce. Ten na sebe bere odpovědnost, která je spíše přítěží než potěšením. Přirozený šéf smečky netouží uplatňovat svou osobnost a autoritu, ale vycítí, když to po něm život žádá, a zhostí se svého úkolu. Je třeba něco vykonat, vybojovat, vyjednat, zorganizovat – a vůdce prostě jde, protože nikdo jiný nemá předpoklady ani chuť se úkolu zhostit. Odpovědnost, odvaha, pracovitost, bystrý rozum, mnohostranné schopnosti, péče o druhé – to jsou vlastnosti přirozeného vůdce, a právě jim nás učí puma.

Není náhoda, že právě v tomto čase vstoupila puma do našich životů. Pravděpodobně nás upozorňuje, že někde blízko je třeba našich schopností, diplomacie, bojovnosti a síly. Máme zasáhnout, přiložit ruku k dílu, ukázat ostatním, jak na to. Máme se také postavit do čela nějaké skupiny, říci svůj názor a hájit ho argumenty. Není už možné tuto věc oddalovat. Nyní je pravá chvíle.

Puma nás také může chtít naučit, abychom nezneužívali svého postavení šéfa, pokud už nějakou skupinu lidí vedeme. Je nutné mít královskou rozvahu, úctu k ostatním, umět ocenit jejich schopnosti a nenásilně je vést k tomu, aby rozvíjeli svůj lidský i profesní potenciál. Jednoduše řečeno, nevytahovat se svou silou na druhé, ale využít této síly k rozumnému vedení druhých.



Puma nás může učit i něco jiného: Nemáme využívat vedoucího postavení k vlastnímu potěšení a obohacení. Ten, kdo je vidět, dává příklad. I kdybyste inspirovali jediného člověka k tomu, aby se odvážil říci pravdivý názor, postavit se za dobrou věc, anebo ho podpořili, aby dokázal jít za svými sny, pak vás puma naučila skutečnému vůdcovství. Představujte si pumu při své meditaci. Kráčí po stezkách hlubokých lesů, mlhou, mrazem i deštěm. Vyhřívá na slunci svůj hustý kožich. Hraje si s mláďaty a olizuje je jako dobrá máma. Loví rychle a pouze z nutnosti. Umí si krát, lapat svými tesáky po motýlech a nechat je uletět. Umí se bavit a smát. A pak, v jediné vteřině, umí skočit, bránit sebe i své děti, bojovat. Pozdravujte v meditaci pumu a ona pozdraví vás.

Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.