Home - Články - Totemové zvíře pro týden 26.2.-3.3.: PÁSOVEC

Totemové zvíře pro týden 26.2.-3.3.: PÁSOVEC

vloženo 25. 2. 2020
čas čtení: 5 minut

Totemové zvíře pro týden 26.2.-3.3.: PÁSOVEC

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím PÁSOVEC.

sdílet článek na facebooku

Pásovec nevypadá na první pohled jako kdovíjaký sympaťák. Ale je to kladný hrdina a máme se od něj co učit. Vypadá trochu jako malý hrošík křížený s želvičkou. Co nás na pásovcovi zaujme na první pohled, to je jeho „brnění“. Krunýř složený z tvrdých pásů, chrání jeho tělo shora i zespoda. Na tlapkách má pořádné drápy, takže nikdo soudný by si s ním jistě nezačínal. Přes toto zdání pásovec není žádný rváč. Je prostě v zenovém klidu, jde za svým cílem, rvačky neprovokuje, ale ani se neschovává do díry. Pokud by u někdo bránil v cestě a nějak ho napadal, prostě si to s ním vyřídí. Ale zase jen do té míry, aby mohl pokračovat ve své pouti.

Pásovec nese životem velkou tíhu na svých zádech, ale připadá u lehká jako pírko. Není to žádný třasořitka, ale pořádný silák. Jeho brnění dává světu hranice: Až sem můžete, ale dál už ne. Pásovec nás tedy může naučit vytýčit hranice, kam lidi pustit, co se týče činů, slov i názorů na naši osobu. Hranice leží přesně tam, kde je nám to příjemné a ještě nám to neubližuje. A proto si zkusme uvědomit tuto naši hranici. Každý člověk ji má jinde. A každý si musí ubránit tu svou. Znáte staré úsloví: „Lidi zajdou tak daleko, kam je pustíš?“ To je hluboká pravda. A musíme ji umět žít, abychom žili dobře.



PÁSOVCE nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat. Pokud si připadáte zranitelní nebo už i zranění, přišel otec pásovců v pravý čas. Jedná se o indiánský archetyp, jde vlastně o ducha pásovce, přírodního boha, tedy čirou energii. Pokud ji oslovíme, uslyší nás a ozve se nám. To lze jednoduše udělat v meditaci. Se svící či bez, s ohledem upřeným na vodní hladinu, se zavřenýma očima, v tichu či s hudbou, prostě zvolte, co je vám příjemné. Představte si toto zvířátko a oslovte jeho ducha. Můžete mu i zabroukat písničku beze slov, vám pomůže ke koncentraci a tuto energii pomůže přivolat.

Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem

|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.