Home - Články - Totemové zvíře pro týden 26.11.-2.12.: DIVOČÁK

Totemové zvíře pro týden 26.11.-2.12.: DIVOČÁK

vloženo 25. 11. 2019
čas čtení: 5 minut

Totemové zvíře pro týden 26.11.-2.12.: DIVOČÁK

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím DIVOČÁK.

sdílet článek na facebooku

Divoký kanec je pro Indiány symbolem boje. A to boje proti nebezpečím zvenčí, ale hlavně uvnitř nás, boje se sebou samými. Kanec inspiruje bojovníka, aby se postavil za pravdu, aby spatřil, co do té doby popíral, nebo aby si přiznal vlastní lež. Lež je pro Indiány největší osobní prohrou. Pokud byl bojovník kmene usvědčen ze lži, měl jen dvě možnosti: Odejít od kmene do pustiny, což většinou znamenalo smrt, protože sám v ní nikdo nepřežil, nebo se postavit s dýkou v ruce lapenému divočákovi a čelit jeho smrtícím klům. Než k takovému boji došlo, musel bojovník rozjímat nad svou lží, podívat se pravdě do očí, přiznat si chybu a poprosit ducha divokého kance, aby mu pomohl dospět k pravdě – ať už tato pravda bude mít podobu smrti, pokud zvíře člověka rozpáře, nebo návratu ke kmeni a rodině přiznáním své lži. Pohled do očí zuřivého kance znamenal pohled do očí pravdy. A také návrat vlastní cti, ať už tragickou cestou, nebo cestou života.



DIVOČÁKA nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.

Co nám chce divočák v tomto období sdělit? Propátrejte svou mysl a své poslední dny a týdny. Je zde něco, před čím skrýváte hlavu do písku? Nebyly vaše cesty poslední dobou právě rovné? Uhýbáte před něčím? Odmítáte věci pojmenovat pravým jménem? Chlácholíte se, že některé vaše vztahy mají jen dětské spalničky, z nichž se snadno uzdraví, ale ve skutečnosti jde o neštovice? Je potřeba si nalít s partnerem, dětmi, rodiči, přáteli čistého vína? Pak je tu kanec, který číhá opodál s napřaženými kly a říká ohněm svých očí: Mluv pravdu, mysli pravdu, jednej v pravdě, nebo skončíš na těchto špicích. A není to výhružka, co vás má přimět zhodnotit věci objektivně. Tyto špice kančích zubů nehrozí zvenčí, jsou naše vlastní. To vlastní lež nás dožene a bodne nás do zad, pokud se s ní odmítneme vypořádat.

Nemusí jít samozřejmě jen o výplod naší mysli, ale o předstírání, které se děje v našem okolí a které mlčky podporujeme a schvalujeme. Divočák nás nenabádá řešit nepodstatné věci, ale směřuje náš pohled k důležitým principům. Pokud jde o morální zásady, slušnost, pravdu, lidskost a poctivost, pak nám napovídá toto statečné a bojovné zvíře, abychom jednali v zájmu těchto zásad.



Pokud uposlechneme tohoto volání pravdy, nemusí se nám to nutně vymstít, můžeme tím získat. Kromě sebeúcty a pocitu důstojnosti, který potřebuje každý člověk, můžeme svým pravdivým přístupem vyřešit složité situace, které jako pověstný Gordický uzel čekají na rozetnutí. Samozřejmě že ne všichni nám budou fandit. Lidé, pro které není pravda na prvním místě, si mohou klepat na čelo, pokládat nás za naivní anebo dokonce nebezpečné. Ale u těch, kteří mají v těle čest, si získáme respekt. Jaké chceme mít publikum, jaké přátele? Sami si volíme skupinu, jejíž jsme součástí, a to právě takových životních situacích.

Možná vás divočák ani nevede k velkému boji. Možná vás chce upozornit na malý úhybný manévr, nenápadnou taktiku, kterou například uplatňujeme v manželství a která by v důsledku nevedla k dobrým koncům. I kdyby šlo o to, že vám nesedí některý z manželových přátel, nebo o to, že vaše žena neumí svíčkovou tak dobře, jak se domnívá, je na čase to taktně partnerovi sdělit. Nemusí jít vůbec o konflikt. Ten boj, ke kterému nás vede duch divokého kance, se odehrává v našem nitru. Navenek může být průběh velice klidný. Meditujte tedy s představou toho vznešeného zvířete pod zavřenými víčky a poproste jeho bojovného a pravdivého ducha, aby vám pomohl vidět nepravdy a omyly a také pomohl najít cestu, jak se s nimi vypořádat.

Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem


 

|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.