Home - Články - Totemové zvíře pro týden 2.4.-8.4.: SOVA

Totemové zvíře pro týden 2.4.-8.4.: SOVA

vloženo 1. 4. 2020
čas čtení: 4 minuty

Totemové zvíře pro týden 2.4.-8.4.: SOVA

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím SOVA.

sdílet článek na facebooku

Sova je synonymem temnoty. Přilétá na tichých perutích a zatne do své kořisti drápy a zobák. Loví pod rouškou tmy. Proto je v mnoha kulturách obávaným tvorem.

Sova je ale také synonymem moudrosti. Ne nadarmo radila krásné Popelce Libušce Šafránkové moudrá Rozárka nebo v Medvídkovi Pú hrála roli moudrá Sova, která se jediná ze zvířátek uměla podepsat, i když díky humoristickému talentu A. A. Milneho přehazovala písmenka a podepisovala se SAOV :-) Moudrost sovy je zde sice promítnutá do moderních pohádek, ale tradice sovy jako moudrého tvora je tisíciletá.


A vzpomínáte na Hedviku v Harrym Potterovi? I tradice posla je pevně zakořeněná ve všech kulturách. Sova kamarádí ze zásvětím, a tak může nosit vzkazy od různých duchů z jiných světů, nejen, jako Harrymu, od přátel.
Je-li naším duchovním partnerem pro toto období sova, nemusíme se bát, že nás v noci bude lovit, naopak se od ní můžeme naučit uchránit se nebezpečí a komunikovat s tajemnými silami tak, abychom byli chráněni.

SOVU nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.


Jak tedy nejlépe využít pomoc pramáti sovy? V tyto dny je dobré meditovat a představovat si tohoto nočního lovce plujícího na tichých perutích. Kolem něj se míhají obrysy temných větví, avšak sova nezaváhá, letí tiše a jistě. I ve tmě vidí svůj cíl, svou kořist. Její oči jsou neomylné. Pokud máte v sobě nejistotu a strach, obraťte se v duchu k přírodnímu božstvu, které v sobě skrývá energii sovy. Poproste ji, aby vám pomohla orientovat se v nepřehledných a neznámých situacích či prostředí. Abyste dokázali vidět, co je skryté, a vždy našli svůj cíl. Abyste i ve tmě byli v bezpečí, protože tma – rozuměj neznámé a nezmapované prostředí, je vlastně vaším domovem a vy se v něm cítíte zcela bezpeční. Odložte obavy, pochopte, že vaším domovem je celý svět i vesmír a jakýkoli čas. Jste „všudezdejší“ a jste v bezpečí.

Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem

|<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.