Home - Články - Totemové zvíře pro týden 22.-28.1.: NETOPÝR

Totemové zvíře pro týden 22.-28.1.: NETOPÝR

vloženo 21. 1. 2020
čas čtení: 4 minuty

Totemové zvíře pro týden 22.-28.1.: NETOPÝR

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím NETOPÝR.

sdílet článek na facebooku

Archetyp netopýra patří k nejmagičtějším a nejzáhadnějším symbolům indiánského zvěrokruhu. Tajemná bytost, která není ani myš, ani pták, ale je vlastně savcem na křídlech. Noční tvor, který se orientuje pro člověka neslyšnými signály, takže se dovede vyhnout každé překážce a najít každý otvor, do kterého by chtěl potmě vlétnout. Pohybuje se jako duch a také vypadá jako duše nějakého zemřelého. Právě proto jej Indiáni pokládali za tvory, který se pohybuje mezi světy, mezi jednotlivými realitami našeho světa, světa bohů a duší. Proto Indiáni věřili, že když chtějí poslat vzkaz některému ze zemřelých předků, mají pošeptat svá sova kolem letícímu netopýrovi a on jejich poselství vyřídí. Také naopak, přinese odpověď ze světa mrtvých zpět k nám. Modlitby posílali Indiáni svým bohům prostřednictvím písní a tanců v masce netopýra.

Netopýr značí pro Indiány zásadní změnu. Dá se říci, přerod. Prosba k praotci všech netopýrů, který vládne tímto obdobím, nám pomůže nechat zemřít vše staré, co už nám neslouží a jen nás brzdí. Mohou to být vztahy, práce, nějaký letitý závazek, který už nás tíží. Je načase říct sami sobě a všem kolem pěkně nahlas, že tak už nechceme žít nebo tuto činnost vykonávat. Hledejte ve své mysli směr, kam chcete, aby se váš život ubíral. Neboť nestačí jen vědět, co nechceme, ale také přijít na to, co chceme.



NETOPÝRA nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.

Netopýří medicína podpoří v naší hlavě i srdci odvahu zbavit se věcí, na kterých třeba ze zvyku lpíme, nebo máme ještě rádi, ale přitom už nás brzdí v osobním rozvoji. Nejspíš jsme se jich doteď neměli sílu zbavit, ale nyní tu sílu najdeme. Stereotyp zvyku nebo obava z toho, zda dovedeme být sami, nás nyní opustí. Je třeba vše ze sebe shodit a začít od nuly, protože jen tak vůbec může něco začít.



Pokud bychom se báli příliš a nepřekonali obavy, můžeme poznat horší stránku netopýra: Může nás vysávat jako skutečný upír. Zátěž nefunkčních vztahů, rutinně vykonávaných činností, prázdných zvyků bez radosti nám totiž může brát energii tak dlouho, až zjistíme, že nám stejně nic jiného nezbývá než překonat vlastní obavy a zvyklosti a udělat něco nového, neobvyklého. Než abychom si vytvořili stín vlastního upíra, který chodí za námi a vysává nás, je lépe očistit se od minulosti a sebrat odvahu žít teď a tady.

Při meditaci, která může trvat i jen minutku, si představme tohoto plavce noční oblohou, jak se vznáší v piruetách pod hvězdným nebem. Přináší svěží vánek, vůně noci, závan budoucnosti a svěžího života. Netopýre, odnes vše staré a nepotřebné a přines nám novou sílu, nové lásky a novou chuť života! 

Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.