Home - Články - Totemové zvíře pro týden 13.-19.11.: LASIČKA

Totemové zvíře pro týden 13.-19.11.: LASIČKA

vloženo 12. 11. 2019
čas čtení: 3 minuty

Totemové zvíře pro týden 13.-19.11.: LASIČKA

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím LASIČKA.

sdílet článek na facebooku

Lasička je malý šikovný tvor. Všude proklouzne, je nenápadná, umí prolézt i maličkým otvorem a skrýt se ve skulince. Jejím uměním je slídění. Vše vidí a slyší, sama nepozorována. Je také velký lovec, pokud bydlí poblíž lidského obydlí, slepice mizí z kurníku jedna podruhé, jen občas někde poletují pírka. Pokud zatlučete jednu díru, najde si jinou. Nikdy se nevzdává, jde za svým cílem a nedá si pokoj. Slovo jako prohra vůbec nezná. Je svobodná, v její malé hlavě není prostor pro složité úvahy, netuší nic o kauzalitě a důsledcích, jak jeden čin vyvolává druhý. Prostě žije a dělá to, co se jí právě chce a co jí radí instinkt. Přes svou zaměřenost na cíl si umí hrát, hlavně pokud má mladé, ale i jen tak sama pro sebe. Pokud máte štěstí, můžete ji zahlédnout, jak honí listí ve větru. Když vás zpozoruje, strne a pozoruje vás upřeným pohledem. Vydrží tak několik minut. Zajímáte ji, a tak se dívá. Pak zmizí tak rychle, jako by tam nikdy nebyla. Pokud někdo ví, co se děje v lese a kolem lidských obydlí, je to lasička.



LASIČKU nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.

Co nám chce v tomto období sdělit? Je pravá doba k tomu, abyste se pozorně dívali. Nemusíte mluvit, nemusíte ani přemýšlet o tom, co vidíte. Vnímejte svět kolem vás. Buďte pozorní právě nyní, v přítomném okamžiku. Život přece není nic jiného než sled okamžiků. Čím intenzivněji jej prožijeme, tím více žijeme. Poselství z viděného se nám zrodí v hlavě samo, nevynucujme ho na svém rozumu. Stejně jako lasička budeme vědět, kdy si hrát a kdy lovit nebo bojovat. Tak tedy pozorujte, všímejte si.

Také si hrajte. Chce se vám skákat po jedné noze, vylézt na strom, házet míčem? Udělejte to bez rozmýšlení. Chce se vám chodit bosí v loužích? Není krásnější osvobození od konvencí než si vyhovět. Máte hlad? Jezte. Máte žízeň? Pijte. Chcete mlsat? Mlsejte. Zažijte ten pocit svobody, který lidé málokdy sami sobě dovolí. Tisíceré omezení, které si ukládáme, ničí našeho ducha. Jsme nesvobodní, spoutaní konvencemi i vlastními osobními pravidly. Zkuste je alespoň v něčem a na pár chvil odhodit.



Nevzdávejte se. Pokud se vám nedaří dosáhnout cíle jednou cestou, zkuste jinou. Nehoňte se, dělejte věci svým tempem, mezitím si odpočiňte, odreagujte se, avšak neustávejte. Bolí vás záda a cvičení nepomohlo? Zkuste masáž. Nepomáhá? Zkuste nordic walking. Zapátrejte na netu, jak se kdo svých bolestí zbavil a co funguje. Nepovedl se vám meruňkový koláč a sklidila jste posměch partnera? Možná bylo těsto moc řídké nebo husté, možná bylo ovoce moc. Nenechte se odradit. Najděte jednoduchý recept, který se nedá „zvorat“. Dokázali to jiní, dokážete to taky. V čemkoliv, oč se snažíte, postupujte pomalu, krůček po krůčku, v klidu a bez nervů. Když se vše hned nepovede? No a co? Když nejde o život, jde o něco bezvýznamného, po čem dobře kvetou kytky. Chcete, aby vám s touto lekcí pomohla pramáti lasiček? Pak si trochu zameditujte: Pohodlně se posaďte, zavřete oči, zpomalte dech a sledujte, jak vzduch prochází plícemi a nosem dovnitř a ven. Ve své mysli si představte hrající si lasičku. Vousky na nose se jí chvějí vnímavostí, oči sledují vše kolem. Požádejte ji, aby vám pomohla být bystrá a vnímavá, nezlomná a hravá jako je ona sama.

Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem


 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.