Home - Články - Tarotové rady pro úspěch ve škole – podle znamení

Tarotové rady pro úspěch ve škole – podle znamení

sdílet článek na facebooku
vloženo 24. 5. 2015

Tarotové rady pro úspěch ve škole – podle znamení

Studenti a žáci, pozor! Chcete vědět, jak dosáhnout skvělých studijních výsledků? Jak se dopracovat k titulu, který vám pomůže v kariéře? Náš tarotový horoskop vám poradí!




Beran

Jak na to: Karta Rytíř pohárů prozrazuje, že nejlépe se vám bude učit, když si k předmětu studia vytvoříte citový vztah a zapojíte do hry osobní motivaci. To udělá zázraky – když totiž člověk má důvody, proč se učit, všechno jde snáz! Pokud vás to, co se musíte nabiflovat, opravdu vůbec nebaví, snažte se to vnímat jako prostředek k dosažení svých cílů, na které se těšíte. Například, možná vás nebaví angličtina, ale může vás motivovat, do jak krásných zemí se budete moct podívat, když se ji naučíte!
Na co si dát pozor: Karta Svět vás varuje, abyste s i příliš skoro nezačali myslet, že máte vyhráno. Neberte dílčí úspěchy jako záruku toho, že se všechno povede a že už nebudete muset nic dělat – opak je pravdou! Dokud nemáte v ruce závěrečný diplom nebo vysvědčení, snažte se pořád stejně, nebo klidně ještě víc, ať si zbytečně nepokazíte dobrou reputaci, kterou už jste si zvládli vybojovat. Vyhýbejte se taky snaze si věci příliš zjednodušovat – to, co získáte těžkou prací, vám vydrží mnohem déle!

Býk

Jak na to: Karta Věž vám prozrazuje, že studium vás přinutí poprat se s poměrně komplikovanými záležitostmi. Čekají vás změny, se kterými jste nepočítali – třeba změna ve způsobu hodnocení, změna učební látky a otázek ke zkouškám, nečekaná změna učitele nebo něco podobného. Najednou zjistíte, že váš systém učení, který jste si vytvořili, už nefunguje, že se do nových podmínek nehodí. Ale to znamená, že potřebujete nějaký lepší! Pokud jste se učili pouze a přesně tak, abyste prolezli zkouškou, ale jinak si z učební látky nic nepamatujete, znamená to, že se do toho musíte ponořit hlouběji a jinak!
Na co si dát pozor: Karta Kolo štěstí vás varuje, ať se nespoléháte pouze na přízeň Štěstěny – možná se k vám dostaly zkušební otázky z minulých let nebo něco podobného a říkáte si, že když se je nabiflujete, tak to stačí. Možná si říkáte, na toto se určitě ptát nebudou, kašlu na to. Ale nepokoušejte Štěstěnu, mohlo by se vám to vymstít zrovna v té nejnevhodnější chvíli! Raději se podívejte na všechno, co jste se probírali, a budete v klidu.

Blíženci

Jak na to: Karta Královna holí vám radí, že nejlépe se vám bude učit, když spojíte energičnost s pečlivostí. Učte se zkrátka poctivě, udělejte si v tom systém, ale nesnažte se nutit do učení ve chvílích, když už vás to nebaví a máte toho po krk. To už byste do hlavy stejně nic nového nedostali. Raději se učte vždy jen kratší dobu, ale snažte se tomu v té chvíli věnovat naplno a hlídejte si, ať vám myšlenky neutíkají jinak nebo ať u toho neusínáte. Pak si klidně udělejte delší pauzu, jděte se třeba projít, zaběhat, koukněte se na film – je to lepší, než se učit dlouho, ale být duchem někde mimo!
Na co si dát pozor: Karta Deset mečů vás upozorňuje na sklon podléhat pesimismu, stresu a pocitu, že je toho příliš mnoho a že to určitě nezvládnete. Nepodceňujte své sily, máte na víc než si myslíte, a hlavně se nenechejte vystresovat vysokými nároky, které se na vás kladou. Logickým důsledkem takové nervozity ty totiž byla tréma a „okno“. Raději to berte sportovně a moc nad tím nepřemýšlejte, nemalujte si žádné černě scénáře a uvidíte, že všechno bude v pořádku!

Rak

Jak na to: Karta Slunce vám přináší dobré zprávy, budete ve formě a učit se vám bude skvěle! Velkou výhodou bude, když se vám v obsahu učiva povede najít zalíbení a když vás to začne opravdu bavit. Možná tomu nevěříte, protože vás třeba matematika nebo literatura nikdy nebavila, ale když se na to podíváte ze správného úhlu pohledu, zjistíte, že je to ve své podstatě strašně zajímavé a lze se do toho zahloubit! Učení můžete klidně spojit i s nějakou menší společenskou akcí – svolejte své spolužáky nebo kolegy a zopakujte si látku spolu, bude to velmi přínosné a navíc to bude zábava!
Na co si dát pozor: Karta Spravedlnost vás varuje, ať se nesnažíte u zkoušek podvádět. Je jistě lákavé napsat si tahák nebo si vypracovat otázky předem, ale neměli byste se na to spoléhat. Je velké riziko, že budete odhaleni a skončí se to fiaskem! A pokud náhodou ne, hrozí vám nepříjemné překvapení na poslední chvíli, například že se změnil způsob zkoušení nebo se obměnila témata či otázky, které se k vám dostaly z předchozích let. Zkrátka, jednejte férově, vyplatí se to!



Lev

Jak na to: Karta Rytíř mincí vám radí brát učení pragmaticky a vsadit na vytrvalost a tvrdou práci. Co si teď nevydobudete tvrdou dřinou, to nebudete mít. Věci, které se budete učit, si potřebujete zapamatovat na delší dobu, než jen do první zkoušky, budou se vám hodit i později. Proto se vám vyplatí vzít to opravdu poctivě, i když to bude trvat dlouho a bude to namáhavé. Ale rozhodně se vám ta námaha vyplatí, na výsledcích to půjde znát! Zodpovědný a poctivý přístup je teď nejlepší možnost, jakákoliv snaha zjednodušit si to by se projevila na výsledcích.
Na co si dát pozor: Karta Tři poháry vás upozorňuje, ať se opravdu učíte a nenecháte se nikým a ničím rozptylovat. Jenomže jako naschvál se vám začnou hrnout pozvánky na večírky a různé společenské akce, přátelé vás budou volat na návštěvy nebo ven a podobně, a odolat bude velmi těžké! Pozor si však dávejte hlavně na alkohol, který vás může vyřadit z provozu na delší dobu, než jste si mysleli, nebo aspoň výrazně narušit vaši soustředěnost a cílevědomost!

Panna

Jak na to: Karta Čtyři meče vám připomíná, že při přípravách na zkoušky je pro vás velmi důležité zachovat klidnou mysl a udržet si vyrovnanost a vnitřní pohodu. Budete mít sklon podléhat stresu a nervozitě, ale snažte se příliš si je nepřipouštět. Takové myšlenky by vás totiž příliš rozptylovaly od vašeho hlavního úkolu – dostat do hlavy to, co potřebujete! Ve stresu člověk pracuje mnohem méně efektivně, protože pak budete mít problém si práci nějak smysluplně zorganizovat a rozvrhnout si učení. Pro udržení klidné mysli a zlepšení soustředěnosti můžete zkusit i různé meditační a relaxační techniky nebo třeba aromaterapii.
Na co si dát pozor: Karta Sedm pohárů vás varuje před pokušením chtít všechno najednou a bez práce. Máte spoustu možností, ale pro každou z nich budete muset trochu zapracovat, pro některé i celkem dost. Nezbude vám než si vybrat, čemu dáte přednost, a určit si své priority. Když totiž budete sedět na dvou židlích najednou a budete se snažit nechat si všechny možnosti otevřené, je velmi dobře možné, že ani jedna z nich nevyjde! A to by byla škoda, protože to znamená promrhanou příležitost.

Váhy

Jak na to: Karta Rytíř mečů vám radí, že rychlost v učení se vyplatí. Pusťte se do toho s plným nasazením a výsledky se dostaví rychleji, než byste čekali. Hlavně se nenechejte odradit velkým množstvím učiva a těžkými otázkami – máte na to, i když si to možná nemyslíte! Při učení se vám vyplatí tvořivý a aktivní přístup. Vymyslete si svůj vlastní systém učení, nebo se nechejte inspirovat třeba nějakou knihou o tom, jak studovat efektivněji. Existují přece i lepší techniky, než je klasické a nudné biflování. Snažte se pochopit souvislosti, budete si to pak lépe pamatovat.
Na co si dát pozor: Karta Král holí vás varuje před příliš velkou sebejistotou, nepodceňujte rady kolegů nebo spolužáků a nemyslete si, že nad nimi máte navrch. Někdy máte sklon myslet si, že znáte všechno nejlépe, že jste našli tu nejlepší literaturu a nejefektivnější způsob, jak to všechno dostat do hlavy. Ale i když se vám s vašim přístupem daří, neznamená to, že se nemůžete ještě něco nového a přínosného dovědět od ostatních!

Štír

Jak na to: Karta Pět mečů vám radí, abyste si vzali ponaučení z chyb jiných lidí – nemusíte vy sami udělat tu samou chybu! Když například budete vidět, že se někomu z kolegů určitý způsob přípravy na zkoušku neosvědčil, buďte tvořiví a zkuste to jinak! Když zkoušející přistihne někoho z vašich spolužáků při tom, jak podvádí, mělo by to pro vás být dostatečným varováním, abyste to nezkoušeli! Kromě toho se vyplatí zjistit si od těch, co již zkoušku absolvovali, jaké byly otázky a jak to celé probíhalo. Může to být informace k nezaplacení!
Na co si dát pozor: Karta Sedm holí vám připomíná, že na své studijní úkoly nejste sami. Nemusíte se s tím prát doma osamotě a podléhat panice. Místo toho se domluvte s kolegy či spolužáky a rozdělte si úkoly, třeba zpracujte každý jedno téma nebo se setkejte a učte se spolu. Největším nepřítelem vašeho úspěchu je pocit, že je toho příliš mnoho na to, abyste to zvládli sami. Mohli byste se psychicky zničit ještě dřív, než na zkoušku vůbec půjdete! Raději si šetřete své síly na rozhodující bitvu.

Střelec

Jak na to: Karta Vůz vám radí, že nejlepších výsledků dosáhnete, když budete mít všechno pod svojí kontrolou. Chce to zapojit schopnost plánovat, schopnost efektivně vyhledávat informace a literaturu, ale taky získat kontakty na starší absolventy, kteří vám mohou poskytnout zajímavé materiály a informace. Váš studijní úspěch teď bude záviset spíš na schopnosti si všechno dobře zorganizovat, než na samotném talentu – sám o sobě vás nezachrání! Důležitá bude i organizace času, rozvrhněte si ho tak, abyste se na všechno podívali aspoň na chvíli.
Na co si dát pozor: Karta Čtyři mince vás varuje před přílišnou opatrností a pasivním přístupem. Někdy si říkáte, jestli by nestačilo prostě vzít jednu učebnici a nabiflovat se její obsah, rozhodně by to bylo jednodušší a nebylo by s tím tolik starostí. Jenomže s tímto přístupem můžete jen stěží pochopit všechny souvislosti, na které se vás u zkoušky mohou ptát. Nespokojte se tedy s tou nejjednodušší cestou, a nebojte se ptát se lidí na další materiály – i kdyby to zabralo hodně času, vyplatí se to!

Kozoroh

Jak na to: Karta Hvězda vám přináší mimořádně vysokou naději na nečekaný úspěch, a to by vás mělo motivovat k práci! Budete před sebou vidět velký cíl, tak se ho držte, myslete na něj a nevzdávejte to! Máte šanci vyšplhat se ještě o několik stupínků výš, než byste čekali, nezapomínejte na to a nebojte se nastavit si laťku vysoko! Vzpomeňte si, jak velké budou vaše možnosti, když se vám povede daný studijní úkol úspěšně splnit a získat diplom. Klíčem k úspěchu bude motivace a vidina cíle, právě ony vám dopomohou k největší efektivitě při studiu.
Na co si dát pozor: Karta Eso pohárů vás upozorňuje, ať nezanedbáváte své studijní ambice kvůli lásce a vztahům. Budete v pokušení přehodnotit svoje priority a vykašlat se na perspektivu získání titulu, protože budete naslouchat svým citům. To samo o sobě není špatné, ale existuje možnost, jak to skloubit – nemusí se to navzájem vylučovat! Důležitá bude silná vůle – když vás večer před zkouškou bude zvát protějšek na romantické rande, raději odmítněte – nebo ještě lépe, navrhněte jiný termín!

Vodnář

Jak na to: Karta Devět mincí vám prozrazuje, že k tomu, abyste se mohli soustředit na studium, budete potřebovat vědomí bezpečného zázemí a klidné prostředí. Snažte se zařídit si to tak, aby vás v době příprav na zkoušky nerozptylovaly starosti o materiální a finanční záležitosti. Učte se na klidném a tichém místě, vyhraďte si na to koutek, kde nebudete dělat nic jiného, aby vám zbytečně neutíkaly myšlenky pryč od studia. Nezabývejte se těsně před zkouškami vyděláváním peněz, rozvrhněte si to tak, abyste měli určitou rezervu a mohli si dopřát trochu volna určeného pouze pro studijní účely.
Na co si dát pozor: Karta Devět mečů vás upozorňuje, abyste se nenechali od studia rozptylovat starostmi, které se ve vašem životě táhnou již delší dobu. Možná máte pochybnosti, které se týkají třeba vztahu, rodiny, zdraví, majetku, zaměstnání nebo čehokoliv jiného. Odložte je na chvíli stranou, teď je stejně nevyřešíte, tak proč nad tím pořád uvažovat? Když své myšlenky roztříštíte mezi příliš mnoho různých trápení, ani jednoho z nich se nezbavíte, ale efektivita učení bude pryč!

Ryby

Jak na to: Karta Páže mincí vám radí postupovat v učení pomalu, ale systematicky, a vždy si nejprve upevnit starší látku, než se pustíte do nové. Předejdete tak tomu, aby ve vaší hlavě vznikl zbytečný chaos, a vyhnete se nadměrnému stresu. Snažte se zachovat klidnou mysl a nezapomeňte, že pomalu zajdete nejdál. Postupně si zvyšujte laťku, nesnažte se umět všechno najednou. Rozvážný přístup se vám vyplatí a přinese vám mnohem větší užitek než zbrklost a spěch. Není důležité, jestli na to nebo ono máte talent, protože systematickým snažením lze dohnat i to, co vám příroda a osud nenadělili.
Na co si dát pozor: Karta Tři hole vás varuje před obavami z námahy a nedostatkem odhodlání. Je snadné couvnout, ale pak máte jisté, že neuspějete. Tak proč tomu nedat šanci? Když začnete s dostatečným předstihem, nemáte se čeho obávat, ale chce to odhodit lenost a přinutit se k tomu. Všechno, co budete potřebovat, je vám dostupné. Nemusíte mít obavy, že se ztrapníte, vzpomeňte si na to, že ostatní taky musí čelit stejnému problému, a možná máte před nimi dokonce v něčem náskok!

OTEVŘETE SVOU BRÁNU ÚSPĚCHŮ! Pomohu vám! Kartářka Rozárka. Zavolejte mi na telefon 906 701 701 právě teď!

Autor článku:

Další Astročlánky

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.