Home - Články - Tajemné třetí oko

Tajemné třetí oko

vloženo 23. 5. 2019
čas čtení: 3 minuty

Tajemné třetí oko

O tajemném třetím oku vypráví už mytické příběhy, různé staré národy se k němu stavěly překvapivě dosti podobně a přičítaly mu možnost zprostředkovat vjemy mimo běžný reálný svět. Třetí oko souviselo i s různými rituály a pozornost budí dodnes. Není divu, probuzení třetího oka totiž slibuje lákavé schopnosti.

sdílet článek na facebooku

Byli našimi předky Kyklopové?

Podle starých mýtů a legend existoval ještě před prvními starými národy jeden národ, u něhož se lidé vyznačovali vysokým vzrůstem a ještě jedním nápadným znakem, a to okem uprostřed čela. Pokud si nyní namáháte mozkové závity ve snaze představit si na obličeji tři oči, pak zbytečně – měli totiž pouze jedno.

To také stačilo, protože stejně většina věcí, co viděli a cítili, byla běžným očím neviditelná. Teprve vývojovými změnami se podle jistých teorií postupně vyvinuly u lidí dvě oči, aby mohli hledět do reálného světa, zatímco třetí, intuitivní oko se bezpečně ukrylo do dutiny lebeční.

Co všechno umí třetí oko

Na to, co všechno umí třetí oko, se už snažila a snaží odpovídat i věda. Ta třetí oko z mýtů a legend ztotožnila s šišinkou mozkovou, malým útvarem v mozku, který má za úkol dnes už jenom produkci hormonů a hlídání biorytmů, přestože obsahuje například fotočidlové buňky. „Zakrnělé oko“ toho však umí mnohem více.



V souvislosti s fotočidlovými buňkami se hovoří o vnímání světelných podnětů, jakémsi intuitivním vidění, kterého mohou dosáhnout například i slepci. Také se dosti hovoří o tzv. molekulách duše, které šišinka uvolňuje například ve spánku, při denním snění, meditaci, užívání halucinogenních látek, nebo také při zážitcích souvisejících s přežitím vlastní smrti, kdy jedinci popisují zážitky jako průchod tunelem, vidění světla, nebo zpětné promítání života.

Ti, kteří mají blíže k metafyzice, o třetím oku již dávno hovoří jako o oku do jiných sfér. Skrze třetí oko můžeme vnímat jiné světy, jsme spojeni s vlastní intuicí, může se nám před tímto třetím okem odehrávat minulost nebo budoucnost, a to nejen současná. Ti, kteří mají třetí oko aktivované, vidí například také auru (jemně hmotnou energii) lidí, zvířat, věcí i míst.

Rituály, kterým se raději vyhnout

Už v minulosti se někteří snažili využít potenciálu třetího oka, ovšem ne vždy na to šli právě šťastně. Jedním z rituálních nástrojů, kterým je záhodno se raději vyhnout, byla například trepanace. Trepanace byly už od doby kamenné jednou z možností, jak se díky vyhloubení otvoru do lebky léčila například bolest hlavy nebo různé psychické poruchy.


Počet přeživších se sice pohyboval kolem několika málo procent, přesto se této metody používalo rovněž při různých rituálních obřadech pro probuzení potenciálu třetího oka. Je zarážející, že dokonce i v poměrně moderní době se našli tací, kteří si trepanaci lebky provedli dobrovolně s tím, že se jim lépe bude okysličovat mozek, který nebude utlačován lebkou.

Přitom existují mnohem spolehlivější a přirozenější metody, jak spící třetí oko probudit. Mezi nadšenci pro tuto tématiku vede především cvičení se zrcadlem, do kterého je třeba se upřeně dívat, zhruba do míst, mezi obočí a dva prsty nad kořenem nosu, kam je třetí oko tradičně situováno. Po několika minutách by měl cvičící vnímat teplo proudící zezadu od krku a další individuální vjemy.

Třetí oko je ale možné probudit i v souvislost s rozvíjením duchovna, především praktikováním meditací, kdy někteří popisují vnímaní, jakého si tlaku několik centimetrů nad kořenem nosu. Tento tlak má podle některých teorií ukazovat na zvětšující se, nebo již aktivní, třetí oko. O třetím oku se navíc také mluví jako o další čakře, jejíž stav odpovídá našemu aktuálnímu duchovnímu rozvoji.

|<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.