Home - Články - Svatý Valentýn - Den zamilovaných

Svatý Valentýn - Den zamilovaných

vloženo 13. 2. 2019
čas čtení: 5 minut

Svatý Valentýn - Den zamilovaných

Svátek zamilovaných je opět tady a vás určitě zajímá, jaké tajemné události stojí u jeho vzniku. Obáváte se, že zůstanete o valentýnském večeru o samotě? Vyzkoušejte si s námi jednoduché kouzlo pro přičarování lásky!

sdílet článek na facebooku

Kdo byl svatý Valentýn?

Podle křesťanské legendy žil svatý Valentýn kdysi dávno v Římské říši, měl léčitelské schopnosti a kvůli své víře zemřel mučednickou smrtí. Pověsti o jeho životě jsou opředeny záhadami a na leckteré otázky už asi nikdy nenalezneme odpověď. Nás však ze všeho nejvíc zajímá, proč se tento světec stal patronem lásky a zamilovaných. Vypravme se tedy do historie.

Ve starověkém Římě byly lásce a veselosti zasvěceny svátky jménem Lupercalia. Slavily se ve stejné době jako dnes Valentýn – tedy v polovině února – a při této příležitosti se mladé páry dávaly dohromady na celý další rok pomocí tajného losování lístečků se jmény. V antické době se ovšem ženy obecně netěšily příliš velkým právům – jejich místo bylo doma „u plotny“. Bohaté římské domy měly dokonce oddělené části pro muže a pro ženy – a jejich hlavním úkolem bylo, jak jinak, rodit děti. Mnoho římských mužů tehdy nacházelo opravdovou lásku spíš v homosexuálních svazcích, a to obvykle s velkým věkovým rozdílem, mezi zralým mužem a mladým klukem. Římskému císaři se sňatky z lásky nijak zvláště nelíbily, protože odváděly pozornost mladíků od dlouhé povinné služby v armádě. Někteří kněží proto oddávali mladé páry tajně, a mezi ně patřil i později mučený a popravený svatý Valentýn.



Novodobá Valentýnská tradice byla po dlouhé pauze v období středověku obnovena v USA. Hezká příležitost odhodlat se k vyznání lásky a obdarovat milovaného člověka zamilovaným přáníčkem nebo malým dárečkem se okamžitě setkala s velkým úspěchem a získala si popularitu! Po pádu socialismu se pak rozšířila i do zemí Východní Evropy.

Kouzlo pro přivolání lásky

Víte už, s kým strávíte letošního Valentýna? Pokud ne, nezoufejte, určitě nejste sami, kdo má podobný problém. Raději s námi vyzkoušejte jednoduché kouzlo na přičarování lásky a počkejte, co se stane. Nejspíš budete velmi příjemně překvapeni! Ale pozor, milostná magie je v některých ohledech velice ošemetná záležitost! Jde o to, že nesmíme konat proti vůli jiné osoby, protože tak by se jednalo o manipulaci! Dočkali bychom se sice krátkodobého úspěchu, ale všechno špatné, co jsme způsobili jiným, by se nám během času třikrát vrátilo – takový je totiž zákon fungování magie. Všechno zlé se vždy časem vrátí ke svému původci. Milostné kouzlení bychom tedy v žádném případě neměli zneužívat například k ovlivňování lidí, kteří jsou již zadaní nebo ženatí či vdané!

Jste připraveni? Vezměte si papír, nejlépe ručně dělaný, a červenou tužku. Na papírek napište jméno člověka, po němž toužíte, spolu se svým jménem – pozor přitom na výše popsané pravidlo! – anebo, pokud nejde o nikoho konkrétního, napište seznam vlastností, které by váš vysněný partner měl mít. Buďte pečliví, ať nezapomenete na nic důležitého, mohli byste na to doplatit! To, co jste napsali, uzavřete do obrazce srdce. Červenou nebo růžovou svíci pomažte vonným olejem z růže a lísteček spalte v plamenu svíčky, přičemž nahlas vyslovte své přání! Svíčku pak nechte dohořet do konce.

Kouzlo ještě víc posílíte, když se budete po celou dobu dívat do jejího plamene a představovat si všechny situace, které toužíte se svojí budoucí láskou sdílet!

Vaše láska si vás zaručeně najde! Boží mlýny však někdy melou pomalu – kdybyste tedy museli letošního Valentýna ještě prožívat o samotě, máme pro vás dobrou radu. Vezměte si na sebe jako talisman růženín. Tento léčivý kámen růžové barvy má totiž moc uzdravovat zraněná srdce!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.