Home - Články - Stromy si také zasluhují svůj svátek

Stromy si také zasluhují svůj svátek

vloženo 19. 10. 2020
čas čtení: 5 minut

Stromy si také zasluhují svůj svátek

Stromy a lesy dávají naší planetě život, poskytují stín a lidem pocit bezpečí, souznění a nesmrtelnosti. Šíří nad námi neviditelnou péči a chrání nás před nejhoršími dopady měnícího se klimatu. Oslavme dnešní DEN STROMŮ v jejich blízkosti. Zaslouží si to!

sdílet článek na facebooku

Každý člověk myslí pořád na svoji budoucnost. Každá činnost, kterou dělá, každá myšlenka i každé slovo, které řekne, je něco jako balónek, který ho unáší k budoucnosti. Záleží jen na tom, čím je balónek naplněn. Podle toho často letí tak rychle, že se ani nezastaví. Nebo taky pomaleji, klidněji, blíž teplu, Slunci, přírodě a stromům.

Stromy jsou nezbytnou součástí přírody a ne nadarmo se říká, že jsou plícemi Země. Po celá staletí hrály téměř posvátnou roli. Lidé se ke stromům chodili vypovídat, uctívali je, modlili se k nim a s nesmírnou láskou o ně pečovali. Srdcem cítili, že člověk a strom k sobě neodmyslitelně patří.

Každý člověk má svůj strom

Všichni lidé na naší planetě mají svůj strom. Už dnem narození se totiž každý člověk stává stromem. Keltští druidové, kteří žili především v lesích, uctívali jako božstva právě stromy a kladli jim velký význam. Těžili ze svého života v přírodě a měli tak neuvěřitelné znalosti o stromech a jejich léčivých vlastnostech. A právě druidové jako první vyřkli myšlenku, že stromy se od sebe liší jako lidé. A že každému člověku dělá nějaký strom patrona.


Druidům se podařilo vytvořit velmi podrobný kalendář na základě fáze měsíce, slunečního cyklu a hvězdné konstelace, který je úzce spjatý s různými druhy stromů. Podle keltského horoskopu platí, že člověk narozený v určitém období, které se shoduje s intervalem určitého stromu, získává i jeho charakteristické rysy. Stromy tak podle moudrých druidů předurčují lidem povahu a směřují cesty jejich osudů.

Zastavme se aspoň na chvíli!

V dnešní době virtuální reality nemají lidé čas ani na své rodiny. Svoje děti znají jen z telefonu a s přáteli se v lepším případě “schází“ jen na sociálních sítích. Každý někam pospíchá, ale za čím vlastně? Za lepším autem, “selfíčkem“ nebo dovolenou? Pozor ale nato! Taky za infarktem, žaludečními vředy a depresemi!

Ne nadarmo dala matka Příroda stromům jejich dlouhověkost. Dala jim ji kvůli lidem. Aby měli přítele, který je neopustí. Zastavme se tedy aspoň 20. 10. u svého stromu a vzdejme mu hold. Obejměme ho a poděkujme mu za to, že je tady pro nás. Že je to tichý kumpán, který nás dokáže vyslechnout, dodat energii a přitom za to nic nepožadovat.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.