Home - Články - Starý děd a jeho malý vnuk

Starý děd a jeho malý vnuk

sdílet článek na facebooku
vloženo 23. 5. 2010
Fotolia_povidka_starymuz.jpgPovídka od Týmu Astrohled:

Žil byl jednou jeden dědeček, který byl velice starý. Jeho nohu už mu nesloužily, oči špatně viděly, uši už neslyšely a ani zuby už žádné neměl. Když jedl, vytékala mu polévka z úst ven.
Jeho syn a snacha ho tedy proto nenechávali sedět s ostatními u stolu. Jídlo mu nosili za kamna, kde seděl v rohu a jedl.
Jednoho dne, když mu donesli v misce polévku, starci miska upadla a rozbila se. Snacha mu začala vyčítat, že jim v domě všechno poškodí, nádobí rozbije a že mu tedy od nynějška budou nosit jídlo v dřevěné misce. Stařík jen seděl, vzdychl a neříkal nic.
Když o několik dní později seděli muž a žena doma, viděli, jak si jejich synek hraje na podlaze s dřívky a něco z nich tvoří. Otec se ho optal: „Co to má být, Míšo?“
A Míša odpověděl: „To bude dřevěná miska, tatíčku, do té vám a matičce budu dávat jídlo, až budete staří.“
Muž se ženou na sebe pohlédli a rozplakali se. Najednou jim bylo jasné, jak těžce staříka ranili a styděli se za to. Od té doby jídal s nimi u stolu a oni dva se k němu chovali laskavě.

Nevíte si rady se vztahy v rodině? Trápíte se? Jsme tu pro Vás, zavolejte nám na tel.: 906 701 701 a my Vám rádi pomůžeme! Vaše astroporadna ASTROHLED

Další Astročlánky

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

VYBERTE SI SVÉHO OSOBNÍHO PORADCE a zavolejte na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.